Upoštevala sem vaše želje in pripravila preprost in hitro pripravljen tiramisu brez jajc. Za dodatno aromo in pravo barvo sem mu dodala vaniljo, ampak v takšni obliki kot mogoče ne bi pričakovali.
Tiramisu je drugače, z izjemo jajc, pripravljen po klasičnem postopku za tiramisu. V kremi se skriva slasten, kremast mascarpone, piškoti so pomočeni v okusno črno kavo, po vrhu pa plast kakava, premešanega z instant kavo, za tisti pravi, čokoladni okus.
Ker sem želela pripraviti okusno kremo, brez dodatka jajc, sem ji dodala proteinski vaniljev puding, ker sem ga imela ravno na zalogi. V kolikor ga nimate oz. ne želite dodajati proteinskih dodatkov, lahko dodate klasičen vaniljev puding (kupljen ali domači). Poleg tega pa sem za res bogato vaniljevo aromo dodala še vaniljevo pasto. Raje kot tekočo aromo svetujem gosto pasto z vaniljevimi delci, ker doda veliko bolj naraven in pristen okus, prav tako pa kreme ne razredči ali obarva.
Krema je tako gladka in neverjetno okusna, ravno prav sladka z naravno aromo. Po hlajenju se tudi utrdi, tako da je popolna za takšno sladico.
Za pripravo tiramisuja lahko uporabite espresso, turško ali instant kavo. Najraje svetujem espresso ali instant kavo, ker so aromatične in brez usedline. Za ta tiramisu sem dodala kar espresso kavo iz kavomata Ariete – vedno nastane božanska, okusna, ravno prav močna kremasta kava, ki tale tiramisu popelje na drugi nivo.
PS. uporabite lahko tudi brezkofeinsko kavo, v kolikor se kofeina izogibate.
Tiramisu je pripravljen čisto preprosto in iz zelo malo sestavin. Kljub temu pa lahko uporabite kar nekaj zamenjav: namesto klasičnega mascarpone sira lahko uporabite veganskega. Kot omenjeno lahko namesto proteinskega vaniljevega pudinga uporabite klasičen vaniljev puding, domači ali kupljen. Tiramisu sem sladila s finim (bolj drobno mletim) sladkorjem – ker se hitreje raztopi v kremi. Lahko pa dodate katerkoli sladilo želite.
Po vrhu sem tiramisu posula z mešanico kakava in instant kave, lahko pa instant kavo v tem primeru tudi izpustite.
Vanilijev tiramisu brez jajc
Nina Zorčič
Čas priprave 15min
Vrsta obroka Sladica
Količina 6kosov
Sestavine
Tiramisu krema
500g(lahkega) mascarpone sira
350g(proteinskega) vaniljevega pudinga(svetujem Zbregov za proteinski puding, lahko pa uporabite tudi klasičnega kupljenega ali domačega)
2jedilni žlicivaniljeve paste(bolj naraven okus doda pasta, v kolikor pa imate samo vaniljevo aromo pa uporabite 1 čajno žličko)
100g(finega) sladkorja(dodajajte postopoma in vmes poskusite, različni pudingi so različno sladki, zato boste morali prilagoditi količino sladkorja)
Piškoti
150gsavioardi piškotov za tiramisu
3dclturške, črne instant ali espresso kave(brez usedline, mlačna)
Posip
kakav
instant kava v zrnih
Postopek
V večji posodi zmešajte mascarpone, proteinski puding in vaniljevo pasto. Dodajte polovico sladkorja in premešajte. Poskusite in po potrebi dodajte še sladkorja. Svetujem, da sladkor dodajate postopoma in vmes poskusite, saj so različni pudingi različno sladki, zato boste verjetno morali prilagoditi količino sladkorja.
Postavite v hladilnik, vmes pa pripravite piškote. Skuhajte kavo po izbiri in jo ohladite. Poskrbite, da je kava brez usedline.
V ohlajeno kavo hitro pomočite piškote. Ne namakajte jih predolgo, saj se bodo drugače piškoti razlomili. V kolikor imate raje bolj namočene piškote jih namakajte malenkost dlje.
V manjši pekač (premera približno 18 x 18 cm) dodajte prvo plast namočenih piškotov. Po potrebi, da zakrpate kakšne robove, piškote razlomite in jih zložite po polovičkah.
Plast piškotov enakomerno premažite s polovico mascarpone kreme.
Po vrhu kreme dodajte še eno plast piškotov in preostanek mascarpone kreme. Kremo zgladite in po vrhu posujte s kakavom v prahu (dodajte lahko tudi zdrobljeno instant kavo).
Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure oz. najbolje kar čez noč, da se krema utrdi.
KLJUČNE BESEDE proteinski tiramisu, tiramisu, tiramisu brez jajc
Vanilijev tiramisu brez jajc
Upoštevala sem vaše želje in pripravila preprost in hitro pripravljen tiramisu brez jajc. Za dodatno aromo in pravo barvo sem mu dodala vaniljo, ampak v takšni obliki kot mogoče ne bi pričakovali.
Tiramisu je drugače, z izjemo jajc, pripravljen po klasičnem postopku za tiramisu. V kremi se skriva slasten, kremast mascarpone, piškoti so pomočeni v okusno črno kavo, po vrhu pa plast kakava, premešanega z instant kavo, za tisti pravi, čokoladni okus.
Ker sem želela pripraviti okusno kremo, brez dodatka jajc, sem ji dodala proteinski vaniljev puding, ker sem ga imela ravno na zalogi. V kolikor ga nimate oz. ne želite dodajati proteinskih dodatkov, lahko dodate klasičen vaniljev puding (kupljen ali domači). Poleg tega pa sem za res bogato vaniljevo aromo dodala še vaniljevo pasto. Raje kot tekočo aromo svetujem gosto pasto z vaniljevimi delci, ker doda veliko bolj naraven in pristen okus, prav tako pa kreme ne razredči ali obarva.
Krema je tako gladka in neverjetno okusna, ravno prav sladka z naravno aromo. Po hlajenju se tudi utrdi, tako da je popolna za takšno sladico.
Za pripravo tiramisuja lahko uporabite espresso, turško ali instant kavo. Najraje svetujem espresso ali instant kavo, ker so aromatične in brez usedline. Za ta tiramisu sem dodala kar espresso kavo iz kavomata Ariete – vedno nastane božanska, okusna, ravno prav močna kremasta kava, ki tale tiramisu popelje na drugi nivo.
PS. uporabite lahko tudi brezkofeinsko kavo, v kolikor se kofeina izogibate.
Tiramisu je pripravljen čisto preprosto in iz zelo malo sestavin. Kljub temu pa lahko uporabite kar nekaj zamenjav: namesto klasičnega mascarpone sira lahko uporabite veganskega. Kot omenjeno lahko namesto proteinskega vaniljevega pudinga uporabite klasičen vaniljev puding, domači ali kupljen. Tiramisu sem sladila s finim (bolj drobno mletim) sladkorjem – ker se hitreje raztopi v kremi. Lahko pa dodate katerkoli sladilo želite.
Po vrhu sem tiramisu posula z mešanico kakava in instant kave, lahko pa instant kavo v tem primeru tudi izpustite.
Vanilijev tiramisu brez jajc
Nina ZorčičSestavine
Tiramisu krema
Piškoti
Posip
Postopek
Preberite še: