Ideja za preprosto kosilo, narejeno res hitro, za katerega potrebujete res malo sestavin, saj vam bom predstavila najboljšo, že pripravljeno paradižnikovo omako, ki je tako okusna, kot da bi jo pripravili sami doma!
Pred kratkim sem odkrila paradižnikovo omako oz. šalšo od Droge. Božanska, ampak res božanska že pripravljena paradižnikova omaka, ki je odlična za pripravo testenin, bolognese omak itd.
Omaka je odlično začinjena, prav tako pa je malo slajša in ni kisla, kakor klasična passata preden jo začinimo in popestrimo sami. Ta paradižnikova omaka je tako okusna, da bi lahko testenine samo zmešali s to omako, na hitro pogreli in v njej že uživali. Vseeno pa sem omaki dodala še par dodatkov, s katero sem jo spremenila v res pravo gurmansko pojedino - v kombinaciji s parmezanom in mehkim grškim sirom dobimo gladko, kremno omako, ki vas bo pustila BREZ BESED!
Cel recept je pripravljen zelo hitro - najprej češnjeve paradižnike, česen in pršut popečemo v pečici na visoki temperaturi, da se češnjevi paradižniki čisto zmehčajo in popokajo, pršut pa se zapeče tako hrustljavo, da dobimo "čips". Testenine v loncu skuhamo do "al dente" stanja - več o tem v receptu spodaj, vse ostale sestavine za kremno omako pa samo zmešamo v ponvi in jim dodamo kuhane testenine ter popečene dodatke.
Izredno preprosto in izredno malo sestavin. Od začimb praktično uporabimo samo sol, poper in olivno olje. Več ne potrebujemo, saj dodajo popečene sestavine res izreden okus. V omako spasiramo še česen, ki se je popekel v pečici - NORO!
Jedem rada dodajam dodatke - tokrat sem dodala burrato, ki sem jo pred tem pokapala z olivnim oljem in začinila s poprom. Božansko, res neverjetno kako okusen je ta sir. Ta mehka stračatela v sredici se odlično ujame z našimi svežimi paradižnikovimi testeninami. To kombinacijo enostavno morate poskusiti!
Na blogu imam že kar nekaj receptov za solate in druge glavne jedi, kosila. Najdete jih tukaj.
Testenine v kremni paradižnikovi omaki s hrustljavim pršutom
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
Pečen paradižnik s pršutom
400gčešnjevega paradižnika
2strokačesna
3jedilne žliceolivnega olja
sol, poper
6rezinpršuta
Testenine v kremni omaki
250gtestenin po izbiri(prihranite 2 skodelici vode, v kateri so se kuhale testenine)
1jedilna žlicaolivnega olja
300gparadižnikove omake šalša Droga
100gmehkega grškega sira po izbiri(feta, salakis itd.)
40gnaribanega parmezana
2strokačesna in češnjev paradižnik(ki smo jih popekli v pečici)
pestlistovbazilike
olje iz pekača, na katerem smo popekli paradižnik in pršut
Dodatki
parmezan
sveža bazilika
burrata z olivnim oljem in poprom
Postopek
Pečico segrejte na 220 stopinj.
V manjši pekač razporedite češnjev paradižnik in stroka česna. Pokapajte z olivnim oljem in posujte s soljo ter poprom. Po vrhu razporedite rezine pršuta.
Postavite v pečico in pecite 15 minut oz. toliko časa, da se paradižnik zmehča, pršut pa hrustljavo zapeče. Vzemite in pečice in pustite.
V večjem loncu vrele osoljene vode skuhajte izbrane testenine po navodilih na embalaži, do “al dente” stanja torej da so na ugriz še malo trde.
Odcedite in prihranite 2 skodelici vode, v kateri so se kuhale testenine. Kuhane testenine pokapajte z 1 jedilno žlico olivnega olja, da se ne sprimejo med seboj. Premešajte in postavite na stran.
V večji ponvi na srednjem ognju segrejte paradižnikovo omako.
Dodajte mehki sir, parmezan ter popečena česna. Česna s pomočjo vilic spasirajte v pire. Premešajte in kuhajte do vretja.
Dodajte 1/2 skodelice vode, v kateri so se kuhale testenine in premešajte. Dodajte še kuhane testenine, popečen češnjev paradižnik (iz pečice), liste sveže bazilike in olivno olje ter tekočino, ki se je nabrala na dnu pekača, v katerem smo pekli paradižnike s pršutom. Premešajte in segrevajte par minut. Če se omaka preveč zgosti dodajte še 1/2 skodelice vode oz. več po potrebi.
Odstavite in postrezite skupaj s koščki hrustljavega pršuta, ribanim parmezanom, svežo baziliko in burrato, ki jo lahko za dodaten okus pokapate z olivnim oljem in začinite s poprom.
KLJUČNE BESEDE domača paradižnikova omaka, feta testenine s paradižnikom, italijanske testenine, testenine s paradižnikovo omako, testenine v kremni omaki
Testenine v kremni paradižnikovi omaki s hrustljavim pršutom
Ideja za preprosto kosilo, narejeno res hitro, za katerega potrebujete res malo sestavin, saj vam bom predstavila najboljšo, že pripravljeno paradižnikovo omako, ki je tako okusna, kot da bi jo pripravili sami doma!
Pred kratkim sem odkrila paradižnikovo omako oz. šalšo od Droge. Božanska, ampak res božanska že pripravljena paradižnikova omaka, ki je odlična za pripravo testenin, bolognese omak itd.
Omaka je odlično začinjena, prav tako pa je malo slajša in ni kisla, kakor klasična passata preden jo začinimo in popestrimo sami. Ta paradižnikova omaka je tako okusna, da bi lahko testenine samo zmešali s to omako, na hitro pogreli in v njej že uživali. Vseeno pa sem omaki dodala še par dodatkov, s katero sem jo spremenila v res pravo gurmansko pojedino - v kombinaciji s parmezanom in mehkim grškim sirom dobimo gladko, kremno omako, ki vas bo pustila BREZ BESED!
Cel recept je pripravljen zelo hitro - najprej češnjeve paradižnike, česen in pršut popečemo v pečici na visoki temperaturi, da se češnjevi paradižniki čisto zmehčajo in popokajo, pršut pa se zapeče tako hrustljavo, da dobimo "čips". Testenine v loncu skuhamo do "al dente" stanja - več o tem v receptu spodaj, vse ostale sestavine za kremno omako pa samo zmešamo v ponvi in jim dodamo kuhane testenine ter popečene dodatke.
Izredno preprosto in izredno malo sestavin. Od začimb praktično uporabimo samo sol, poper in olivno olje. Več ne potrebujemo, saj dodajo popečene sestavine res izreden okus. V omako spasiramo še česen, ki se je popekel v pečici - NORO!
Jedem rada dodajam dodatke - tokrat sem dodala burrato, ki sem jo pred tem pokapala z olivnim oljem in začinila s poprom. Božansko, res neverjetno kako okusen je ta sir. Ta mehka stračatela v sredici se odlično ujame z našimi svežimi paradižnikovimi testeninami. To kombinacijo enostavno morate poskusiti!
Na blogu imam že kar nekaj receptov za solate in druge glavne jedi, kosila. Najdete jih tukaj.
Testenine v kremni paradižnikovi omaki s hrustljavim pršutom
Nina ZorčičSestavine
Pečen paradižnik s pršutom
Testenine v kremni omaki
Dodatki
Postopek
Preberite še: