Spodaj vas čaka recept za najboljši tunin namaz! Kremast, poln okusa s posebno sestavino - sladko koruzo!
Moj recept se od drugih receptov za tunine namaze razlikuje po tem, da je pripravljen z dodatno zelenjavo, res neverjetno kremast in poln okusa, saj mu dodamo še začimbe. Prav tako sem del majoneze nadomestila s kremnim sirom, zato je tunin namaz poln okusa in ga majoneza ne "zasenči preveč". Dodala pa sem mu še svojo posebno skrivno sestavino - sveže nariban parmezan! Doda res neverjetno aromo, zato ga NE SMETE izpustiti!
Namaz je pripravljen v eni posodi in izredno preprosto - vse sestavine zmešate, poskusite in po želji dodatno začinite., nato pa svetujem, da postavite namaz v hladilnik za vsaj 30 minut. Lahko tudi čez noč, v kolikor ga pripravljate v naprej. Med hlajenjem se okusi v namazu še bolj povežejo, zato je res izredno okusen.
Pomembna sestavina namaza so tudi kisle kumarice - svetujem delikatesne od Naturete, saj so ravno prav kisle in ne presladke, zato dodajo kanček svežine našemu tuninemu namazu.
Tunin namaz je odličen kar na kruh, lahko pa ga uporabite tudi kot "dip omako" in ga postrežete poleg prave gurmanske plošče. Nekaj predlogov, kaj vse dodati na to ploščo in kako jo še dodatno popestriti pa spodaj v receptu.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za razne gurmanske plošče in prigrizke, ki jih lahko pripravite za goste, zabave ali pogostitve. Najdete jih tukaj .
Z namazom lahko pripravite tudi obložene kruhke oz. kanapeje - odlična ideja za prigrizke za goste. Dodajte jim še malo češnjevega paradižnika, tanke rezine kumaric, drobnjak in vejico rožmarina - tako, gurmanski kanapeji na hitro so pripravljeni! Verjamem, da bodo gostje navdušeni!
Najboljši tunin namaz s koruzo + ideje za serviranje
sveža zelenjava: češnjev paradižnik, paprika, kumara, korenje, avokado, mlada čebula, nabodala iz bazilike, mozzarelle in paradižnika
vložena zelenjava: kisle kumarice
sadje: grozdje, jabolka
drugo: grisini, slani prigrizki, oreščki
bageta ali kruh po izbiri
Dodatki za obložen kruhek
rezine kumaric
rezine češnjevega paradižnika
drobnjak(najboljši svež, alternativno pa lahko tudi posušen)
drobnjak
Postopek
V posodi zmešajte odcejeno tuno, kremni sir, kislo smetano, majonezo, drobno nasekljane kumarice, parmezan, koruzo, drobnjak, kis kislih kumaric, gorčico in stopljeno maslo. Premešajte in začinite s soljo ter poprom po okusu.
Namaz postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, lahko pa tudi čez noč, da se okusi še bolje povežejo. Če se vam mudi ga lahko seveda postrežete tudi takoj.
Nato pripravite plošči. Na ploščo razporedite izbrane zelenjave - sveže in vložene, sadje ter razne slane in hrustljave prigrizke. Namaz postrezite kot pomako za zelenjavo ali jo premažite po kruhku, po vrhu pa dodajte še par tankih kolutov kislih kumaric, manjšo rezino paradižnika in začinite z drobnjakom. Po želji lahko okrasite z vejico rožmarina.
KLJUČNE BESEDE domači tunin namaz, ideje za narezke, ideje za prigrizke, najboljši tunin namaz, narezek, piknik ideje, ribji namaz, tunin namaz, tunin namaz s koruzo
Najboljši tunin namaz s koruzo + ideje za serviranje
Spodaj vas čaka recept za najboljši tunin namaz! Kremast, poln okusa s posebno sestavino - sladko koruzo!
Moj recept se od drugih receptov za tunine namaze razlikuje po tem, da je pripravljen z dodatno zelenjavo, res neverjetno kremast in poln okusa, saj mu dodamo še začimbe. Prav tako sem del majoneze nadomestila s kremnim sirom, zato je tunin namaz poln okusa in ga majoneza ne "zasenči preveč". Dodala pa sem mu še svojo posebno skrivno sestavino - sveže nariban parmezan! Doda res neverjetno aromo, zato ga NE SMETE izpustiti!
Namaz je pripravljen v eni posodi in izredno preprosto - vse sestavine zmešate, poskusite in po želji dodatno začinite., nato pa svetujem, da postavite namaz v hladilnik za vsaj 30 minut. Lahko tudi čez noč, v kolikor ga pripravljate v naprej. Med hlajenjem se okusi v namazu še bolj povežejo, zato je res izredno okusen.
Pomembna sestavina namaza so tudi kisle kumarice - svetujem delikatesne od Naturete, saj so ravno prav kisle in ne presladke, zato dodajo kanček svežine našemu tuninemu namazu.
Tunin namaz je odličen kar na kruh, lahko pa ga uporabite tudi kot "dip omako" in ga postrežete poleg prave gurmanske plošče. Nekaj predlogov, kaj vse dodati na to ploščo in kako jo še dodatno popestriti pa spodaj v receptu.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za razne gurmanske plošče in prigrizke, ki jih lahko pripravite za goste, zabave ali pogostitve. Najdete jih tukaj .
Z namazom lahko pripravite tudi obložene kruhke oz. kanapeje - odlična ideja za prigrizke za goste. Dodajte jim še malo češnjevega paradižnika, tanke rezine kumaric, drobnjak in vejico rožmarina - tako, gurmanski kanapeji na hitro so pripravljeni! Verjamem, da bodo gostje navdušeni!
Najboljši tunin namaz s koruzo + ideje za serviranje
Nina ZorčičSestavine
Plošča z dodatki
Dodatki za obložen kruhek
Postopek
Preberite še: