Spodaj vas čaka malo drugačen, a neverjetno okusen recept za piščanca v začimbni omaki s kuskusom, zelenjavo in čičeriko.
Posebej za ta recept sem namešala začimbno mešanico, ki celotno jed popelje na drug nivo! Piščanec je po peki zunaj hrustljav, notri pa sočen. Kuskus pa ravno prav mehek in
že sam po sebi noro okusen. Piščanec med peko v pekač spusti svoje sokove, premešane z začimbno mešanico. Na te sokove potem dodamo še naš aromatičen kuskus in malo premešamo. Nastane prava poezija okusov, jed, ki jo enostavno morate poskusiti!
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Kuskus sem tokrat pripravila malo drugače, na način ki mi najbokj ustreza, saj tako vedno nastane kusklus, ki ni trd ali razkuhan, ni voden ali suh, ampak je noro okusen, ravno prav skuhan in neverjetno sočen! Vse skrivnosti, kako pripraviti najboljši kuskus, vas čakajo v receptu spodaj.
Zamenjav tukaj ne svetujem, tudi izpiščanja sestavin ne. Jed je odlična točno takšna kot je, lahko pa v kuskus dodate namesto drobnjaka peteršilj. Sama osebno nisem velik ljubitelj peteršilja, zato ga v jedi ne dodajam pogosto. Raje uporabim drobnjak ali timijan. Rožmarin ali bazilika v to jed ne pašeta, zato ju odsvetujem.
Iz spodnjih sestavin dobimo več začimbne mešanice, kot je potrebujemo za ta recept, zato predlagam, da si jo shranite v manjšo, neprodušno posodico in ga uporabite pri naslednjem obroku s piščancem ali kuskusom. Začimbna mešanica odlično sede tudi h krompirju!
Maroški piščanec v začimbni omaki s kuskusom in čičeriko
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Začimbna mešanica
1čajna žličkasladke paprike
½čajne žličkecimeta
½čajne žličkekoriandra
1čajna žličkaingverja
1čajna žličkakumine
½čajne žličkemuškatnega oreščka
½čajne žličkepimenta
1čajna žličkapopra
1čajna žličkasoli
Marinada
4strokičesna
1jedilna žlicakisa
80mlolivnega olja
4jedilne žliceparadižnikovega koncentrata
2čajni žličkizačimbne mešanice(recept zgoraj)
¼čajne žličkecimeta
¼čajne žličkeingverja
sol, poper(po okusu)
Ostale sestavine
700gpiščančjih stegen in krač
3srednje velikečebule
3srednje velikikorenčki
200gcvetače
sol, poper
200gčičerike iz konzerve
Kuskus
1jedilna žlicaolivnega olja
200gpolnozrnatega kuskusa
350mlvode(ali jušne osnove, potem izpustite zelenjavno kocko)
½zelenjavne kocke
¼čajne žličkesoli
¼čajne žličkecimeta
pestsvežega drobnjaka
Postopek
Pripravite začimbno mešanico. Vse začimbe zmešajte v manjši skodelici in postavite na stran.
V ločeni posodi pripravite marinado. Zmešajte vse sestavine za marinado in postavite na stran.
Piščančje meso prelijte s 3/4 pripravljene marinade. Meso popolnoma prekrijte z marinado.
Postavite na stran.
V ločeni posodi zmešajte čebulo, korenček in cvetačo, narezane na večje kose. Začinite s soljo in poprom.
Prelijte s preostankom marinade in dobro premešajte, da se enakomerno razporedi.
Zelenjavo, skupaj s piščancem, prestavite v večji pekač. V pekač prelijte tudi vse ostanke marinade, ki so morda ostali na dnu posod.
Po pekaču razporedite tudi čičeriko in postavite v segreto pečico. Pecite 40-45 minut oz. tako dolgo, da se piščanec skuha in hrustljavo zapeče.
Medtem v večjem loncu segrejte olivno olje. Dodajte kuskus in premešajte. Med rednim mešanjem pražite par minut, da se kuskus zlato rjavo zapeče.
Ugasnite ogenj.
Kuskus zalijte z vodo (previdno, zmes bo zavrela), dodajte 1/2 zelenjavne kocke in začinite s soljo ter cimetom. Premešajte in pokrijte s pokrovko. Pustite pokrito 10 minut, da se kuskus skuha in zmehča. Nato dodajte nasekljan svež drobnjak in premešajte.
Ko je piščanec pečen vzemite pekač iz pečice.
Po vrhu piščanca in zelenjave ter v luknjice vmes, kjer se je nabrala omaka, dodajte kuskus in pustite par minut, da se napije sokov, ki so ostali na dnu posode.
Postrezite takoj.
KLJUČNE BESEDE maroški piščanec, piščanec po maroško, piščanec s kuskusom, piščanec v začimbni omaki
Maroški piščanec v začimbni omaki s kuskusom in čičeriko
Spodaj vas čaka malo drugačen, a neverjetno okusen recept za piščanca v začimbni omaki s kuskusom, zelenjavo in čičeriko.
Posebej za ta recept sem namešala začimbno mešanico, ki celotno jed popelje na drug nivo! Piščanec je po peki zunaj hrustljav, notri pa sočen. Kuskus pa ravno prav mehek in že sam po sebi noro okusen. Piščanec med peko v pekač spusti svoje sokove, premešane z začimbno mešanico. Na te sokove potem dodamo še naš aromatičen kuskus in malo premešamo. Nastane prava poezija okusov, jed, ki jo enostavno morate poskusiti!
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Kuskus sem tokrat pripravila malo drugače, na način ki mi najbokj ustreza, saj tako vedno nastane kusklus, ki ni trd ali razkuhan, ni voden ali suh, ampak je noro okusen, ravno prav skuhan in neverjetno sočen! Vse skrivnosti, kako pripraviti najboljši kuskus, vas čakajo v receptu spodaj.
Zamenjav tukaj ne svetujem, tudi izpiščanja sestavin ne. Jed je odlična točno takšna kot je, lahko pa v kuskus dodate namesto drobnjaka peteršilj. Sama osebno nisem velik ljubitelj peteršilja, zato ga v jedi ne dodajam pogosto. Raje uporabim drobnjak ali timijan. Rožmarin ali bazilika v to jed ne pašeta, zato ju odsvetujem.
Iz spodnjih sestavin dobimo več začimbne mešanice, kot je potrebujemo za ta recept, zato predlagam, da si jo shranite v manjšo, neprodušno posodico in ga uporabite pri naslednjem obroku s piščancem ali kuskusom. Začimbna mešanica odlično sede tudi h krompirju!
Maroški piščanec v začimbni omaki s kuskusom in čičeriko
Nina ZorčičSestavine
Začimbna mešanica
Marinada
Ostale sestavine
Kuskus
Postopek
Preberite še: