Pred vami je božanski recept za preprosto pito, kar v kozarčku. Sestavljena je iz hrustljavega piškotnega dna, plasti pudinga in plast mehkih jabolk s cimetom in slastno kokosovo karamelo iz treh sestavin!
Za sladico lahko uporabite vaniljev puding (kupljen ali doma pripravljen) ali pa kar vaniljevo kremo. Jaz sem uporabila proteinski vaniljev puding – tako je sladica še bolj nasitna in hranljiva.
Jabolka najprej pokuhamo s kančkom javorjevega sirupa in cimetom. Tako so bolj mehka in slajša, vonj pokuhanih jabolk s cimetom pa vam bo preverjeno polepšal dan ali jutro!
Pito si lahko pripravite tudi na bolj “zdrav način” – uporabite puding brez dodanega sladkorja, žitne piškote brez dodanega sladkorja/glutena, karamelo pa lahko tudi izpustite ali nadomestite z medom/javorjevim sirupom, čeprav jo zaradi božanske arome toplo priporočam.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za pite, takšne in drugačne, s peko ali brez. Vse recepte najdete tukaj.
2jedilni žlicistopljenega olja ali masla(po potrebi dodajte več)
Plast pudinga
360g(kupljenega) vanilijevga (proteinskega) pudinga(ali 1 vrečko za domači vaniljev puding)
Postopek
Jabolka operite, osušite in narežite na majhne kocke, približno 1 cm velike.
V manjšem loncu zmešajte narezana jabolka skupaj s cimetom in na srednjem ognju kuhajte par minut, da se jabolka zmehčajo. Odstavite.
V istem loncu na srednji temperaturi segrejte kokosovo mleko in kokosov sladkor. Ob rednem mešanju kuhajte toliko časa, da karamela nežno zavre. Takoj, ko zavre malo znižajte ogenj in vmešajte škrob. Kuhajte ob rednem mešanju toliko časa, da se omaka malo zgosti. Odstavite in pustite, da se ohladi.
Pripravite piškotno plast. Piškote zmeljite v blenderju ali jih strite v terilniku in jim dodajte olje. Premešajte - dobiti morate grobemu pesku podobno zmes. Po potrebi dodajte še kakšno žlico olja.
Sestavite svojo jabolčno pito. V tri kozarce nadevajte piškotno plast. Po vrhu sledi puding. Uporabite lahko kupljen puding ali ga skuhate sami. Na puding razporedite še pokuhana jabolka, vse skupaj pa prelijte s karamelo.
KLJUČNE BESEDE jabolčna pita, jabolčna pita brez peke, jabolčna pita v kozarčku
Hitra jabolčna pita v kozarcu (brez peke)
Pito si lahko pripravite tudi na bolj “zdrav način” – uporabite puding brez dodanega sladkorja, žitne piškote brez dodanega sladkorja/glutena, karamelo pa lahko tudi izpustite ali nadomestite z medom/javorjevim sirupom, čeprav jo zaradi božanske arome toplo priporočam.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za pite, takšne in drugačne, s peko ali brez. Vse recepte najdete tukaj.
Hitra jabolčna pita v kozarcu (brez peke)
Nina ZorčičSestavine
Plast cimetovih jabolk
Hitra karamela
Piškotna plast
Plast pudinga
Postopek
Preberite še: