Hrustljavi piškoti pripravljeni brez moke! Pripravljeni iz mandljeve moke, slajeni pa kar z javorjevim sirupom, ki poskrbi za odlično teksturo in neverjetno aromo. Skupaj z belo čokolado in mandlji - božansko!
Masa za piškote je pripravljena v par minutah, prav tako pa ne potrebuje hlajenja, kar pomeni, da lahko v teh božanskih piškotih uživate že v manj kot 20 minutah!
Piškoti so pripravljeni v eni posodi - vse sestavine samo zmešate in oblikujete piškote. Masa mora biti dovolj vlažna, da lahko iz nje oblikujete piškote, brez drobljenja med oblikovanjem. V kolikor se vam masa drobi, medtem ko oblikujete kroglico, dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega kokosovega olja, da dobite bolj vlažno in kompaktno maso.
Dodate jim lahko dodatke po izbiri - bela čokolada je skupaj z mandlji vrhunska. Odlično sede tudi kombinacija temne čokolade in pekan oreščkov. Lahko pa ste kreativni in dodate dodatke po izbiri.
Piškote pecite 12-14 minut oz. tako dolgo, da so piškoti po robovih zlato rjavo zapečeni. Piškoti bodo takoj po peki še zelo mehki, zato jih pustite na pekaču vsaj 5 minut oz. tako dolgo, da se popolnoma strdijo.
Piškote lahko tudi zamrznete - po peki jih zaprite v neprodušno zaprto posodo in jih postavite v zamrzovalnik.
Hrustljavi piškoti brez moke z belo čokolado in mandlji
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 14mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 13piškotov
Sestavine
240gmandljeve moke Eko Škrnicl
95gjavorjevega sirupa
80gstopljenega kokosovega olja
½čajne žličkesoda bikarbone
1čajna žličkavaniljeve arome
1čajna žličkajabolčnega kisa
100gnasekljane bele čokolade
70gnasekljanih mandljev
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V večji posodi zmešajte moko, javorjev sirup, olje, soda bikarbono, vaniljevo aromo in kis. Premešajte s pomočjo silikonske lopatice, da nastane gladka, enotna zmes. Dobiti morate vlažno maso, iz katere lahko oblikujete piškote. V kolikor je masa presuha in se drobi dodajte še kakšno jedilno žlico kokosovega olja.
Dodajte nasekljano belo čokolado in mandlje in premešajte, da se dodatki enakomerno razporedijo po masi.
Iz mase oblikujte kroglice. Kroglice lahko oblikujete z rokami ali pa si pomagate z zajemalko za sladoled. Iz mase nastane približno 13 piškotov.
Oblikovane kroglice položite na pekač in jih z dlanjo sploščite, nato pa oblikujte lep okrogel piškot. Piškote na pekač odlagajte vsaj 2 cm narazen, saj se med peko še malo razlezejo.
Postavite v pečico in pecite 12-14 minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo rahlo zlato rjavo.
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se piškoti ohladijo. Med hlajenjem se piškoti strdijo.
KLJUČNE BESEDE hrustljavi piškoti, piškoti brez moke, piškoti z belo čokolado, piškoti z mandlji, piškoti z oreščki, veganski piškoti
Hrustljavi piškoti brez moke z belo čokolado in mandlji
Hrustljavi piškoti pripravljeni brez moke! Pripravljeni iz mandljeve moke, slajeni pa kar z javorjevim sirupom, ki poskrbi za odlično teksturo in neverjetno aromo. Skupaj z belo čokolado in mandlji - božansko!
Masa za piškote je pripravljena v par minutah, prav tako pa ne potrebuje hlajenja, kar pomeni, da lahko v teh božanskih piškotih uživate že v manj kot 20 minutah!
Piškoti so pripravljeni v eni posodi - vse sestavine samo zmešate in oblikujete piškote. Masa mora biti dovolj vlažna, da lahko iz nje oblikujete piškote, brez drobljenja med oblikovanjem. V kolikor se vam masa drobi, medtem ko oblikujete kroglico, dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega kokosovega olja, da dobite bolj vlažno in kompaktno maso.
Dodate jim lahko dodatke po izbiri - bela čokolada je skupaj z mandlji vrhunska. Odlično sede tudi kombinacija temne čokolade in pekan oreščkov. Lahko pa ste kreativni in dodate dodatke po izbiri.
Piškote pecite 12-14 minut oz. tako dolgo, da so piškoti po robovih zlato rjavo zapečeni. Piškoti bodo takoj po peki še zelo mehki, zato jih pustite na pekaču vsaj 5 minut oz. tako dolgo, da se popolnoma strdijo.
Piškote lahko tudi zamrznete - po peki jih zaprite v neprodušno zaprto posodo in jih postavite v zamrzovalnik.
Hrustljavi piškoti brez moke z belo čokolado in mandlji
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: