Najbolj preproste sladoledne lučke, narejene NEVERJETNO hitro, v eni posodi, a tako okusne, da se boste težko ustavili samo pri eni!
Z neverjetno bogato kremasto sredico, polne pravega čokoladnega okusa in z dodanimi beljakovinami, ki nadomestijo dodajanje sladkorja in poskrbijo, da je sladka malica tudi hranljiva in nas nasiti.
Ste pripravljeni na XXL palačinko?
Za vas imam noro preprost recept za ogromno napihnjeno palačinko, znano po imenu “Dutch Baby”!
Ta “napihnjena” palačinka je pripravljena noro preprosto! Vse sestavine lahko zmešate kar v smoothie blenderju, spečete pa v ponvi kar v pečici! Ni potrebno obračati vsake palačinke posebaj ampak preprosto naredite eno veliko palačinko!
Vse sestavine za lučke samo zmešate v posodi, pokapate na pladenj, dodate pačko in zamrznete. Ohlajene prelijete s čokolado in posujete z dodatki – tako, najboljše čokoladne lučke so pripravljene!
Pripravo lučk sem testirala tako s kokosovim mlekom iz pločevinke kot tudi z veganskim jogurtom. Svetujem Alpro jogurt Natur z dodanim kokosom – nežna aroma po kokosu res lepo sede v te lučke, jogurt pa poskrbi za res lahko kremo. Za še bolj bogato kremo pa uporabite kokosovo mleko iz pločevinke (ne kokosove vode ali kokosovega napitka).
Tale XXL palačinka je po teksturi malo drugačna od tistih klasičnih. Vse sestavine se zmešajo v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijejo v vročo ponev (ali pekač, v kolikor ponve nimate). Nastane torej enag ogromna palačinka in ne več manjših.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Recept smo za vas pripravili z Eko Škrnicl, pravo zakladnico bio prehrambenih dodatkov. Ne pozabite: s kodo NINAZORCIC imate 10% popust na vse izdelke!
Druge ledene sladice, odlične za ohladitev, vas čakajo tukaj.
Palačinka je res preprosta in narejena v treh korakih. Tako preprosta da vedno uspe vsem!
Posebnih zamenjav ni, ker sem že v osnovi uporabila osnovne sestavine, lahko pa se igrate z dodatki in ji dodate karkoli želite! Nekaj predlogov vas čaka spodaj v receptu.
Čokoladno kokosove sladoledne lučke
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10lučk
Sestavine
Sladoledne lučke
55gtemnega kakava
45gveganskega čokoladnega namaza
200gveganskega jogurta (Alpro natur s kokosom) ali kokosovega mleka iz pločevinke
30gveganskih čokoladnih proteinov v prahu(priporočam okus čokolade s kokosom)
15gnastrganega kokosa
60gkokosovega mleka iz pločevinke ali kokosovega napitka(ali vode; več/manj po potrebi)
Dodatki
100gstopljene temne čokolade
1jedilna žlicarastlinskega olja(po potrebi, če je stopljena čokolada pregosta)
nastrgan kokos
nadrobljeni piškoti
Postopek
V posodi zmešajte vse sestavine za sladoledne lučke. Premešajte in po potrebi dodajte še več mleka, če je masa pregosta ali presladka.
Večji pekač, obložen s papirjem za peko, pokapajte z maso in oblikujte kroge. Med posameznimi krogi pustite dovolj prostora, da lahko na krog postavite še palčko. Palčko prekrijte s kančkom mase in vse skupaj postavite v zamrzovalnik za vsaj 2 uri oz. toliko časa, da se lučka strdi.
Zamrznjene lučke pomočite ali prelijte s stopljeno čokolado, kateri po potrebi, če je pregosta, dodajte še 1 jedilno žlico olja.
Takoj posujte z nastrganim kokosom in nadrobljenimi piškoti in pustite, da se čokolada strdi. Postavite v hladilnik ali pustite na sobni temperaturi, da se sredica malo omehča, nato postrezite. Hranite v zamrzovalniku, pred uživanjem pa segrevajte na sobni temperaturi, da se sredica zmehča.
Čokoladno kokosove sladoledne lučke
Najbolj preproste sladoledne lučke, narejene NEVERJETNO hitro, v eni posodi, a tako okusne, da se boste težko ustavili samo pri eni!
Z neverjetno bogato kremasto sredico, polne pravega čokoladnega okusa in z dodanimi beljakovinami, ki nadomestijo dodajanje sladkorja in poskrbijo, da je sladka malica tudi hranljiva in nas nasiti.
Ste pripravljeni na XXL palačinko?
Za vas imam noro preprost recept za ogromno napihnjeno palačinko, znano po imenu “Dutch Baby”!
Ta “napihnjena” palačinka je pripravljena noro preprosto! Vse sestavine lahko zmešate kar v smoothie blenderju, spečete pa v ponvi kar v pečici! Ni potrebno obračati vsake palačinke posebaj ampak preprosto naredite eno veliko palačinko!
Vse sestavine za lučke samo zmešate v posodi, pokapate na pladenj, dodate pačko in zamrznete. Ohlajene prelijete s čokolado in posujete z dodatki – tako, najboljše čokoladne lučke so pripravljene!
Pripravo lučk sem testirala tako s kokosovim mlekom iz pločevinke kot tudi z veganskim jogurtom. Svetujem Alpro jogurt Natur z dodanim kokosom – nežna aroma po kokosu res lepo sede v te lučke, jogurt pa poskrbi za res lahko kremo. Za še bolj bogato kremo pa uporabite kokosovo mleko iz pločevinke (ne kokosove vode ali kokosovega napitka).
Tale XXL palačinka je po teksturi malo drugačna od tistih klasičnih. Vse sestavine se zmešajo v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijejo v vročo ponev (ali pekač, v kolikor ponve nimate). Nastane torej enag ogromna palačinka in ne več manjših.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Recept smo za vas pripravili z Eko Škrnicl, pravo zakladnico bio prehrambenih dodatkov. Ne pozabite: s kodo NINAZORCIC imate 10% popust na vse izdelke!
Druge ledene sladice, odlične za ohladitev, vas čakajo tukaj.
Palačinka je res preprosta in narejena v treh korakih. Tako preprosta da vedno uspe vsem!
Posebnih zamenjav ni, ker sem že v osnovi uporabila osnovne sestavine, lahko pa se igrate z dodatki in ji dodate karkoli želite! Nekaj predlogov vas čaka spodaj v receptu.
Čokoladno kokosove sladoledne lučke
Nina ZorčičSestavine
Sladoledne lučke
Dodatki
Postopek
Preberite še: