Do zdaj že veste, da obožujem narezke in prigrizke, zato sem za vas pripravila še dve ideji za božansko stepefo feto na dva načina. Osvežilno, mediteransko feto z mariniranimi olivami in slajšo stepeno feto s hrustljavo popečeno čičeriko in pekočim medom. BOŽANSKE kombinacije, ki so jih goste že pohvalili.
Poleg fete pa svetujem hrustljave in sveže dodatke - krekerje, popečene kruhke ali zelenjavni čips. Na pravem narezku pa ne smejo manjkati niti sveža zelenjava in sadje.
Stepena feta je pripravljena hitro in to kar v blenderju. Vse sestavine samo zmešate in stepate toliko časa, da dobite gladko kremo brez grudic. Po potrebi, če krema ni čisto gladka, dodajte eno ali dve jedilni žlici vode in ponovno stepite. Ko je krema gladka in puhasta je pripravljena za vaše dodatke! V feto lahko pomakate zelenjavo ali krekerje ali pa jo premažete po opečenem kruhku/lepinji.
Pripravila sem dve ideji za postrežbo stepene fete - prvi način je mediteranski, z mariniranimi olivami in olivnim oljem, drugi način pa v sebi skriva čičeriko in sladek, pekoči med. Oba načina so gostje pohvalili, zato jih z veseljem delim z vami!
Kje se skriva skrivnost teh prigrizkov? V začimbah! Za vse jedi v tem receptu sem uporabila isto kombinacijo Maestro začimb: soli in popru sem dodala še baziliko in ostro rdečo papriko. Dodatno pa svetujem še česen v prahu. Z nekaj osnovnimi začimbami lahko nastanejo božanske jedi, če jih pravilno uporabimo.
Poleg tega sem dodala olivno olje in sok sveže izstisnjene limone - tudi tako osnovne sestavine lahko poskrbijo, da na koncu nastane božanska pojedina, v kateri bodo uživali vsi gostje.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za prigrizke (najdete jih tukaj ), solate, ki jih lahko dodate tudi kot prilogo stepeni feti (najdete jih tukaj ) in ogromno idej za narezke (najdete jih tukaj ).
Poletni narezek s stepeno feto, mariniranimi olivami in hrustljavo čičeriko
V posodi blenderja zmešajte feto, rikoto, olivno olje, poper, baziliko in sok limone. Zblendajte, da dobite gladko puhasto kremo. Po potrebi, če je masa grudasta, dodajte 1-2 jedilni žlici vode in ponovno zblendajte, da dobite gladko kremo brez grudic. Poskusite in po želji dodajte več začimb. Postavite v hladilnik.
Pripravite marinirane olive. V posodi zmešajte olive, olivno olje, nadrobljeno feto, sok limone, papriko, baziliko in poper. Premešajte in poskusite, po želji dodajte več začimb. Postavite v hladilnik.
Na večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje. Dodaje kuhano čičeriko, mlete drobtine ali krekerje, baziliko, papriko, sok limone in česen v prahu. Premešajte in pražite 5-10 minut oz. toliko časa, da se čičerika zlato in hrustljavo zapeče. Odstavite in čičeriko prestavite v skodelico, ponev vrnite na nizek ogenj. Dodajte olivno olje, drobno nasekljan česen in papriko. Premešajte in pražite par minut, da se česen zmehča in vse skupaj zadiši. Nato ugasnite ogenj in vmešajte med ter limonin sok. Premešajte in prelijte v skodelico.
Pripravite narezek. Na večji krožnik razmažite 2/3 stepene fete. 1/3 fete obložite z mariniranimi olivami (prek polijte še olje in začimbe iz marinade). Na 1/3 fete pa dodajte popečene kruhke (bageta, lepinje itd.).
Drug večji krožnik/pladenj bogato obložite z izbrano zelenjavo in sadjem ter krekerji. V sredino dodajte prazno skodelico, kamor nadevajte preostanek fete. Po vrhu bogato pokapajte s pekočim medom. Dodajte hrustljavo čičeriko. Vse skupaj ponovno pokapajte z medom in postrezite.
KLJUČNE BESEDE dip omaka s feto, feta s čičeriko, feta z medom, hrustljava čičerika, ideje za narezke, ideje za prigrizke, marinirane olive, najboljši narezek, narezek, poletni narezek, stepena feta
Poletni narezek s stepeno feto, mariniranimi olivami in hrustljavo čičeriko
Do zdaj že veste, da obožujem narezke in prigrizke, zato sem za vas pripravila še dve ideji za božansko stepefo feto na dva načina. Osvežilno, mediteransko feto z mariniranimi olivami in slajšo stepeno feto s hrustljavo popečeno čičeriko in pekočim medom. BOŽANSKE kombinacije, ki so jih goste že pohvalili.
Poleg fete pa svetujem hrustljave in sveže dodatke - krekerje, popečene kruhke ali zelenjavni čips. Na pravem narezku pa ne smejo manjkati niti sveža zelenjava in sadje.
Stepena feta je pripravljena hitro in to kar v blenderju. Vse sestavine samo zmešate in stepate toliko časa, da dobite gladko kremo brez grudic. Po potrebi, če krema ni čisto gladka, dodajte eno ali dve jedilni žlici vode in ponovno stepite. Ko je krema gladka in puhasta je pripravljena za vaše dodatke! V feto lahko pomakate zelenjavo ali krekerje ali pa jo premažete po opečenem kruhku/lepinji.
Pripravila sem dve ideji za postrežbo stepene fete - prvi način je mediteranski, z mariniranimi olivami in olivnim oljem, drugi način pa v sebi skriva čičeriko in sladek, pekoči med. Oba načina so gostje pohvalili, zato jih z veseljem delim z vami!
Kje se skriva skrivnost teh prigrizkov? V začimbah! Za vse jedi v tem receptu sem uporabila isto kombinacijo Maestro začimb: soli in popru sem dodala še baziliko in ostro rdečo papriko. Dodatno pa svetujem še česen v prahu. Z nekaj osnovnimi začimbami lahko nastanejo božanske jedi, če jih pravilno uporabimo.
Poleg tega sem dodala olivno olje in sok sveže izstisnjene limone - tudi tako osnovne sestavine lahko poskrbijo, da na koncu nastane božanska pojedina, v kateri bodo uživali vsi gostje.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za prigrizke (najdete jih tukaj ), solate, ki jih lahko dodate tudi kot prilogo stepeni feti (najdete jih tukaj ) in ogromno idej za narezke (najdete jih tukaj ).
Poletni narezek s stepeno feto, mariniranimi olivami in hrustljavo čičeriko
Nina ZorčičSestavine
Stepena feta
Marinirane olive
Hrustljava čičerika
Pekoč med
Dodatki za narezek
Postopek
Preberite še: