Okusne, sočne, limone polne Cake Pops lučke z makom in belo čokolado.
Priprava je preprosta, ima pa priprava Cake Pops lučk malo več korakov kakor druge sladice. Priprava je preprosta in zabavna, velik plus pa je, da Cake Pops (kroglice ali lučke) odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Dodala sem mu še mak, mascarpone in belo čokolado. Ker je celoten recept za kolač veganski, lahko pripravite tudi Cake Popse na veganski način - uporabite vegansko čokolado in veganski mascarpone sir ali drugi primeren kremast nadomestek, ki vam je všeč.
Postopek? Izredno preprost!
Kolač pripravite po navodilih. Ko se kolač ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite drobtine. Ker je kolač že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov. Dodamo belo čokolado in mascarpone sir, saj potrebujem mokre sestavine, da dobimo kompaktne kroglice. Za dodatno teksturo dodamo še mak, po želji dodajte pa še malo sladkorja, če se vam zdi potreben.
Maso oblikujte kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso in napolnite z belo čokolado. Vse skupaj postavite v zamrzovalnik samo za par minut, da se čokolada strdi in da lahko čez dodamo še malo biskvita, ki jo bo prekril. Ponovno v zamrzovalnik, tokrat za toliko časa, da se vse malo bolj strdi, saj tako lučke lažje oblijemo s čokolado.
Ohlajene lučke prelijemo s čokolado in pustimo nekaj časa, da se lučka ohladi, čokolada pa popolnoma strdi. To je vse!
Lučke lahko hranite tudi v zamrzovalniku. Jaz jih hranim kar v neprodušno zaprti posodi, po potrebi pa jih vzamem ven in odtalim na pultu.
Limonini Cake Popsi z makom in belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Sladica
Količina 18Cake Popsov
Sestavine
Limonin kolač
315gpšenične bele moke tip 500
230gbelega sladkorja
3čajne žličkepecilnega praška
sok 2-3 limon (80g) + nastrgana lupina ene bio limone
250mlrastlinskega napitka oz. "mleka"
105golivnega olja
1jedilna žlicavaniljeve paste
1vrečkavaniljevega sladkorja
Dodatki
3jedilne žlicemakovih zrn
1jedilna žlicamascarpone sira(več/manj po potrebi, uporabite lahko tudi veganski mascarpone sir ali drugi primeren kremast nadomestek, ki vam je všeč)
1jedilna žlicastopljene bele čokolade(uporabite lahko tudi vegansko)
1jedilna žlicasladkorja v prahu(več/manj po okusu)
Nadev
50gstopljene bele čokolade(uporabite lahko tudi vegansko)
Bela čokolada z nasekljanimi oreščki
200gbele čokolade(uporabite lahko tudi vegansko)
2jedilni žlicimandljevega krokanta ali nasekljanih lešnikov
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji skledi zmešajte moko, sladkor in pecilni prašek.
Dodajte limonin sok, limonino lupino, rastlinski napitek/mleko, olivno olje, vaniljevo pasto in vaniljev sladkor. Z metlico za stepanje premešajte, dokler ne nastane gladka masa, brez grudic. Ne mešajte predolgo.
Zmes prelijte v pekač premera 25 cm, obložen s papirjem za peko.
Postavite v segreto pečico in pecite 1 uro oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Vzemite iz pečice, pekač pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite vsaj 15 minut, da se kolač rahlo ohladi ter malenkost strdi. Nato vzemite iz pekača, postavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladi.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga z rokami nadrobite. Dodajte mak, žlico mascarpone sira in stopljeno čokolado. Zmes premešajte in poskusite. Po potrebi dodajte še žlico sladkorja v prahu. Da boste lahko oblikovali lučke mora biti zmes dovolj kompaktna in ne premokra ali presuha oz. takšna, da lahko iz nje oblkujete kroglico, ki ne razpade. V kolikor je zmes presuha, dodajte še eno jedilno žlico mascarpone sira.
Pripravite nadev. Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite belo čokolado.
Iz pripravljenga biskvita oblikujte lučke. V pekač za lučke dodajte toliko mase, da prekrijete dno. Na sredini s prsti naredite vdolbino - v vdolbino dodajte 1 čajno žličko stopljene čokolade. V model za lučke vstavite palčko.
Postavite v zamrzovalnik za 10 minut oz. toliko časa, da se čokolada malo strdi.
Pokrijte še zgornji del lučke tako, da v rokah oblikujete biskvit v približni velikosti lučke, ga nežno položite na vrh in s prsti stisnete površino in robove, da se nadev popolnoma prekrije.
Ko ste oblikovali vse lučke, model prestavite v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.
Ko so lučke ohlajene, pripravite preliv.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado. Če je čokolada pregosta ji dodajte olje. Olje dodajajte postopoma, dokler ne dobite gladke zmesi - meni po navadi zadostuje že ½-1 čajne žličke. Čokolada ne sme biti pregosta, niti preredka, saj se drugače ne bo oprijela biskvita. V čokolado dodajte mandljev krokant ali nasekljane oreščke in premešajte.
Stopljeno čokolado prestavite v večji, ozek kozarec in vanjo pomočite ohlajene lučke. Ker so le-te zelo hladne, se čokolada na njih dokaj hitro ohladi. Počakajte, da se odvečna čokolada odcedi, prekrite lučke pa nato odložite na papir za peko.
KLJUČNE BESEDE limonin cake pops, limonin kolač z makom, veganski cake pops
Limonini Cake Popsi z makom in belo čokolado
Okusne, sočne, limone polne Cake Pops lučke z makom in belo čokolado.
Priprava je preprosta, ima pa priprava Cake Pops lučk malo več korakov kakor druge sladice. Priprava je preprosta in zabavna, velik plus pa je, da Cake Pops (kroglice ali lučke) odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Cake Pops lučke lahko pripravite iz ostanov biskvita, jaz sem v tem primeru uporabila tale recept za noro sočen veganski limonin kolač - celoten recept vas čaka tudi tukaj spodaj.
Dodala sem mu še mak, mascarpone in belo čokolado. Ker je celoten recept za kolač veganski, lahko pripravite tudi Cake Popse na veganski način - uporabite vegansko čokolado in veganski mascarpone sir ali drugi primeren kremast nadomestek, ki vam je všeč.
Postopek? Izredno preprost!
Kolač pripravite po navodilih. Ko se kolač ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite drobtine. Ker je kolač že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov. Dodamo belo čokolado in mascarpone sir, saj potrebujem mokre sestavine, da dobimo kompaktne kroglice. Za dodatno teksturo dodamo še mak, po želji dodajte pa še malo sladkorja, če se vam zdi potreben.
Maso oblikujte kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso in napolnite z belo čokolado. Vse skupaj postavite v zamrzovalnik samo za par minut, da se čokolada strdi in da lahko čez dodamo še malo biskvita, ki jo bo prekril. Ponovno v zamrzovalnik, tokrat za toliko časa, da se vse malo bolj strdi, saj tako lučke lažje oblijemo s čokolado.
Ohlajene lučke prelijemo s čokolado in pustimo nekaj časa, da se lučka ohladi, čokolada pa popolnoma strdi. To je vse!
Lučke lahko hranite tudi v zamrzovalniku. Jaz jih hranim kar v neprodušno zaprti posodi, po potrebi pa jih vzamem ven in odtalim na pultu.
Limonini Cake Popsi z makom in belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Limonin kolač
Dodatki
Nadev
Bela čokolada z nasekljanimi oreščki
Postopek
Preberite še: