Ideja za malico, brunch, kosilo ali večerjo: preprosta zelena Shakshuka, bogata z beljakovinami in zelenjavo.
Odlična jed za na hitro ali takrat, ko bi radi impresionirali vaše goste, s pravo brunch pojedino. P.S. zraven svetujem popečene kruhke s česnovim maslom - BOŽANSKA KOMBINACIJA!
Priprava je preprosta, vse je pripravljeno kar v eni ponvi in res izredno hitro.
Uporabite lahko zelenjavo, ki jo imate na zalogi: odlično bi poleg sedel tudi ohrovt, brstični ohrovt, brokoli. cvetača itd. Jaz sem uporabila naribano bučko, ki vse skupaj nekako drži skupaj.
Za dodane beljakovine sem dodala še nasekljana piščančja prsa. Uporabite lahko salamo ali pečeno meso, lahko pa to izpustite ali nadomestite z drugim virom beljakovin: fižol, čičerika.
Za dodatno aromo sem dodala še malo pesta - meni je ta kombinacija s pestom, zelenjavo, feto in česnovimi kruhki božanska.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za slane zajtrke, malice in brunche - najdete jih tukaj .
Zelena Shakshuka
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 4porcije
Sestavine
Shakshuka
2jedilni žliciolivnega olja
80gnasekljanega pora ali čebule
2strokačesna
1zelena paprika
1naribana odcejena bučka
2jedilni žlicipesta
sol, poper po okusu
3pestimlade špinače
100gnasekljanih piščančjih prsi(salama ali pečeno meso, opcijsko)
5jajc
Dodatki
nadrobljena feta
nasekljana bazilika ali peteršilj
avokado
popečeni kruhki
Postopek
V večji povi segrejte olje. Popražite por ali čebulo, dokler ne postekleni, nato dodajte česen in pražite minuto, da zadiši.
Dodajte papriko, bučko, pesto in začimbe ter pražite par minut, da se zelenjava zmehča.
Dodajte špinačo in piščančja prsa ter kuhajte par minut, da špinača upade.
Zelenjavo enakomerno zgladite po ponvi in naredit 5 jamic. V vsako jamico ubijte jajce. Ponev pokrijte in kuhajte na srednjem nizkem ognju toliko časa, da so jajca poširana.
Posujte s feto in nasekljano baziliko/peteršiljem.
Zelena Shakshuka
Ideja za malico, brunch, kosilo ali večerjo: preprosta zelena Shakshuka, bogata z beljakovinami in zelenjavo.
Odlična jed za na hitro ali takrat, ko bi radi impresionirali vaše goste, s pravo brunch pojedino. P.S. zraven svetujem popečene kruhke s česnovim maslom - BOŽANSKA KOMBINACIJA!
Priprava je preprosta, vse je pripravljeno kar v eni ponvi in res izredno hitro.
Uporabite lahko zelenjavo, ki jo imate na zalogi: odlično bi poleg sedel tudi ohrovt, brstični ohrovt, brokoli. cvetača itd. Jaz sem uporabila naribano bučko, ki vse skupaj nekako drži skupaj.
Za dodane beljakovine sem dodala še nasekljana piščančja prsa. Uporabite lahko salamo ali pečeno meso, lahko pa to izpustite ali nadomestite z drugim virom beljakovin: fižol, čičerika.
Za dodatno aromo sem dodala še malo pesta - meni je ta kombinacija s pestom, zelenjavo, feto in česnovimi kruhki božanska.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za slane zajtrke, malice in brunche - najdete jih tukaj .
Zelena Shakshuka
Nina ZorčičSestavine
Shakshuka
Dodatki
Postopek
Preberite še: