Odličen recept za celo družino ali obiske - pečen riž oz. "Stir fry", tokrat kar iz pečice z dodatkom mariniranih rakcev.
Top ideja za preprosto ampak okusno kosilo, hkrat pa, aradi posebnega načina postrežbe, tudi odlična ideja za pogostitev vaših naslednjih gostov. Stir fry lahko postrežete kar v izdolbenem ananasu in tako poskrbite za waw efekt.
Tale "Stir Fry" si lahko pripravite tudi po svojem okusu, namesto rakcev lahko uporabite tudi piščanca, kljub temu pa raje svetujem rakce - za malo eksperimentiranja v kuhinji. V pečen riž sem dodala ogromno zelenjave, pa tudi ananas, ki sem ga izdolbla. Za piko na i pa poleg dodamo še pečeno jajce. Po navadi se v "Stir Fry" doda jajce kar med pripravo, jaz pa rada eksperimentiram, zato sem ga tokrat dodala kar pole. Toplo priporčam!
Skrivnost odličnega pečenega riža je že v pravilni izbiri riža - priporočam riž, ki se ne razkuha. Za pripravo sem uporabila Parboiled riž od Zlato polje. Ta riž se med kuhanjem ne razkuha, zato je odličen za tovrstno jed! Še ena skrivnost, ki jo delim z vami: riž po kuhanju sperite. Tako dobite še manj lepljiv ali pacast riž. Lahko pa uporabite tudi kakšen riž, ki vam je ostal od prejšnjega dneva - super ideja za manj zavržene hrane.
Priprava je res preprosta - riž skuhajte, odcedite in sperite. Vso zelenjavo drobno nasekljajte in zmešajte s sestavinami za omako. Dodajte še riž in premešajte. Nadevajte v večji pekač in pecite v segreti pečici. Vzemite ven in po vrhu razporedite marinirane rakce ter prelijte z ostankom marinade. Postavite nazaj v pečico potem pa postrezite s pečenim jajcem, limeto in mlado čebulo.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj. Imam pa tudi že OGROMNO receptov za božanske solate, ki še zdaleč niso dolgočasne. Najdete jih tukaj .
“Stir Fry” pečen riž iz pečice z rakci
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 6porcij
Sestavine
Riž
400gParbolied riža Zlato polje(uporabite lahko tudi kakšne ostanke riža)
Riž skuhajte po navodilih, v trikratni količini osoljene vode. Ko je riž kuhan ga odcedite in sperite s hladno vodo ter pustite na strani. Svetujem, da riž po kuhanju dobro sperete s hladno vodo. Tako dobite še manj lepljiv ali pacast riž, kar je ključno za tovrstni recept.
Pečico segrejte na 230 stopinj.
V globokem krožniku zmešajte kozice, 1 jedilno žlico sojine omake in mlet poper. Premešajte in pustite, da se marinira, medtem pripravite zelenjavo.
Zelenjavo operite in narežite na majhne kocke. Ananas razpolovite, polovico prihranite za kasneje, drugi polovici pa odstranite tršo zunanjost in jo razrežite na majhne kocke.
V večji skledi zmešajte bučke, papriko, ananas, čebulo, česen, sezamovo olje, kis, olivno olje, sojino omako in mlet ingver. Premešajte in dodajte kuhan riž. Premešajte in nadevajte na večji pekač. Po vrhu razporedite cvetke brokolija in posujte grah. Postavite v pečico in pecite 15 minut, nato vzemite iz pečice. Po vrhu zložite marinirane rakce in prelijte z ostankom marinade. Postavite nazaj v pečico za 5-8 minut.
Vzemite iz pečice in premešajte. Posujte z nasekljano mlado čebulo in vse skupaj pokapajte z limeto. Postrezite v izdolbeni polovici ananasa ali na krožniku. Posujte z dodatno mlado čebulo in ostro papriko. Dodajte pečeno jajce na oko ter krhelj limete in postrezite takoj.
KLJUČNE BESEDE pečen riž, pečen riž z rakci, pečen stir fry, stir fry, stir fry iz pečice, stir fry z rakci
“Stir Fry” pečen riž iz pečice z rakci
Odličen recept za celo družino ali obiske - pečen riž oz. "Stir fry", tokrat kar iz pečice z dodatkom mariniranih rakcev.
Top ideja za preprosto ampak okusno kosilo, hkrat pa, aradi posebnega načina postrežbe, tudi odlična ideja za pogostitev vaših naslednjih gostov. Stir fry lahko postrežete kar v izdolbenem ananasu in tako poskrbite za waw efekt.
Tale "Stir Fry" si lahko pripravite tudi po svojem okusu, namesto rakcev lahko uporabite tudi piščanca, kljub temu pa raje svetujem rakce - za malo eksperimentiranja v kuhinji. V pečen riž sem dodala ogromno zelenjave, pa tudi ananas, ki sem ga izdolbla. Za piko na i pa poleg dodamo še pečeno jajce. Po navadi se v "Stir Fry" doda jajce kar med pripravo, jaz pa rada eksperimentiram, zato sem ga tokrat dodala kar pole. Toplo priporčam!
Skrivnost odličnega pečenega riža je že v pravilni izbiri riža - priporočam riž, ki se ne razkuha. Za pripravo sem uporabila Parboiled riž od Zlato polje. Ta riž se med kuhanjem ne razkuha, zato je odličen za tovrstno jed! Še ena skrivnost, ki jo delim z vami: riž po kuhanju sperite. Tako dobite še manj lepljiv ali pacast riž. Lahko pa uporabite tudi kakšen riž, ki vam je ostal od prejšnjega dneva - super ideja za manj zavržene hrane.
Priprava je res preprosta - riž skuhajte, odcedite in sperite. Vso zelenjavo drobno nasekljajte in zmešajte s sestavinami za omako. Dodajte še riž in premešajte. Nadevajte v večji pekač in pecite v segreti pečici. Vzemite ven in po vrhu razporedite marinirane rakce ter prelijte z ostankom marinade. Postavite nazaj v pečico potem pa postrezite s pečenim jajcem, limeto in mlado čebulo.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj. Imam pa tudi že OGROMNO receptov za božanske solate, ki še zdaleč niso dolgočasne. Najdete jih tukaj .
“Stir Fry” pečen riž iz pečice z rakci
Nina ZorčičSestavine
Riž
Rakci
Zelenjava z omako
Dodatki
Postopek
Preberite še: