Moji krofi iz ovsene moke so neverjetno sočni, okusni in pripravljeni brez cvrtja!
Za pripravo potrebujete samo 10 minut in nekaj osnovnih sestavin!
Za pripravo potrebujete le nekaj osnovnih sestavin – ovseno moko, kokosovo olje, kokosov sladkor, jogurt, mleko in jajce.
Namesto kokosovega sladkorja lahko uporabite drug sladkor po izbiri, za različico brez sladkorja pa uporabite kar eritritol.
Krofe lahko prelijete s čokolado po izbiri. V primeru, da boste namesto Ruby čokolade (ki je roza) uporabili belo čokolado, ji dodajte 1 jedilno žlico olja in rdeče barvilo, količino barvila pa prilagodite glede na želeno barvo). Belo čokolado lahko obarvate tudi z Malincinim Pink Latte mix-om.
Ovseno moko, kokosov sladkor in kokosovo olje sem naročila pri Malinca.si, kjer imate s kodo NINAZOR tudi 10% popust.
Ovseni Pink krofi
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 13mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12krofov
Sestavine
Krofi
120govsene moke Malinca
85gkokosovega sladkorja Malinca
1čajna žličkapecilnega praška
ščepsoli
25gkokosovega olja Malinca
75gmleka po izbiri
30gjogurta po izbiri
1srednje velikojajce
1čajna žličkaarome vanilije
Preliv
Ruby ali bela čokolada(v kolikor uporabite belo čokolado ji dodajte 2 jedilno žlico olja in rdečo barvilo, če želite roza barvo)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V večji posodi zmešajte ovseno moko, kokosov sladkor, pecilni prašek in sol.
Dodajte stopljeno olje, mleko, jogurt in jajce. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna masa.
Maso pustite stati 5 minut, nato pa naoljite pekač za krofe. Najlažje in najbolj učinkovito je olje v spreju, lahko pa uporabite tudi klasično olje in z njim premažete pekač. Odvečno olje odlijte.
Maso nadevajte v pripravljen pekač. Maso lahko nadevate kar z žlico, najlažje pa je, da maso nadevate v vrečko za dekoriranje/pipetiranje in tako napolnite modelčke. Maso nadevajte do 2/3 visoko.
Pekač postavite v pečico in pecite 15 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Ko so pečeni jih vzemite iz pečice in obrnite modelček ob pult, da krofi popadajo ven. Če ne popadajo sami, jim pomagajte in jih ob strani spodrezajte z nožem. Nato jih položite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo in strdijo (takoj po peki bodo krofi zelo mehki in krhki).
V mikrovalovki ali na vodni kopeli stopite izbrano čokolado. V primeru, da boste namesto Ruby čokolade (ki je roza) uporabili belo čokolado, ji dodajte 1 jedilno žlico olja in rdeče barvilo, količino barvila pa prilagodite glede na želeno barvo).
V stopljeno čokolado pomočite krof, ga dvignite in ga par sekund držite, da odteče odvečna čokolada nato pa ga postavite na rešetko za hlajenje. Ponovite z vsemi krofi.
Postrezite takoj ali počakajte par minut, da se čokolada strdi.
Ovseni Pink krofi
Ovseni Pink krofi
Nina ZorčičSestavine
Krofi
Preliv
Postopek
Preberite še: