Najboljši veganski Hot Dog z domačo vegansko “hrenovko” pripravljeno hitro, preprosto in iz samih klasičnih sestavin, katere najverjetneje že imate doma!
Najboljši veganski Hot Dog z domačo vegansko “hrenovko” pripravljeno hitro, preprosto in iz samih klasičnih sestavin, katere najverjetneje že imate doma!
Priprava domače veganske “hrenovke” je noro preprosta! Vse sestavine zmeljete s pomočjo blenderja ali spasirate s pomočjo ročnega mešalnika, oblikujete poljubno velike “hrenovke” in jih skuhate na pari. To je vse – vaše “hrenovke” so končane. Uživate jih lahko takoj, lahko pa jih na žaru ali grill ponvi še dodatno popečete, da so zunaj bolj hrustljave in zapečene.
Tako – “hrenovke” so pripravljene, sedaj sledi samo še sestavljanje Hot Doga.
Priprava domače veganske “hrenovke” je noro preprosta! Vse sestavine zmeljete s pomočjo blenderja ali spasirate s pomočjo ročnega mešalnika, oblikujete poljubno velike “hrenovke” in jih skuhate na pari. To je vse – vaše “hrenovke” so končane. Uživate jih lahko takoj, lahko pa jih na žaru ali grill ponvi še dodatno popečete, da so zunaj bolj hrustljave in zapečene.
Tako – “hrenovke” so pripravljene, sedaj sledi samo še sestavljanje Hot Doga.
Kako oblikujete hrenovke?
Odmerite približno 55 – 60g mase (iz moje mase dobite 9 hrenovk) in oblikujte hrenovko. Pripravite si večji kos alufolije in malo manjši kos papirja za peko (vidno na fotografiji spodaj). Na alufolijo položite oblikovano hrenovko, vse skupaj zavijte in na koncu tesno zavijte še robove (ostanek folije na robu), da v zavito hrenovko ne bo uhajala voda.
Kako oblikujete hrenovke?
Odmerite približno 55 – 60g mase (iz moje mase dobite 9 hrenovk) in oblikujte hrenovko. Pripravite si večji kos alufolije in malo manjši kos papirja za peko (vidno na fotografiji spodaj). Na alufolijo položite oblikovano hrenovko, vse skupaj zavijte in na koncu tesno zavijte še robove (ostanek folije na robu), da v zavito hrenovko ne bo uhajala voda.
Priprava je noro preprosta, uporabljene pa so samo klasične sestavine.
Kot vezivo sem, poleg ovsenih kosmičev, uporabila tudi mandljevo moko – naročila sem jo pri eko-skrnicl.si. Mandljeva moka prav tako poskrbi za sočnost in višjo vsebnost zdravih maščob v veganskih “hrenovkah”.
Vse ostale sestavine so dostopne v vseh trgovinah, z dodatki pa se lahko igrate – jaz sem dodala dve omaki, ogromno zelenjave in jalapenos feferone, vi pa lahko dodate svoje najljubše!
Priprava je noro preprosta, uporabljene pa so samo klasične sestavine.
Kot vezivo sem, poleg ovsenih kosmičev, uporabila tudi mandljevo moko – naročila sem jo pri eko-skrnicl.si. Mandljeva moka prav tako poskrbi za sočnost in višjo vsebnost zdravih maščob v veganskih “hrenovkah”.
Vse ostale sestavine so dostopne v vseh trgovinah, z dodatki pa se lahko igrate – jaz sem dodala dve omaki, ogromno zelenjave in jalapenos feferone, vi pa lahko dodate svoje najljubše!
Veganski "Hot Dog" z domačo vegansko "hrenovko"
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka vegansko kosilo
Količina 9hrenovk
Sestavine
Veganske "hrenovke"
20gmletih lanenih semen
60gvode
60gorehov (navadni ali ameriški pekan)
35gbio mandljeve moke od Eko Škrnicl
70govsenih kosmičev(ali ovsena moka)
250gčičerike iz konzerve(1 odcejena pločevinka)
15gparadižnikovega koncentrata v tubi
1 ½jedilne žlicesojine omake
3strokičesna(drobno nasekljan)
½rdeče čebule(drobno nasekljana)
1 ½čajne žličkečesna v prahu
1 ½čajne žličkesladke paprike v prahu
1čajna žličkamešanice provansalskih začimb od Eko Škrnicl
½čajne žličkesoli
½čajne žličkekumine
ščeppopra
Veganski Hot Dog
veganska BBQ omaka
veganska tatarska omaka
zelena solata
kisle kumarice
pražena čebula
avokado
sezam
jalapenos feferoni
limete
Postopek
V manjši skodelici zmešajte mleta lanena semena in vodo ter pustite stati vsaj 5 minut, da se zmes zgosti.
V manjši ponvi na srednjem ognju (brez maščobe!) popražite izbrane orehe in dodajte ščep soli. Pražite tako dolgo, da se orehi malo zapečejo in obarvajo - tako še dodatno upodarite njihovo aromo in okus. Pecite, dokler se robovi malenkost ne ožgejo. Odstavite, prestavite v manjšo posodo in pustite, da se ohladijo.
Čičeriko odcedite, dobro sperite z vodo in ponovno odcedite. Pustite v cedilu vsaj 5 minut, da odteče vsa odvečna voda.
V posodi sekljalnika ali blenderja zmeljite ovsene kosmiče, mandljevo moko in ohlajene orehe, dokler ne nastane pesku podobna zmes. Ni potrebno, da je zmes čisto gladka, lahko ostane tudi kakšen drobec orehov.
Dodajte odcejeno čičeriko, zgoščena lanena semena, paradižnikov koncentrat, sojino omako, nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe.
Vse skupaj dobro zmeljite oz. spasirajte, da nastane enotna, gosta, gladka zmes. Po potrebi, če blender vsega ne zmelje popolnoma, vse skupaj spasirajte še s pomočjo paličnega mešalnika. Izgoibajte se dodajanja vode, saj potrebujemo gosto maso, iz katere lahko oblikujemo hrenovke.
Vso maso še enkrat dobro premešajte in oblikujte hrenovke. Odmerite približno 55 - 60g mase (iz mase dobite 9 hrenovk) in oblikujte hrenovko. Velikost in oblika hrenovke je poljubna, jaz sem jo oblikovala glede na dolžino štručke, v kateri sem jo uporabila.
Oblikovane hrenovke položite na pekač ali krožnik in vse skupaj postavite v hladilnik za 20-30 minut.
Ko so hrenovke ohlajene si pripravite večji kos alufolije in malo manjši kos papirja za peko (vidno na fotografiji zgoraj). Na alufolijo položite papir za peko, nanj pa položite ohlajeno hrenovko, vse skupaj zavijte oz. zarolajte in na koncu tesno zavijte še robove (ostanek folije na robu), da v zavito hrenovko ne bo uhajala voda.
Ponovite z vsemi hrenovkami in pripravite vodno kopel.
V večjem loncu segrejte približno 4 dcl vode, na lonec pa položite cedilo oz. sito, na katerega boste položili hrenovke, zavite v alufolijo. Pomembno je, da se voda ne dotika sita, saj ne želite, da bi v hrenovke ušla voda.
Ko voda zavre na sito položite oblikovane hrenovke - položite jih toliko, da jih boste lahko brez težav pokrili s pokrovko. Jaz sem na sopari kuhala 5 hrenovk naenkrat.
Na sopari jih kuhajte 35 minut, nato odstranite cedilo in pustite hrenovke, dokler se ne ohladijo na sobno temperaturo.
Kuhane hrenovke odvijte. Uporabite jih lahko takoj, lahko pa jih na žaru ali grill ponvi še malo popečete, da dobite hrustljavo zunanjost in prepoznavne grill črte.
Ko so hrenovke pečene sestavite svoj Hot Dog.
V štručko vstavite eno hrenovko in dodajte dodatke. Jaz sem štručko premazala z vegansko BBQ omako, jo bogato obložila s svežo zeleno solato, praženo čebulo, kislimi kumaricami, avokadom in sezamom. Vse skupaj sem prelila še z vegansko tatarsko omako in okrasila z jalapenos feferoni. Poleg lahko postrežete še s krhlji limete. Seveda pa lahko izberete dodatke in omake po lastnem izboru.
KLJUČNE BESEDE hot dog, veganske hrenovke, veganski hot dog
Veganski Hot Dog z domačo vegansko “hrenovko”
Najboljši veganski Hot Dog z domačo vegansko “hrenovko” pripravljeno hitro, preprosto in iz samih klasičnih sestavin, katere najverjetneje že imate doma!
Najboljši veganski Hot Dog z domačo vegansko “hrenovko” pripravljeno hitro, preprosto in iz samih klasičnih sestavin, katere najverjetneje že imate doma!
Priprava domače veganske “hrenovke” je noro preprosta! Vse sestavine zmeljete s pomočjo blenderja ali spasirate s pomočjo ročnega mešalnika, oblikujete poljubno velike “hrenovke” in jih skuhate na pari. To je vse – vaše “hrenovke” so končane. Uživate jih lahko takoj, lahko pa jih na žaru ali grill ponvi še dodatno popečete, da so zunaj bolj hrustljave in zapečene.
Tako – “hrenovke” so pripravljene, sedaj sledi samo še sestavljanje Hot Doga.
Priprava domače veganske “hrenovke” je noro preprosta! Vse sestavine zmeljete s pomočjo blenderja ali spasirate s pomočjo ročnega mešalnika, oblikujete poljubno velike “hrenovke” in jih skuhate na pari. To je vse – vaše “hrenovke” so končane. Uživate jih lahko takoj, lahko pa jih na žaru ali grill ponvi še dodatno popečete, da so zunaj bolj hrustljave in zapečene.
Tako – “hrenovke” so pripravljene, sedaj sledi samo še sestavljanje Hot Doga.
Kako oblikujete hrenovke?
Odmerite približno 55 – 60g mase (iz moje mase dobite 9 hrenovk) in oblikujte hrenovko. Pripravite si večji kos alufolije in malo manjši kos papirja za peko (vidno na fotografiji spodaj). Na alufolijo položite oblikovano hrenovko, vse skupaj zavijte in na koncu tesno zavijte še robove (ostanek folije na robu), da v zavito hrenovko ne bo uhajala voda.
Kako oblikujete hrenovke?
Odmerite približno 55 – 60g mase (iz moje mase dobite 9 hrenovk) in oblikujte hrenovko. Pripravite si večji kos alufolije in malo manjši kos papirja za peko (vidno na fotografiji spodaj). Na alufolijo položite oblikovano hrenovko, vse skupaj zavijte in na koncu tesno zavijte še robove (ostanek folije na robu), da v zavito hrenovko ne bo uhajala voda.
Priprava je noro preprosta, uporabljene pa so samo klasične sestavine.
Kot vezivo sem, poleg ovsenih kosmičev, uporabila tudi mandljevo moko – naročila sem jo pri eko-skrnicl.si. Mandljeva moka prav tako poskrbi za sočnost in višjo vsebnost zdravih maščob v veganskih “hrenovkah”.
Vse ostale sestavine so dostopne v vseh trgovinah, z dodatki pa se lahko igrate – jaz sem dodala dve omaki, ogromno zelenjave in jalapenos feferone, vi pa lahko dodate svoje najljubše!
Priprava je noro preprosta, uporabljene pa so samo klasične sestavine.
Kot vezivo sem, poleg ovsenih kosmičev, uporabila tudi mandljevo moko – naročila sem jo pri eko-skrnicl.si. Mandljeva moka prav tako poskrbi za sočnost in višjo vsebnost zdravih maščob v veganskih “hrenovkah”.
Vse ostale sestavine so dostopne v vseh trgovinah, z dodatki pa se lahko igrate – jaz sem dodala dve omaki, ogromno zelenjave in jalapenos feferone, vi pa lahko dodate svoje najljubše!
Veganski "Hot Dog" z domačo vegansko "hrenovko"
Nina ZorčičSestavine
Veganske "hrenovke"
Veganski Hot Dog
Postopek
Preberite še: