Čisto preprost recept, po katerem nastane najboljša praznična vroča čokolada z neverjetno aromo - vroča čokolada s kardamomom!
Narejena iz samo 5 sestavin, 6. sestavina je opcijska - za tiste ki radi eksperimentirate oz. tiste, ki imate to sestavino ravno doma. Čisto preprosto, v eni posodi, brez kompliciranja. Vse zmešate in segrevate. Nalijete v najljubšo skodelico in preprosto uživate.
Tokrat sem pripravila res "ekspres" verzijo vroče čokolade. V mleko sem dodala čokolado, kakav v prahu,. vaniljevo aromo in kardamom. Premešala in kuhala v manjhnem loncu (džezvi) na srednjem ognju toliko časa, da se je čokolada lepo stopila in zmešala z ostalimi sestavinami. Po želji in v kolikor ga imate na zalogi lahko dodate še žličko tahinija. Poskrbi za res lepo kremasto čokolado in doda posebno aromo.
S pripravo lahko tudi malo eksperimentirate - uporabite čokolado, ki jo pač imate na zalogi, namesto tahinija se odlično obnese tudi lešnikovo maslo, namesto kardamoma pa lahko dodate tudi cimet.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za vroče čokolade - tudi takšne brez sladkorja. Vse najdete tukaj.
Hitra vroča čokolada s kardamomom
Nina Zorčič
Čas priprave 2mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 1porcija
Sestavine
Vroča čokolada
200mlmleka ali rastlinskega napitka
70g70% temne čokolade
1čajna žličkavaniljeve arome
1zvrhana jedilna žlicatemnega kakava v prahu
½čajne žličkekardamoma v prahu(po okusu dodajte več)
1zvrhana čajna žličkatahinija(opcijsko, za bolj kremozno čokolado)
Dodatki
hrustljavi dodatki(ekspandirana kvinoja, granola)
Marshmallow penice
cimetova palčka
Postopek
Vse sestavine za vročo čokolado zmešajte v manjšem loncu/kozici.
Ob rednem mešanju na srednjem ognju kuhajte toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi. Poskusite in po želji dodajte več kardamoma.
Prelijte v skodelico, po želji dodajte kak hrustljav dodatek in cimetovo palčko za mešanje.
KLJUČNE BESEDE praznična vroča čokolada, vroča čokolada, vroča čokolada na hitro, vroča čokolada s kardamomom
Hitra vroča čokolada s kardamomom
Čisto preprost recept, po katerem nastane najboljša praznična vroča čokolada z neverjetno aromo - vroča čokolada s kardamomom!
Narejena iz samo 5 sestavin, 6. sestavina je opcijska - za tiste ki radi eksperimentirate oz. tiste, ki imate to sestavino ravno doma. Čisto preprosto, v eni posodi, brez kompliciranja. Vse zmešate in segrevate. Nalijete v najljubšo skodelico in preprosto uživate.
Tokrat sem pripravila res "ekspres" verzijo vroče čokolade. V mleko sem dodala čokolado, kakav v prahu,. vaniljevo aromo in kardamom. Premešala in kuhala v manjhnem loncu (džezvi) na srednjem ognju toliko časa, da se je čokolada lepo stopila in zmešala z ostalimi sestavinami. Po želji in v kolikor ga imate na zalogi lahko dodate še žličko tahinija. Poskrbi za res lepo kremasto čokolado in doda posebno aromo.
S pripravo lahko tudi malo eksperimentirate - uporabite čokolado, ki jo pač imate na zalogi, namesto tahinija se odlično obnese tudi lešnikovo maslo, namesto kardamoma pa lahko dodate tudi cimet.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za vroče čokolade - tudi takšne brez sladkorja. Vse najdete tukaj.
Hitra vroča čokolada s kardamomom
Nina ZorčičSestavine
Vroča čokolada
Dodatki
Postopek
Preberite še: