Najboljši polnozrnati piškoti – debeli, hrustljavi in polni stopljene temne čokolade.
Pripravljeni zelo preprosto in iz klasičnih sestavin, ki so najverjetneje že v vaši shrambi.
Piškoti so narejeni NORO preprosto, celotno maso imate pripravljeno v manj kot 10 minutah, pečeni pa so v samo 12 minutah!
Piškote sem testirala kar nekajkrat, saj sem želela, da so manjši in debelejši, s hrustljavo zunanjostjo in mehko sredico – in končno mi je uspelo. Skrivnost za uspeh? Sestavine sobne temperature in masa, ki počiva vsaj 30-45 minut pred peko.
V kolikor masa ne počiva, so piškotki tanjši, saj se bolj razlezejo. V kolikor pa želite tanjše in še bolj hrustljave piškote lahko izpustite korak s počivanjem.
V srednje veliki posodi zmešajte moko, kakav, soda bikarbono, pecilni prašek in sol.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednji hitrosti mešajte maslo in oba sladkorja, dokler ne nasta gladka, kremna, bolj bleda in bolj puhasta zmes - približno 4 minute.
Dodajte jajce in vaniljo in z ročnim mešalnikom mešajte približno 1 minuto.
Dodajte suhe sestavine in z ročnim mešalnikom premešajte samo toliko, da se vse združi, ne mešajte predolgo.
Dodajte nasekljano temno čokolado in s pomočjo silikonske lopatice rahlo premešajte, da se čokolada razporedi po masi.
Maso pustite na pultu 30-45 minut, ni potrebe, da jo pokrijete. Ta korak je nujen, če želite debele piškote. Prav tako pa se v tem času okusi še bolj povežejo in so piškoti bolj slastni.
Nato segrejte pečico na 175 stopinj.
Piškote oblikujte s pomočjo jedilne žlice ali zajemalke za sladoled (velikost piškota naj bo za 1,5 jedilne žlice, kar je približno 30g) v kroglice in jih polagajte na večji pekač, obložen s papirjem za peko, med njimi pa naj bo vsaj 3 cm razmaka, ker se malenkost razširijo. Jaz jih pečem 8-9 na enkrat, da jih ni preveč na enem pekaču. Po vrhu oblikovanih kroglic dodajte še nasekljano temno čokolado.
Postavite v pečico in pecite 12 minut.
Pečene piškote vzemite iz pečice in pustite na pekaču še vsaj 3 minute, še vroče pa lahko s pomočjo okroglega modelčka za piškote oblikujete v lepše kroge (z modelčkom nežno in počasi zaokrožite okoli piškota).
Postrezite in uživajte.
KLJUČNE BESEDE brownie piškoti, čokoladni piškoti, polnozrnati piškoti
Čokoladni polnozrnati piškoti
Čokoladni polnozrnati piškoti
Nina ZorčičSestavine
Piškoti
Posip
Postopek
Preberite še: