Božanska, neverjetno kremna ovsena kaša s karamelizirano banano in medom.
Za bogato aromo banane sem kaši dodala tako svežo banano kot tudi veganske beljakovine z okusom banane. V kolikor teh beljakovin nimate lahko uporabite čokoladne ali vaniljeve. V tej kaši sem testirala dvojne veganske proteine od Myprotein: ene klasične veganske proteine z okusom "Banana". in ene Limited Edition proteine z okusom "Top Banana". Top zadeva pri Myprotein beljakovinah je to, da si lahko naročite testerje in tako preizkusite različne okuse beljakovin.
S kodo NINAMYP dobite skoraj vse Myprotein izdelke z vsaj 35% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo!
Kremasta, hranljiva, neverjetno nasitna in zelo okusna kaša, ki si jo boste z veseljem pripravili za zajtrk. Njena posebnost? Karamelizirana banana! Nič težkega, banano pred kuhanjem na hitro popečemo na javorjevem sirupu, da se karamelizira. Tako je banana še bolj okusna, slajša in doda kaši res neverjetno aromo.
Za pripravo sem uporabila Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka z čim manj grudic. Namesto tega pa lahko uporabite tudi cele ovsene kosmiče, v tem primeru pa bo kaša malo manj gladka, saj bodo kosmiči celi.
Ovsene kaše so pripravljene res preprosto in hitro, kadar pa namesto ovsenih kosmičev uporabimo kar mlete ovsene kosmiče, je priprava dejansko še hitrejša.
Vse sestavine za kašo zmešate v loncu in kuhate, dokler ne dobite gladke, kremne kaše. Na koncu dodate svoje najljubše dodatke in najboljši zajtrk je pripravljen!
Kašo si lahko pripravite tudi vnaprej in v njej uživate kar zjutraj za zajtrk ali jo vzamete s seboj na pot za okusno, hranljivo malico. Skuhano kašo lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi (v kolikor dodate dodatke skupaj s kašo, se le-ti napojijo vlage in granola/drugi dodatki, ne bodo tako hrustljavi in okusni).
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kaši lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem tokrat dodala samo žlico proteinskega pudinga Zbregov okus vanilja, karamelizirano banano, med in konopljina semena.
Ovsena proteinska kaša s karamelizirano banano in medom
Nina Zorčič
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 1porcija
Sestavine
Karamelizirana banana
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
½banane, spasirane v pire
1jedilna žlicamedu
½banane, narezane na tanjše kolobarje
½čajne žličkecimeta
Ovsena kaša
35govsene moke Instant Oats ali mletih ovsenih kosmičev (povezava do izdelka zgoraj, uporabite lahko tudi drobne ovsene kosmiče, v tem primeru pa bo kaša malo manj gladka, saj bodo kosmiči celi)
30gveganskih proteinov z okusom banane(povezava do izdelka zgoraj, v kolikor pa teh beljakovin nimate lahko uporabite čokoladne ali vaniljeve)
1čajna žličkachia semen
2kapljiciFlavDrops okus vanilja
350gvode ali mleka po izbiri
Dodatki
karamelizirana banana
med
proteinski puding vanilja
konopljina semena
Postopek
V manjši ponvi na srednjem ognju segrejte javorjev sirup. Dodajte spasirano banano (½ banane) in premešajte. Pražite toliko časa, da se banana na spodnji strani hrustljavo zapeče in karamelizira. Ko je banana zlato obarvana jo odstranite iz lonca in dodajte v manjši lonec.
V isto ponev dodajte še eno žlico medu in polovico banane, narezane na kolobarje. Posujte s cimetom in premešajte. Pražite na srednjem ognju par minut, da se banana zlato zapeče. Obrnite in pecite še minuto. Pečeno banano prestavite v ločeno skodelico, saj jo bomo kasneje dodali po vrhu kuhane kaše. Nato pripravite kašo.
V lonec dodajte še ovseno moko, proteine, chia semena, FlavDrops kapljice in vodo. Z metlico za stepanje vse skupaj premešajte, zmes bo zelo redka.
Kuhajte na srednjem ognju tako dolgo, da se kaša zgosti in postane gosta in kremasta. Med kuhanjem redno mešajte, da se ovsena moka in proteini ne sprimejo na dno in da ne nastanejo grudice. Kaša je končana, ko se zgosti in postane kremna - približno 4-5 minut kuhanja. Dlje kot boste kašo kuhali, bolj se bo gostila. V kolikor se vam je kaša preveč zgostila, lahko na koncu dodate še malo vode. Če se vam zdi preredka pa kuhajte še kakšno minuto dlje in vmes stalno mešajte.
Dodajte svoje najljubše dodatke, jaz sem dodala karamelizirano banano, konopljina semena, med in žlico vaniljevega proteinskega pudinga. Skuhano kašo lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi.
KLJUČNE BESEDE cimetova ovsena kaša, ovsena kaša, ovsena kaša čez noč, ovsena kaša z banano, ovsena kaša z medom, proteinska kaša, proteinska ovsena kaša, vaniljeva ovsena kaša
Ovsena proteinska kaša s karamelizirano banano in medom
Božanska, neverjetno kremna ovsena kaša s karamelizirano banano in medom.
Za bogato aromo banane sem kaši dodala tako svežo banano kot tudi veganske beljakovine z okusom banane. V kolikor teh beljakovin nimate lahko uporabite čokoladne ali vaniljeve. V tej kaši sem testirala dvojne veganske proteine od Myprotein: ene klasične veganske proteine z okusom "Banana". in ene Limited Edition proteine z okusom "Top Banana". Top zadeva pri Myprotein beljakovinah je to, da si lahko naročite testerje in tako preizkusite različne okuse beljakovin.
S kodo NINAMYP dobite skoraj vse Myprotein izdelke z vsaj 35% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo!
Kremasta, hranljiva, neverjetno nasitna in zelo okusna kaša, ki si jo boste z veseljem pripravili za zajtrk. Njena posebnost? Karamelizirana banana! Nič težkega, banano pred kuhanjem na hitro popečemo na javorjevem sirupu, da se karamelizira. Tako je banana še bolj okusna, slajša in doda kaši res neverjetno aromo.
Za pripravo sem uporabila Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka z čim manj grudic. Namesto tega pa lahko uporabite tudi cele ovsene kosmiče, v tem primeru pa bo kaša malo manj gladka, saj bodo kosmiči celi.
Ovsene kaše so pripravljene res preprosto in hitro, kadar pa namesto ovsenih kosmičev uporabimo kar mlete ovsene kosmiče, je priprava dejansko še hitrejša.
Vse sestavine za kašo zmešate v loncu in kuhate, dokler ne dobite gladke, kremne kaše. Na koncu dodate svoje najljubše dodatke in najboljši zajtrk je pripravljen!
Kašo si lahko pripravite tudi vnaprej in v njej uživate kar zjutraj za zajtrk ali jo vzamete s seboj na pot za okusno, hranljivo malico. Skuhano kašo lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi (v kolikor dodate dodatke skupaj s kašo, se le-ti napojijo vlage in granola/drugi dodatki, ne bodo tako hrustljavi in okusni).
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kaši lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem tokrat dodala samo žlico proteinskega pudinga Zbregov okus vanilja, karamelizirano banano, med in konopljina semena.
Ovsena proteinska kaša s karamelizirano banano in medom
Nina ZorčičSestavine
Karamelizirana banana
Ovsena kaša
Dodatki
Postopek
Preberite še: