Najbolj mehki in puhasti Cupcakes kolački polni kokosa in temne čokolade!
Po vrh vsega pa so še brez jajc in mlečnih izdelkov, tako da so primerni tudi za vegane.
Narejeni noro preprosto – kot vsi moji recepti – in v samo eni posodi!
Kolački so že sami po sebi noro sočni, kljub temu pa jim dodamo kremast kokosov nadev in gladko kokosovo kremo za stepanje – ko vse te okuse združimo skupaj nastane nekaj neverjetnega, ki se prav stopi v ustih!
Uporabila sem samo klasične sestavine, edina posebnost je kokosova krema za stepanje. Krema je na voljo v skoraj vseh trgovinah (Spar, Mercator, Lidl itd.) tako da je ni problem dobiti. Ne svetujem pa zamenjave za navadno smetano za stepanje, ker ni ne isti okus ne ista tekstura.
Za vas pa imam tudi nor recept za kokosovo kremo, ki jo tukaj uporabimo za nadev – noro kremna in noro okusna! Uporabite jo lahko tudi v drugih sladicah, ali pa jo jeste kar na žlico – nihče vam ne bo zameril.
Veganski Bounty Cupcakes
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 18mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 11Cupcakes kolačkov
Sestavine
Biskvit
125gpšenične bele moke tip 500
45g100% kakava v prahu
120gkokosovega sladkorja
1 ½čajne žličkepecilnega praška
½čajne žličkesode bikarbone
110gmleka po izbiri ali vode
35gnesladkane jabolčne čežaneali spasirane banane
85gkokosovega mleka iz pločevinke
Kokosova krema
70gkokosove kreme za stepanje
1jedilna žlicabelega sladkorja
45gnastrganega kokosa
parkapljicvaniljeve arome
Frosting oz. krema
400gkokosove kreme za stepanje
40gsladkorja v prahu
Preliv
50gveganske temne čokolade(stopljena, ohlajena)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V posodi zmešajte moko, kakav, sladkor, pecilni prašek in sodo.
Dodajte mleko, jabolčno čežano in kokosovo mleko ter dobro premešajte, da ni grudic.
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, in napolnite do vrha lističev.
Pecite 18 minut, vzemite iz pečice, pustite v pekaču še 10 minut, nato pa prestavite na rešetko za hlajenje.
Ko se ohladijo s čajno žličko izdolbite sredino kolačka na vrhu, kamor boste nadevali kremo.
Sestavine za kremo segrejte v loncu na srednji temperaturi in pogosto mešajte, da se vse poveže in zgosti. Po želji lahko pripravljeno kremo v blenderju zmešate, da nastane bolj gladka zmes. Kokosovo kremo nadevajte v pripravljene kolačke.
Pripravite kokosovo kremo za stepanje. Kokosovo kremo in sladkor v prahu stepajte s pomočjo ročnega mešalnika na srednji do visoki hitrosti, dokler krema ne postane gladka in puhasta.
Okrasite cupcake, prelijte s stopljeno temno čokolado in postrezite.
Veganski Bounty Cupcakes
Narejeni noro preprosto – kot vsi moji recepti – in v samo eni posodi!
Kolački so že sami po sebi noro sočni, kljub temu pa jim dodamo kremast kokosov nadev in gladko kokosovo kremo za stepanje – ko vse te okuse združimo skupaj nastane nekaj neverjetnega, ki se prav stopi v ustih!
Uporabila sem samo klasične sestavine, edina posebnost je kokosova krema za stepanje. Krema je na voljo v skoraj vseh trgovinah (Spar, Mercator, Lidl itd.) tako da je ni problem dobiti. Ne svetujem pa zamenjave za navadno smetano za stepanje, ker ni ne isti okus ne ista tekstura.
Za vas pa imam tudi nor recept za kokosovo kremo, ki jo tukaj uporabimo za nadev – noro kremna in noro okusna! Uporabite jo lahko tudi v drugih sladicah, ali pa jo jeste kar na žlico – nihče vam ne bo zameril.
Veganski Bounty Cupcakes
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Kokosova krema
Frosting oz. krema
Preliv
Postopek
Preberite še: