Ker receptov za vročo čokolado ni nikoli preveč, imam za vas najbolj preprost recept za belo vročo čokolado brez dodanega sladkorja in moke – narejena iz samo 4 sestavin!
Gostila sem jo z indijskim trpotcem, ki lepo poskrbi za ravno pravo gostoto naše vroče čokolade, prav tako pa ne vznemirja želodca, zato je to res odlična izbira za sladico, katero si lahko privoščite brez slabe vesti. Lahko pa gostite tudi z klasično moko ali konjak moko, v kolikor trpotca nimate.
Za pripravo moje vroče čokolade brez dodanega sladkorja sem uporabila belo čokolado v ploščicah od Torras, ker se izredno lepo topi in ne kristalizira, tako da nastane res gladka vroča čokolada. Uporabite lahko čokolado po želji, v kolikor pa želite, da je brez sladkorja, pa pozorno preberite sestavine na embalaži.
Za dodatno aromo sem dodala malce cimeta, kot gostilo pa sem dodala konjak moko, ki čokolado noro zgosti in nastane gosta tekstura podobna pudingu! Po želji lahko namesto tega uporabite enako količino indijskega trpotca ali pa želatine (tukaj upoštevajte navodila na embalaži). V kolikor želite, lahko čokolado gostite tudi s škrobom – dodajajte ga postopoma po čajnih žličkah in vmes med segrevanjem stalno mešajte, dokler ne dobite želene teksture.
200mlnavadnega ali rastlinskega mleka oz. napitka po izbiri
1/4čajne žličkecimeta
1/4čajne žličkevaniljeve arome
1/2čajne žličkekonjak moke
Postopek
V majhnem loncu na srednjem ognju segrejte mleko, čokolado in cimet. Mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi in poveže z mlekom v enotno, gladko zmes.
Dodajte cimet, vaniljo in konjak moko, zmes pa med segrevanjem na nizkem ognju stalno mešajte. Mešajte tako dolgo, da nastane gosta, gladka vroča čokolada brez grudic.
Prelijte v pripravljeno skodelico, okrasite po želji in postrezite.
KLJUČNE BESEDE bela vroča čokolada, vroča čokolada, vroča čokolada brez sladkorja
Bela vroča čokolada (brez sladkorja in brez moke)
Bela vroča čokolada (brez sladkorja in brez moke)
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: