Okusi Grčije pri vas doma - neverjetno sočne piščančje mesne kroglice s tzatziki omako, popečeno zelenjavo z olivno polivko in popečenimi kruhki. BOŽANSKO, kakšna harmonija okusov.
Osvežilno kosilo, ki je lahko tudi večerja. Slastni okusi olivnega olja, limone, česna, kopra in origana. Origano je res vsestranka in izvrstna začimba, tokrat sem jo uporabila v vseh delih recepta: v mesnih kroglicah, v sestavinah za paniranje in v slastni olivni polivki. Za najboljše začimbe svetujem znamko Maestro - ne pozabite, začimbe dodajo dušo jedem in prav je, da dodajamo kvalitetne začimbe v popolnih kombinacijah.
V tzatziki omaki se poleg jogurta, naribane kumare, olivnega olja, česna in limone skriva tudi koper. Ta začimba poskrbi za poseben okus tzatziki omake, zaradi katerega jo vsi obožujemo.
Priprava je čisto preprosta - vse sestavine za tzatziki omako zmešajte in poskusite. Po okusu dodatno začinite in postavite v hladilnik. Ne pozabite res dobro ožeti kumare, drugače bo omaka preredka.
Nato v posodici s pokrovom zmešajte vse sestavine za polivko. Pretresite in z njo bogato pokapajte popečeno zelenjavo.
Mesne kroglice so prav tako pripravljene hitro. Po tem, ko v blenderju zmešate vse sestavine, oblikujte kroglice. Posujte z drobtinami in popecite na ponvi. Tako, jed je pripravljena! Postrezite s popečenimi kruhki in posujte s slastno mehko feto. Pa dober tek!
Na blogu vas čaka že kar nekaj receptov za razna kosila, prigrizke in narezke. Vse ideje vas čakajo tukaj.
Mesne kroglice s tzatziki omako in zelenjavo
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Tzatziki omaka
300ggrškega jogurta
1jedilna žlicaolivnega olja
1strokčesna
1jedilna žlicakopra
1naribana in odcejena kumara
sol, poper po okusu
Popečena zelenjava
2jedilni žliciolivnega olja
1majhnabučka, narezana na tanke kolobarje
2papriki, narezani na rezine (rumena in rdeča)
1bio limona, narezana na kolobarje
pestpest češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
sol, poper po okusu
Polivka
60mlolivnega olja
2jedilni žlicimedu
1jedilna žlicakisa
sok1limone
1jedilna žlicatimijana
1jedilna žlicaorigana
pestnasekljane sveže bazilike
1strokčesna
Mesne kroglice
500gpiščančjih prsi, narezanih na kose
1nasekljana šalotka
1čajna žličkasladke rdeče paprike
1jedilna žlicaorigana
½čajne žličkesoli
30gmletih slanih krekerjev ali krušnih drobtin
Posip
200gmletih slanih krekerjev ali krušnih drobtin
1jedilna žlicaorigana
olivno olje za peko kroglic
Dodatki
popečena tortilja ali kruhki
nadrobljena feta
Postopek
Vse sestavine za tzatziki omako zmešajte in poskusite. Po želji dodatno začinite. Postavite v hladilnik.
Na srednjem ognju na večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte vso narezano zelenjavo in premešajte. Začinite s soljo in poprom ter prepražite, da se zelenjava zapeče. Odstavite in pripravite polivko.
V posodici s pokrovom zmešajte vse sestavine za polivko. Tesno zaprite s pokrovom in močno pretresite, da nastane enotna emulzija. Popečeno zelenjavo bogato prelijte s polivko, preostanek shranite za kasneje.
Vse sestavine za mesne kroglice zmešajte v kuhinjskem blenderju oz. sekljalniku, da dobite zmleto maso za mesne kroglice. V maso vmešajte še sol in krekerje ter premešajte.
Z rahlo navlaženimi rokami oblikujte mesne kroglice. Zajemite 1 jedilno žlico mase in oblikujte kroglico. Kroglico nato povaljajte še v mletih krekerjih.
Kroglice popecite na segretem olivnem olju na večji ponvi. Popecite z ene strani, nato obrnite. Vzemite iz ponve in postrežite s prilogo popečene tortilje, zelenjave s polivko in feto. Pokapajte s tzatziki omako in polivko, ostanek omake in polivke pa dodajte kot prilogo.
KLJUČNE BESEDE meatballs, mesne kroglice, piščančje mesne kroglice, tzatziki omaka
Mesne kroglice s tzatziki omako in zelenjavo
Okusi Grčije pri vas doma - neverjetno sočne piščančje mesne kroglice s tzatziki omako, popečeno zelenjavo z olivno polivko in popečenimi kruhki. BOŽANSKO, kakšna harmonija okusov.
Osvežilno kosilo, ki je lahko tudi večerja. Slastni okusi olivnega olja, limone, česna, kopra in origana. Origano je res vsestranka in izvrstna začimba, tokrat sem jo uporabila v vseh delih recepta: v mesnih kroglicah, v sestavinah za paniranje in v slastni olivni polivki. Za najboljše začimbe svetujem znamko Maestro - ne pozabite, začimbe dodajo dušo jedem in prav je, da dodajamo kvalitetne začimbe v popolnih kombinacijah.
V tzatziki omaki se poleg jogurta, naribane kumare, olivnega olja, česna in limone skriva tudi koper. Ta začimba poskrbi za poseben okus tzatziki omake, zaradi katerega jo vsi obožujemo.
Priprava je čisto preprosta - vse sestavine za tzatziki omako zmešajte in poskusite. Po okusu dodatno začinite in postavite v hladilnik. Ne pozabite res dobro ožeti kumare, drugače bo omaka preredka.
Nato v posodici s pokrovom zmešajte vse sestavine za polivko. Pretresite in z njo bogato pokapajte popečeno zelenjavo.
Mesne kroglice so prav tako pripravljene hitro. Po tem, ko v blenderju zmešate vse sestavine, oblikujte kroglice. Posujte z drobtinami in popecite na ponvi. Tako, jed je pripravljena! Postrezite s popečenimi kruhki in posujte s slastno mehko feto. Pa dober tek!
Na blogu vas čaka že kar nekaj receptov za razna kosila, prigrizke in narezke. Vse ideje vas čakajo tukaj.
Mesne kroglice s tzatziki omako in zelenjavo
Nina ZorčičSestavine
Tzatziki omaka
Popečena zelenjava
Polivka
Mesne kroglice
Posip
Dodatki
Postopek
Preberite še: