V seriji novih brezglutenskih receptov tokrat predstavljam mehke, puhaste krofe z domačo praznično mešanico začimb in čisto posebnim dodatkom - vročo čokolado!
Priprava je res preprosta, okus krofov pa fenomenalen! Prava praznična sladica, pripravljena v udobju vašega doma. Predstavljajte si uživanje v tej sladici, doma, na toplem, pod deko, ob vaši najljubši seriji, medtem ko zunaj pada sneg.
Popoln prizor, kajne?
Ti krofki bodo tako prijetno nadišavili vašo kuhinjo, okus pa vas bo navdušil. Kljub temu, da so krofki pripravljeni iz ovsene moke in brez jajc, so mehki in puhasti, se kar stopijo v ustih.
Ko pa jim dodate še preliv domače vroče čokolade - ni besed, kako božanska sladica nastane. Hitro in preprosto, kot zmeraj.
Na blogu pa vas poleg tega čaka še ogromno drugih brezglutenskih receptov - najdete jih tukaj.
. Prav tako pa vas na blogu čaka že ogromno različnih receptov za krofe (ovseni, veganski, s hrustljavo skorjo, klasični čokoladni z marble glazuro itd. Vse najdete tukaj.
Pečeni cimetovi ovseni krofi s prazničnimi začimbami in vročo čokolado
beli sladkor(ali sladkor po izbiri, lahko tudi kristalizirano sladilo)
cimet
Vroča čokolada s kardamomom (opcijsko, postrežete lahko tudi s čokoladnim prelivom ali samostojno)
200mlmleka ali rastlinskega napitka
70g70% temne čokolade
1čajna žličkavaniljeve arome
1zvrhana jedilna žlicatemnega kakava v prahu
½čajne žličkekardamoma v prahu(po okusu dodajte več)
1zvrhana čajna žličkatahinija(opcijsko, za bolj kremozno čokolado)
Postopek
Pečico segrejte na 170 stopinj.
V večji posodi zmešajte mleko in kis. Pustite stati 5 minut.
Medtem v ločeni posodi zmešajte suhe sestavine: moko, sladkor, pecilni prašek, soda bikarbono in začimbe.
K mleku dodajte jabolčno čežano, maslo oreščkov, javorjev sirup in vaniljevo aromo. Premešajte in dodajte suhe sestavine. Premešajte samo toliko, da se vse poveže, ni grudic in ni več sledu moke.
Maso nadevajte v namaščene modelčke za krofe do vrha. Maso lahko nadevate z žlico ali jo najprej nadevate v dekorirno vrečko in z njo napolnite modelčke.
Postavite v segreto pečico in pecite 15 minut oz. toliko časa, da so krofki zlato pečeni in puhasti.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču še vsaj 5 minut, nato pekač obrnite in pustite, da krofi popadajo ven. Če ne padejo sami jih lahko zelo nežno spodrezate z nožem ob robu.
Medtem, ko se krofi hladijo, pripravite posip. Vse sestavine zmešajte v skodelici. Rahlo ohlajene krofe rahlo premažite z vodo ali mlekom in povaljajte v sladkorju. Po želji postrezite s čokoladnim prelivom ali vročo čokolado s kardamomom.
Vroča čokolada
Vse sestavine za vročo čokolado zmešajte v manjšem loncu.
Ob rednem mešanju na srednjem ognju kuhajte toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi. Poskusite in po želji dodajte več kardamoma.
Z vročo čokolado prelijte krofke in uživajte.
KLJUČNE BESEDE cimetovi krofi, krofi, krofi s posipom, krofi s sladkornim posipom, pečeni krofi, puhasti krofi
Pečeni cimetovi ovseni krofi s prazničnimi začimbami in vročo čokolado
V seriji novih brezglutenskih receptov tokrat predstavljam mehke, puhaste krofe z domačo praznično mešanico začimb in čisto posebnim dodatkom - vročo čokolado!
Priprava je res preprosta, okus krofov pa fenomenalen! Prava praznična sladica, pripravljena v udobju vašega doma. Predstavljajte si uživanje v tej sladici, doma, na toplem, pod deko, ob vaši najljubši seriji, medtem ko zunaj pada sneg.
Popoln prizor, kajne?
Ti krofki bodo tako prijetno nadišavili vašo kuhinjo, okus pa vas bo navdušil. Kljub temu, da so krofki pripravljeni iz ovsene moke in brez jajc, so mehki in puhasti, se kar stopijo v ustih.
Ko pa jim dodate še preliv domače vroče čokolade - ni besed, kako božanska sladica nastane. Hitro in preprosto, kot zmeraj.
Na blogu pa vas poleg tega čaka še ogromno drugih brezglutenskih receptov - najdete jih tukaj. . Prav tako pa vas na blogu čaka že ogromno različnih receptov za krofe (ovseni, veganski, s hrustljavo skorjo, klasični čokoladni z marble glazuro itd. Vse najdete tukaj.
Pečeni cimetovi ovseni krofi s prazničnimi začimbami in vročo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Krofi
Posip
Vroča čokolada s kardamomom (opcijsko, postrežete lahko tudi s čokoladnim prelivom ali samostojno)
Postopek
Vroča čokolada
Preberite še: