Končno je tukaj še recept za Cake Pops kroglice, ki ne potrebujejo peke!
Pripravila sem Cake popse brez mlečnih izdelkov, brez moke, brez olj in brez peke.
Moji ovseni Cake Popsi so pripravljeni noro preprosto!
Vse sestavine samo zmešate v eni posodi, oblikujete kroglice in jih prelijete s temno čokolado.
Popolna, božanska sladica, narejena hitro in brez kompliciranja!
Glavne sestavine, ki jih potrebujete so: ovsena moka, sladilo po izbiri, naravno maslo oreščkov in nesladkana jabolčna čežana.
Ker so Cake Popsi pripravljeni brez peke se lahko s sestavinami igrate.
Namesto mandljevega masla lahko dodate katerkoli naravno maslo oreščkov, dokler ne vsebuje soli, olj ali sladkorja. Namesto kokosovega sladkorja lahko dodate sladilo po izbiri, namesto mleka pa rastlinski napitek ali vodo.
Kroglicam sem dodala temno čokolado in liofilizirano sadje, vi pa lahko dodate dodatke po izbiri: nasekljane oreščke, nastrgan kokos, nasekljane brusnice itd.
Cake Pops brez peke
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 15kroglic
Sestavine
Kroglice
120govsene moke(ali zmleti ovseni kosmiči)
25gmletih mandljev
15gkokosovega sladkorja(ali sladilo po izbiri)
½čajne žličkecimeta
40gmleka po izbiri
60gnesladkane jabolčne čežane
60gnaravnega mandljevega masla(ali drugega masla oreščkov po izbiri - brez dodanih olj, sladkorjev in soli)
30gdrobno nasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
10gliofilziranih bio gozdnih robid
10gliofilziranih bio gozdnih robid
Preliv
100gtemne čokolade
1jedilna žlicaolja
Postopek
V posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte ovseno moko, mlete mandlje, kokosov sladkor in cimet.
Dodajte mleko, nesladkano jabolčno čežano in naravno mandljevo maslo. Vse skupaj s pomočjo silikonske lopatice premešajte, dokler ne dobite enotne mase. Dodajte nasekljano temno čokolado in liofilizirano sadje. Premešajte.
Maso poskusite in po želji dodajte več sladkorja. Masa mora biti dovolj vlažna, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Po potrebi, če je masa presuha, dodajte še eno jedilno žlico mleka, če pa je premokra pa eno jedilno žlico ovsene moke.
Iz mase oblikujte kroglice težke približno 20-25g. Kroglice odlagajte na krožnik, obložen s papirjem za peko.
Pripravite preliv. Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite temno čokolado in ji primešajte olje. Preliv mora biti lepo tekoč in gladek, da boste brez težav oblili kroglice.
S pripravljenim prelivom prelijte oblikovane kroglice.
V vsako kroglico v sredino vstavite palčko za cake pops in postavite v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi, nato pa postrezite.
Cake Pops brez peke
Cake Pops brez peke
Nina ZorčičSestavine
Kroglice
Preliv
Postopek
Preberite še: