Pred vami je recept za malo drugačno, NORO SOČNO solato, sestavljeno iz kvalitetnih okusnih sestavin. Solata je dejansko zelo nasitna in izredno sočna, prav tako pa vsebuje kar nekaj zdravih maščob v obliki olivnega olja in izbranih oreščkov oreščkov, zato vas bo napolnila z energijo in nasitila za dlje časa.
Za sočnost in osvežilnost poskrbita limonin sok in granatno jabolko. Za dodane vitamine pa špinača. Glavna sestavina je bulgur, žitno živilo, ki predstavlja odlično alternativo testeninam in rižu, velik plus pa je tudi dejstvo, da je skuhan izredno hitro.
Solata je pripravljena izredno hitro in preprost. Bulgur sem tokrat pripravila malo drugače. Pred kuhanjem v vodi sem ga vsaj 20 minut namakala v marinadi iz olivnega olja in limoninega soka. Bulgur se tako napije sokov in po kuhanju nastane res okusen in kremast bulgur. Za pripravo svetujem okusno, kvalitetno olivno olje, saj boste tako doseglji najboljše rezultate.
Nato pa sledijo dodatki. Dodala sem pekan oreščke, ki sem jih pred tem najprej popražila na ponvi brez olja. Začinite jih z malo soli, saj tako iz njih izvabite vse najboljše arome. Za dodatne zdrave maščobe sem dodala še pražene pinjole.
Piko na i pa solati doda hitra karamelizirana čebula. Čebula je noro mehka, sladka in okusna, sladila pa sem jo kar z žličko kokosovega sladkorja, saj le-ta doda še malo karamelne note.
Vsaka solata pa mora vsebovati še malo zelenjave in/ali sadja, zato sem tokrat dodala svežo špinačo in granatno jabolko. Kombinacija je NEVERJETNA! Vsem svetujem, da poskusite, saj vas bo očarala.
Bulgur in začimbe sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer najdete pravo zakladnico odličnih bio sestavin. S kodo NINAZORCIC dobite tudi 10% popust.
Noro sočna solata z bulgurjem, oreščki in granatnim jabolkom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Bulgur
60gkvalitetnega olivnega olja
3jedilne žlicelimoninega soka
120gbulgurja Eko Škrnicl
Oreščki
pestpekan oreščkov
¼čajne žličkesoli
2jedilni žlicipinjol
Karamelizirana čebula
2jedilni žliciolivnega olja
1srednje velikardeča čebula
1čajna žličkakokosovega sladkorja Eko Škrnicl
Dodatki
2pestisveže špinače
pestkuhane čičerike
½granatnega jabolka
sol, poper po okusu
kumina Eko Škrnicl
Postopek
V večji posodi zmešajte olivno olje in limonin sok.
Dodajte bulgur in premešajte. Bulgur marinirajte vsaj 20 minut.
Bulgur nato, skupaj z vso olivno marinado, prestavite v lonec in dodajte 400ml vode. Kuhajte na srednjem ognju vsaj 15 minut oz. toliko časa, da se bulgur skuha in zmehča. Po potrebi vmes dodajte več vode in premešajte.
Kuhan bulgur pustite v loncu, da vpije vso tekočino. Pustite, da se ohladi, medtem pa pripravite ostale dodatke.
V manjši ponvi na srednjem ognju (brez maščobe!) popražite izbrane oreščke in dodajte sol. Pražite tako dolgo, da se oreščki malo zapečejo in obarvajo - tako še dodatno poudarite njihovo aromo in okus. Pecite, dokler se robovi malenkost ne ožgejo. Odstavite, prestavite v manjšo posodo in pustite, da se ohladijo, nato pa jih nasekljajte.
Na isti ponvi popražite pinjole samo toliko, da se zlato rjavo obarvajo. Pinjole odstavite in v ponev dodajte olivno olje.
Na segreto olivno olje dodajte nasekljano čebulo in pražite 10 minut, da čebula postekleni in se zmehča. Dodajte sladkor in premešajte, pražite še dodatnih 5-10 minut oz. toliko časa, da se čebula popolnoma zmehča in porjavi.
Karamelizirano čebulo odstavite in sestavite solato.
V večji skledi zmešajte oprano svežo špinačo. Dodajte ohlajen bulgur, pražene oreščke in pinjole, karamelizirano čebulo, kuhano čičeriko in granatno jabolko.
Po okusu dodatno začinite s soljo ali poprom in kumino.
KLJUČNE BESEDE solata, Tabbouleh, tabule solata, veganska solata
Noro sočna solata z bulgurjem, oreščki in granatnim jabolkom
Pred vami je recept za malo drugačno, NORO SOČNO solato, sestavljeno iz kvalitetnih okusnih sestavin. Solata je dejansko zelo nasitna in izredno sočna, prav tako pa vsebuje kar nekaj zdravih maščob v obliki olivnega olja in izbranih oreščkov oreščkov, zato vas bo napolnila z energijo in nasitila za dlje časa.
Za sočnost in osvežilnost poskrbita limonin sok in granatno jabolko. Za dodane vitamine pa špinača. Glavna sestavina je bulgur, žitno živilo, ki predstavlja odlično alternativo testeninam in rižu, velik plus pa je tudi dejstvo, da je skuhan izredno hitro.
Solata je pripravljena izredno hitro in preprost. Bulgur sem tokrat pripravila malo drugače. Pred kuhanjem v vodi sem ga vsaj 20 minut namakala v marinadi iz olivnega olja in limoninega soka. Bulgur se tako napije sokov in po kuhanju nastane res okusen in kremast bulgur. Za pripravo svetujem okusno, kvalitetno olivno olje, saj boste tako doseglji najboljše rezultate.
Nato pa sledijo dodatki. Dodala sem pekan oreščke, ki sem jih pred tem najprej popražila na ponvi brez olja. Začinite jih z malo soli, saj tako iz njih izvabite vse najboljše arome. Za dodatne zdrave maščobe sem dodala še pražene pinjole.
Piko na i pa solati doda hitra karamelizirana čebula. Čebula je noro mehka, sladka in okusna, sladila pa sem jo kar z žličko kokosovega sladkorja, saj le-ta doda še malo karamelne note.
Vsaka solata pa mora vsebovati še malo zelenjave in/ali sadja, zato sem tokrat dodala svežo špinačo in granatno jabolko. Kombinacija je NEVERJETNA! Vsem svetujem, da poskusite, saj vas bo očarala.
Bulgur in začimbe sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer najdete pravo zakladnico odličnih bio sestavin. S kodo NINAZORCIC dobite tudi 10% popust.
Noro sočna solata z bulgurjem, oreščki in granatnim jabolkom
Nina ZorčičSestavine
Bulgur
Oreščki
Karamelizirana čebula
Dodatki
Postopek
Preberite še: