Sezona Pumpkin Spice začimb je tukaj in z njo so prišli še moji blondiji - tekstura brownijev, ampak brez kakava! Namesto kakava za božansko aromo poskrbijo Pumpkin Spice začimbe (cimet, muškatni orešček in ingver), kokosov sladkor in vanilija. Glavna zvezda recepta pa je pasirana buča, ki na okus ne vpliva, doda samo kanček sladkobe in ogromno sočnosti!
Sladica je pripravljena hitro in preprosto, v eni posodi in brez večjega packanja. Dodate lahko ddoate po izbiri - meni tukaj sedejo čokoladne kapljice in oreščki, lahko pa dodate kaj po svojem izboru.
Ker želimo, da so blondiji čimbolj sočni, mehki in puhasti je pomembno, da jih pred peko ne mešate preveč (zaradi predolgega mešanja so lahko zbiti), prav tako pa je pomembno, da jih ne pečete predolgo, saj jih to izsuši.
Sama najraje preverjam stanje biskvita tako, da vanj vstavim zobotrebec (na sredino biskvita). Če ima vstavljen zobotrebec na sebi mokro maso poskusite ponovno čez par minut. V kolikor pa ima na sebi samo kakšno vlažno drobtino pa je biskvit že dovolj pečen. Do konca se speče še v pekaču.
Pumpkin Spice blondiji s čokolado in oreščki
Sezona Pumpkin Spice začimb je tukaj in z njo so prišli še moji blondiji - tekstura brownijev, ampak brez kakava! Namesto kakava za božansko aromo poskrbijo Pumpkin Spice začimbe (cimet, muškatni orešček in ingver), kokosov sladkor in vanilija. Glavna zvezda recepta pa je pasirana buča, ki na okus ne vpliva, doda samo kanček sladkobe in ogromno sočnosti!
Sladica je pripravljena hitro in preprosto, v eni posodi in brez večjega packanja. Dodate lahko ddoate po izbiri - meni tukaj sedejo čokoladne kapljice in oreščki, lahko pa dodate kaj po svojem izboru.
Ker želimo, da so blondiji čimbolj sočni, mehki in puhasti je pomembno, da jih pred peko ne mešate preveč (zaradi predolgega mešanja so lahko zbiti), prav tako pa je pomembno, da jih ne pečete predolgo, saj jih to izsuši.
Sama najraje preverjam stanje biskvita tako, da vanj vstavim zobotrebec (na sredino biskvita). Če ima vstavljen zobotrebec na sebi mokro maso poskusite ponovno čez par minut. V kolikor pa ima na sebi samo kakšno vlažno drobtino pa je biskvit že dovolj pečen. Do konca se speče še v pekaču.
Na blogu vas čaka že ogromno receptov za sladice z bučo - med njimi tudi tale za bučne Pumpkin Spice piškote s cimetom, pečeno ovseno kašo z bučo, temno čokolado in lešnikovim prelivom in sočni piškoti z bučo, ovsenimi kosmiči in čokolado.
Pumpkin Spice blondiji s čokolado in oreščki
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Pumpkin Spice začimbe
Dodatki
Postopek
Preberite še: