Božanski domači pizza kruhki, narejeni hitro in preprosto, polni vaših najljubših dodatkov!
Zunaj hrustljavi in znotraj noro sočni! Moji pizza kruhki so polni sira in drugih okusnih dodatkov!
Božanski domači pizza kruhki, narejeni hitro in preprosto, polni vaših najljubših dodatkov!
Zunaj hrustljavi in znotraj noro sočni! Moji pizza kruhki so polni sira in drugih okusnih dodatkov!
Pripravila sem jih s pšenično in koruzno moko, saj sem jim želela dodati malo hrustljavosti in koruzna moka poskrbi ravno za to!
Za skoraj vse jedi (sladice, kvašeno testo) najraje uporabljam moke domačega podjetja vila-natura.si, saj imajo ogromno ponudbo raznovrstnih in kvalitetnih mok. Z vsemi njihovimi izdelki sem vedno zelo zadovoljna, zato z veseljem z vami delim svojo kodo za popust in sicer: NINA10. S to kodo imate na vse izdelke, tudi že znižane, 10 % popust!
Pripravila sem jih s pšenično in koruzno moko, saj sem jim želela dodati malo hrustljavosti in koruzna moka poskrbi ravno za to!
Za skoraj vse jedi (sladice, kvašeno testo) najraje uporabljam moke domačega podjetja vila-natura.si, saj imajo ogromno ponudbo raznovrstnih in kvalitetnih mok. Z vsemi njihovimi izdelki sem vedno zelo zadovoljna, zato z veseljem z vami delim svojo kodo za popust in sicer: NINA10. S to kodo imate na vse izdelke, tudi že znižane, 10 % popust!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo klasične sestavine. Edina “posebnost” je samo koruzna moka, katero dodam za dodaten element hrustljavosti.
Testo za kruhke je pripravljeno po mešanih metodah, na koncu pa nastane bolj vlažno testo, ki ga NE valjamo, ampak ga s prsti raztegnemo v željeno obliko. S tem, ko testa ne valjamo dobimo lepo, puhasto testo, saj iz njega ne izpustimo vsega zraka.
Kruhke pred peko na tanko premažemo z olivnim oljem in na rahlo posujemo s koruzno moko, da ustvarimo pravi okus in teksturo pizza testa.
Kruhke lahko nadevate z vašimi najljubšimi dodatki. Lahko jih nadevate samo z vašimi najljubšimi siri, lahko jih pripravite na klasičen “pizza” način s paradižnikovo omako, sirom in izbrano salamo.
Moja najljubša kombinacija je pesto s sirom in pršut s tartufato – BOŽANSKO!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo klasične sestavine. Edina “posebnost” je samo koruzna moka, katero dodam za dodaten element hrustljavosti.
Testo za kruhke je pripravljeno po mešanih metodah, na koncu pa nastane bolj vlažno testo, ki ga NE valjamo, ampak ga s prsti raztegnemo v željeno obliko. S tem, ko testa ne valjamo dobimo lepo, puhasto testo, saj iz njega ne izpustimo vsega zraka.
Kruhke pred peko na tanko premažemo z olivnim oljem in na rahlo posujemo s koruzno moko, da ustvarimo pravi okus in teksturo pizza testa.
Kruhke lahko nadevate z vašimi najljubšimi dodatki. Lahko jih nadevate samo z vašimi najljubšimi siri, lahko jih pripravite na klasičen “pizza” način s paradižnikovo omako, sirom in izbrano salamo.
Moja najljubša kombinacija je pesto s sirom in pršut s tartufato – BOŽANSKO!
Pizza kruhki
Nina Zorčič
Čas priprave 2hrs
Čas peke 18mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 5kruhkov
Sestavine
Mešanica moke in vode:
25gbio pšenične bele moke od Vila
100gvode
Testo
5gsuhega kvasa
120gtople vode
5gbelega sladkorja
185-200gbio pšenične bele moke tip 500
45gbio koruzne moke od Vila Natura
2jedilni žliciolivnega olja(dodani posamično)
½čajne žličkesoli
Dodatki po izboru
sir, paradižnikova mezga, bazilika, itd.
Premaz
olivno olje
bio koruzna moka od Vila Natura
Postopek
V manjšem loncu na nizkem ognju segrevajte 25g pšenične bele moke in 100g vode.
Zmes stalno mešajte in segrevajte tako dolgo, da nastane gosta zmes - podobna gelu. Ta postopek traja nekje 3-5 minut. Ta zmes poskrbi za mehke in sočne kruhke, ki se med peko ne izsušijo.
Ko se zmes zgosti, odstranite in pustite, da se ohladi. Medtem pripravite kvas.
V posodi kuhinjskega robota (ali navadno posodo, v kolikor boste gnetli ročno) zmešajte kvas, toplo vodo in sladkor. Pustite stati 5 minut, da se kvas aktivira.
V aktiviran kvas vmešajte ohlajeno mešanico moke in vode. Mešajte nekje 20 sekund na nizki hitrosti, toliko, da se premeša.
Dodajte 185g pšenične bele moke in 45g koruzne moke. Mešajte na nizki do srednji hitrosti - ali gnetite ročno, da se vse sestavine povežejo.
Ko se moka združi z ostalimi sestavinami po potrebi dodajajte pšenično moko po jedilnih žlicah, vmes pa stalno gnetite. Če gnetete z robotom, vsake toliko postrgajte strani posode, v kolikor se tam nabere kaj moke. V testo ne dodajajte preveč moke, saj testo ne sme biti suho in zbito, ampak mehko in rahlo vlažno (malenkost se lepi na roke) da dobimo mehke kruhke. Ko se testo odlepi od robov, dodajte sol in 1 jedilno žlico olivnega olja in gnetite še 10 minut, dokler ne dobite gladkega, elastičnega testa.
Testo prestavite v posodo, v katero ste prej nalili 1 jedilno žlico olja in pokrijte s kuhinjsko krpo. Pustite vzhajati 45 min - 1 uro oz. tako dolgo, da naraste za dvakrat.
Ko testo naraste, ga dvakrat udarite, da iz njega izpustite zrak in ga pustite spet vzhajati, dokler ne naraste na dvakratno velikost.
Ko je testo naraslo še drugič, ga prestavite na čisto, rahlo pomokano površino.
S testom ravnajte nežno, da iz njega ne izgubimo preveč zraka. Testa ne valjajte, ampak ga nežno oblikujte v štruco, potem pa razrežite na 5 enakih delov.
Vsak del nato kar s prsti nežno razvlecite v obliko pravokotnika. V sredino testa nadevajte dodatke po izbiri - sir, paradižnika omaka, mesnine, zelenjava itd.
Ko je testo oz. kruhek nadevan, ga oblikujte. 1 krajšega roba prepognite navznoter, čez nadev. nato pa prepognite še daljše strani tako, da najprej nadev prekrijete z eno stranjo, potem pa še z drugo. Robove dobro stisnite skupaj. Lahko pa testo tudi samo zavijete in dobro stisnete robove, da nadev ne zleze ven.
Oblikovane kruhke na tanko premažite z olivnim oljem (tako so lepo hrustljavi), na rahlo posujte s koruzno moko (ne rabijo biti popolnoma prekriti, samo rahlo posuti) in postavite na pekač, obložen s peki papirjem. Kruhke postavljajte vsaj 5 cm narazen, saj med peko še malo narastejo, prav tako pa lahko izpustijo nadev.
Kruhke pokrijte z alufolijo (ne s krpo, saj bo ta vpila olje in izsušila kruhke) in pustite vzhajati 25 minut.
Medtem segrejte pečico na 235 stopinj.
V segreto pečico vstavite vzhajane kruhke (brez alufolije) in pecite 15-18 minut.
Pečene kruhke vzemite in pečice pustite na pekaču še 5 minut ter jih pokrijte s krpo. Kruhki so po peki trdi, zato jih prekrijemo s krpo, ki jih omehča. Vlaga pod krpo bo kruhke znotraj zmehčala, zunaj pa bodo lepo hrustljavi.
Pizza Kruhki
Božanski domači pizza kruhki, narejeni hitro in preprosto, polni vaših najljubših dodatkov!
Zunaj hrustljavi in znotraj noro sočni! Moji pizza kruhki so polni sira in drugih okusnih dodatkov!
Božanski domači pizza kruhki, narejeni hitro in preprosto, polni vaših najljubših dodatkov!
Zunaj hrustljavi in znotraj noro sočni! Moji pizza kruhki so polni sira in drugih okusnih dodatkov!
Pripravila sem jih s pšenično in koruzno moko, saj sem jim želela dodati malo hrustljavosti in koruzna moka poskrbi ravno za to!
Za skoraj vse jedi (sladice, kvašeno testo) najraje uporabljam moke domačega podjetja vila-natura.si, saj imajo ogromno ponudbo raznovrstnih in kvalitetnih mok. Z vsemi njihovimi izdelki sem vedno zelo zadovoljna, zato z veseljem z vami delim svojo kodo za popust in sicer: NINA10. S to kodo imate na vse izdelke, tudi že znižane, 10 % popust!
Pripravila sem jih s pšenično in koruzno moko, saj sem jim želela dodati malo hrustljavosti in koruzna moka poskrbi ravno za to!
Za skoraj vse jedi (sladice, kvašeno testo) najraje uporabljam moke domačega podjetja vila-natura.si, saj imajo ogromno ponudbo raznovrstnih in kvalitetnih mok. Z vsemi njihovimi izdelki sem vedno zelo zadovoljna, zato z veseljem z vami delim svojo kodo za popust in sicer: NINA10. S to kodo imate na vse izdelke, tudi že znižane, 10 % popust!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo klasične sestavine. Edina “posebnost” je samo koruzna moka, katero dodam za dodaten element hrustljavosti.
Testo za kruhke je pripravljeno po mešanih metodah, na koncu pa nastane bolj vlažno testo, ki ga NE valjamo, ampak ga s prsti raztegnemo v željeno obliko. S tem, ko testa ne valjamo dobimo lepo, puhasto testo, saj iz njega ne izpustimo vsega zraka.
Kruhke pred peko na tanko premažemo z olivnim oljem in na rahlo posujemo s koruzno moko, da ustvarimo pravi okus in teksturo pizza testa.
Kruhke lahko nadevate z vašimi najljubšimi dodatki. Lahko jih nadevate samo z vašimi najljubšimi siri, lahko jih pripravite na klasičen “pizza” način s paradižnikovo omako, sirom in izbrano salamo.
Moja najljubša kombinacija je pesto s sirom in pršut s tartufato – BOŽANSKO!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo klasične sestavine. Edina “posebnost” je samo koruzna moka, katero dodam za dodaten element hrustljavosti.
Testo za kruhke je pripravljeno po mešanih metodah, na koncu pa nastane bolj vlažno testo, ki ga NE valjamo, ampak ga s prsti raztegnemo v željeno obliko. S tem, ko testa ne valjamo dobimo lepo, puhasto testo, saj iz njega ne izpustimo vsega zraka.
Kruhke pred peko na tanko premažemo z olivnim oljem in na rahlo posujemo s koruzno moko, da ustvarimo pravi okus in teksturo pizza testa.
Kruhke lahko nadevate z vašimi najljubšimi dodatki. Lahko jih nadevate samo z vašimi najljubšimi siri, lahko jih pripravite na klasičen “pizza” način s paradižnikovo omako, sirom in izbrano salamo.
Moja najljubša kombinacija je pesto s sirom in pršut s tartufato – BOŽANSKO!
Pizza kruhki
Nina ZorčičSestavine
Mešanica moke in vode:
Testo
Dodatki po izboru
Premaz
Postopek
Preberite še: