Odličen recept za brezglutenske krofe s cimetom, skrivoma brez jajc in mlečnih izdelkov!
Namesto klasične moke sem tokrat uporabila kar riževo, krofe pa sem prelila s hitro karamelo oz. prelivom iz kokosovega sladkorja.
Priprava je zelo preprosta, pozorni bodite samo na prave sestavine. Za pripravo sem uporabila riževo moko in ne riževih proteinov. Recepta z riževimi proteini nisem testirala.
Posebnih zamenjav ne svetujem, lahko pa namesto kokosovega sladkorja (v krofih) uporabite klasičen sladkor. Za preliv pa svetujem kar kokosov sladkor, saj doda odlično aromo.
Riževo moko in kokosov sladkor redno naročam pri Eko Škrnicl, kjer tudi vam koda NINAZORCIC prinese 10% popust.
Veganski cimetovi krofi s prelivom iz kokosovega sladkorja
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 18mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6krofov
Sestavine
Biskvit
115gvode ali rastlinskega mleka po izbiri
15glimoninega soka
55grastlinskega ali kokosovega olja(stopljeno, ohlajeno)
½čajne žličkevaniljeve arome
50gbio mandljeve moke Eko Škrnicl
115gbio riževe moke Eko Škrnicl
1jedilna žlicazmletih lanenih semen(9g)
50gbio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
½čajne žličkepecilnega praška
½čajne žličkesode bikarbone
½čajne žličkecimeta
ščepsoli
Preliv
60gbio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
1 ½jedilne žlicevode ali rastlinskega mleka po izbiri
½čajne žličkecimeta
1jedilna žlicadatljevega, javorjevega ali agavinega sirupa
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Pripravite biskvit. Namastite pekač za peko krofov, odvečno olje pa obrišite z robčkom, da se ne nabira na dnu.
V posodi zmešajte vodo, limonin sok, olje in vaniljo.
V ločeni posodi zmešajte mandljevo in riževo moko, lanena semena, kokosov sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol.
Mokre sestavine prelijte v suhe in s pomočjo železne metlice za stepaje dobro premešajte, da ni grudic.
Zmes predevajte v pekač za krofe. Lahko ga nadevate s pomočjo žlice, lahko pa celotno zmes nadevate v vrečko za dekoriranje ali zamrzovanje (odrežete 1 cm debel rob) in zmes iztisnete v modele. Z rahlo navlaženo žličko poravnajte vrh mase, da bo gladka, saj bodo tako pečeni krofi lepši.
Pecite 18 minut, nato vzemite iz pečice, pustite še 2 minuti v pekaču Pekač nato obrnite, da krofi popadajo ven in jih postavite na rešetko za hlajenje.
Pripravite kokosov preliv. V manjšem loncu na nizkem ognju segrevajte vse sestavine za preliv. Premešajte in kuhajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi, masa pa malenkost zgosti.
Odstavite in pustite, da se popolnoma ohladi.
Krofe lahko s prelivom prelijete ali pa jih kar pomočite v preliv. Prelite krofe odlagajte na rešetko za hlajenje in jih pustite nekaj minut, da se preliv malo zgosti.
Po želji lahko krofe posujete s kokosovim sladkorjem.
KLJUČNE BESEDE donuts, krofi, pečeni krofi, veganske sladice, veganski krofi
Veganski cimetovi krofi s prelivom iz kokosovega sladkorja
Priprava je zelo preprosta, pozorni bodite samo na prave sestavine. Za pripravo sem uporabila riževo moko in ne riževih proteinov. Recepta z riževimi proteini nisem testirala.
Posebnih zamenjav ne svetujem, lahko pa namesto kokosovega sladkorja (v krofih) uporabite klasičen sladkor. Za preliv pa svetujem kar kokosov sladkor, saj doda odlično aromo.
Riževo moko in kokosov sladkor redno naročam pri Eko Škrnicl, kjer tudi vam koda NINAZORCIC prinese 10% popust.
Veganski cimetovi krofi s prelivom iz kokosovega sladkorja
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Preliv
Postopek
Preberite še: