Božansko kosilo pripravljeno v eni ponvi! Polnozrnati peresniki v kremni alfredo omaki s hrustljavo zapečenim pršutom in neverjetno okusno marinirano špinačo.
Priprava je neverjetno preprosta, rezultat pa odličen. Kremna alfredo omaka je pripravljena iz smetane za kuhanje (ali alternativno kokosovega mleka iz pločevinke), kremnega sira, pecorino sira (ali parmezana) in polnomastnega mleka.
Za piko na i sem dodala še hrustljavo, zlato zapečen pršut, ki ga popražite na ponvi brez olja. Olje ni potrebno, saj spusti pršut maščobo med segrevanjem.
Za osvežitev pa je zraven še marinirana špinača z medom in limetinim sokom - če ste glede kombinacije skeptični jo samo poskusite, si boste takoj premislili!
Priprava tega kosila je preprosta, prav tako pa si lahko recept prilagodite glede na sestavine, ki jih imate na zalogi. Namesto smetane lahko uporabite tudi kokosovo mleko, uporabite riban sir, ki ga imate na zalogi. V osnovi svetujem pecorino sir ker ima posebno, okusno aromo in res izpopolni recept, v kolikor pa morate iz zaloge porabiti kak drg sir, pa bo tisti čisto v redu.
Namesto polnozrnatih peresnikov lahko uporabite druge testenine po izbiri, tudi špageti so odlična alternativa. Namesto pršuta lahko porabite slanino, ali pa meso nadomestite s popečenimi lešniki. Svetujem nekaj hrustljavega, kot kontrast kremni omaki.
Namesto špinače pa lahko poleg postrežete tudi solato, nekaj kar bo dodalo malo svežine in dodatnih vitaminov.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj.
Polnozrnati peresniki v kremni alfredo omaki s pečenim pršutom in marinirano špinačo
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
Popečen pršut
4natrgane rezinepršuta
Peresniki v alfredo omaki
3jedilne žlicemasla
2strokačesna(drobno nasekljan)
1čajna žličkačebule v prahu
1čajna žličkaostre paprike
2čajni žličkiorigana
2čajni žličkibazilike
½čajne žličkepopra
2čajni žličkisoli
1litervroče vode + več po potrebi
250gpolnozrnatih peresnikov Zlato polje
150gpolnomastnega mleka
200gsmetane za kuhanje ali kokosovega mleka iz pločevinke(pri kokosovem mleku uporabite strjen, trdi del)
50gkremnega sira(ABC, Philadelphia)
200gnaribanega pecorino sira(ali parmezana + dodatno za posip)
Marinirana špinača
2pestisveže špinače
2jedilni žliciolivnega olja
sol, poper po okusu
1jedilna žlicamedu
1jedilna žlicalimetinega soka
Postopek
V večji ponvi na srednjem ognju popražite pršut (brez olja), da se zlato, hrustljavo zapeče. Odstavite.
V isti ponvi segrejte maslo. Dodajte drobno nasekljan česen, čebulo v prahu, osto papriko, origano, baziliko, poper in sol. Premešajte in pražite par minut, da česen zadiši.
Zalijte z vročo vodo in pustite, da zavre.
V vrelo vodo dodajte peresnike in premešajte. Po potrebi dodajte več vode, da so vsi peresniki prekriti. Kuhajte 6 minut, da so peresniki do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še trdi.
Dodajte mleko, smetano za kuhanje in kremni sir ter premešajte. Kuhajte par minut, da se omaka zgosti, peresniki pa skuhajo.
Odstavite, dodajte nariban sir in premešajte.
V večji posodi zmešajte špinačo, olivno olje, sol, poper, med in limetin sok. Premešajte in poskusite, po želji dodatno začinite.
Postrezite - na krožnik dodajte testenine. Na vrh testenin dodajte malo začinjene špinače in posujte z nadrobljenim pečenim pršutom ter ribanim sirom.
KLJUČNE BESEDE alfredo omaka za testenine, pečene sirove testenine, polnozrnate testenine, preproste testenine, testenine s špinačo, testenine v alfredo omaki, testenine v eni posodi
Polnozrnati peresniki v kremni alfredo omaki s pečenim pršutom in marinirano špinačo
Božansko kosilo pripravljeno v eni ponvi! Polnozrnati peresniki v kremni alfredo omaki s hrustljavo zapečenim pršutom in neverjetno okusno marinirano špinačo.
Priprava je neverjetno preprosta, rezultat pa odličen. Kremna alfredo omaka je pripravljena iz smetane za kuhanje (ali alternativno kokosovega mleka iz pločevinke), kremnega sira, pecorino sira (ali parmezana) in polnomastnega mleka.
Za piko na i sem dodala še hrustljavo, zlato zapečen pršut, ki ga popražite na ponvi brez olja. Olje ni potrebno, saj spusti pršut maščobo med segrevanjem.
Za osvežitev pa je zraven še marinirana špinača z medom in limetinim sokom - če ste glede kombinacije skeptični jo samo poskusite, si boste takoj premislili!
Priprava tega kosila je preprosta, prav tako pa si lahko recept prilagodite glede na sestavine, ki jih imate na zalogi. Namesto smetane lahko uporabite tudi kokosovo mleko, uporabite riban sir, ki ga imate na zalogi. V osnovi svetujem pecorino sir ker ima posebno, okusno aromo in res izpopolni recept, v kolikor pa morate iz zaloge porabiti kak drg sir, pa bo tisti čisto v redu.
Namesto polnozrnatih peresnikov lahko uporabite druge testenine po izbiri, tudi špageti so odlična alternativa. Namesto pršuta lahko porabite slanino, ali pa meso nadomestite s popečenimi lešniki. Svetujem nekaj hrustljavega, kot kontrast kremni omaki.
Namesto špinače pa lahko poleg postrežete tudi solato, nekaj kar bo dodalo malo svežine in dodatnih vitaminov.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj.
Polnozrnati peresniki v kremni alfredo omaki s pečenim pršutom in marinirano špinačo
Nina ZorčičSestavine
Popečen pršut
Peresniki v alfredo omaki
Marinirana špinača
Postopek
Preberite še: