Tokrat imam za vas še eno vrhunsko idejo za hitro in nasitno malico! Dodala sem ji še vir proteinov, da bo bolj hranljiva in nastal je odličen popečen “french” toast z dodanimi proteini!
Priprava je preprosta, potrebujete pa le 4 sestavine.
Vse mokre sestavine in proteine zmešajte, da dobite gladko zmes. Vanjo pomočite narezane kose kruha, nato pa jih popečite na dobro ogreti ponvi.
Kruhke lahko namočite na hitro, lahko pa jih namakate malo dlje časa – to je odvisno od debeline kruha in od tega, kako “moker” kruh želite. Dlje kto boste kruh namakali, bolj bo vlažen in sočen. Po tem, ko boste kruh popekli, bo imel na sredini takšno “puding” teksturo, ker bo med namakanjem vase zajel več vlage. Če pa boste kruh namakali manj časa, pa bo sredica ostala suha, zunanjost pa okusna in hrustljava.
Upam, da vas bo ta recept kdaj rešil, ko boste brez ideje kaj si pripraviti za hitro in nasitno malico.
Priporočam, da v zmes dodate vaše najljubše proteine, saj bo tako okus popečenega “french” toasta najboljši.
V zmes lahko dodate tudi kakšne Flavdrops kapljice od Myprotein, za dodano aromo ali pa kar vaniljevo aromo. S kodo NINAMYP imate vsaj 38% popust na vse izdelke – višina popusta je odvisna od trenutnih akcij.
Proteinski "French toast"
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka prigrizek, Zajtrk
Količina 4kruhki
Sestavine
Toast
1mericaproteinov v prahu(priporočam: veganske z okusom vanilje)
45gbeljakov
60-140gvode(dodajajte postopoma - količina vode je odvisna od izbranih proteinov, eni se zgostijo hitreje kot drugi)
4rezinedomačega kruha
Dodatki
jagodičevje
javorjev sirup
eritritol v prahu(ali sladkor v prahu)
Postopek
V krožniku ali večji posodi zmešajte proteine v prahu in beljake ter med stalnim mešanjem postopoma dodajajte vodo. Začnite z 60g in premešajte. V kolikor je zmes pregosta dodajte več vode. Masa mora biti dovolj redka, da lahko vanjo pomočite kruh.
Ko je zmes pripravljena, segrejte ponev na srednjem ognju in jo rahlo namastite - najlažje z oljem v spreju.
Ko je ponev segreta, pomočite kos kruha v zmes, obrnite in pomočite še drugo stran, nato pa postavite na ponev.
Pecite par minut na eni strani - približno 4 minute oz. tako dolgo, da se kruh zapeče in je zlato rjave barve. Nato brnite in pecite še na drugi strani, dokler se kruh ne zapeče zlato rjavo.
Ponovite z vsemi kruhki, če pa se masa zgosti pa po potebi dodajte več vode in premešajte.
Proteinski “French toast”
Proteinski "French toast"
Nina ZorčičSestavine
Toast
Dodatki
Postopek
Preberite še: