Najboljši, najbolj sladek in najbolj sočen veganski “French toast”!
Priprava je preprosta, potrebujete samo nekaj osnovnih sestavin in manjšo ponev.
Tokrat sem se odločila za pripravo veganskih sladkih šnit oz. “French toasta”, namesto jajc pa sem gostoto v masi dosegla s kombinacijo fino mletih lanenih semen in fino mlete kokosove moke. Okus je ODLIČEN! Ravno prav sladke, z rahlim priokusom cimeta in kokosovega sladkorja. Sredica kruhov pa noro sočna, mehka in prepojena z mojo vegansko “French toast” mešanico.
Sladke šnite si lahko pripravite čisto po svojem okusu.
Kruhke lahko namočite na hitro, lahko pa jih namakate malo dlje časa – to je odvisno od debeline kruha in od tega, kako “moker” kruh želite. Dlje kot boste kruh namakali, bolj bo vlažen in sočen. Po tem, ko boste kruh popekli, bo imel na sredini takšno “puding” teksturo, ker bo med namakanjem vase zajel več vlage. Takšen je moj kruhek na fotografiji – res noro sočen in prepojen.
V kolikor imate raje bolj suho sredico, pa kruh namakajte manj časa. Tako bo sredica ostala suha, zunanjost pa bo še vedno okusna in hrustljava.
Upam, da vas bo ta recept kdaj rešil, ko boste brez ideje kaj si pripraviti za hitro in nasitno malico!
V zmes pa lahko dodate tudi kakšne Flavdrops kapljice od Myprotein, za dodano aromo ali pa kar vaniljevo aromo. S kodo NINAMYP imate tudi 38% popust na vse izdelke!
Veganski "French toast"
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Malica, Sladica, Zajtrk
Količina 4kruhki
Sestavine
Toast
250gkokosovega mleka(zaradi okusa najbolj svetujem tega, lahko pa uporabite katerkoli mleko po izbiri ali vodo)
3čajne žličkekokosovega sladkorja
3 ½čajne žličkefino mlete kokosove moke
1čajna žličkafino mlete lanene moke
2čajni žličkitapiokine moke
1čajna žlličkacimeta
1čajna žličkavaniljeve arome
kokosovo olje(za naoljiti ponev)
Dodatki
kokosov jogurt
jagode
javorjev sirup
sladkor v prahu
Postopek
V manjši skodelici mešajte mleko, sladkor, kokosovo, laneno in tapiokino moko, cimet ter vaniljevo aromo. Premešajte, da nastane enotna zmes.
Zmes mora biti gosta, še vseeno pa mora imeti toliko tekočine, da lahko z njo navlažimo kruhke. V kolikor je zmes pregosta, dodajte še eno jedilno žlico mleka ali vode. Pustite stati 5 minut.
Zmes ponovno premešajte in po potrebi - če se je preveč zgostila, dodajte še kakšno jedilno žlico vode. V zmes pomočite kruhek. Dlje kot boste kruh namakali, bolj sočna in vlažna bo sredica. Za suho sredico kruh z obeh strani samo namočite za par sekund in takojobrnite. Za sočno sredico ga pustite 30 sekund - 1 minute v zmesi in ponovite z obeh strani. Čas namakanja je odvisen od debeline kruhka - če uporabljate mlečni kruh, ki je bolj krhek in mehek, ga morate previdno vzeti iz tekočine, da se ne razpade. Po obeh straneh kruhek premažite tudi z gostim delom mase, da se kokosova moka med peko lepo zapečena kruhek.
Ko so kruhki namočeni in pripravljeni, segrejte ponev na srednjem ognju. Na segreto ponev dodajte 1 čajno žličko kokosovega olja in pustite, da se raztopi.
Navlažen kruhek postavite na segreto, naoljeno ponev in pecite na eni strani nekje 3-4 minute oz. tako dolgo, da se zmes zapeče in postane rjave barve oz. dokler ne spominja na "french" toast.
Kruhek previdno obrnite in popecite še z druge strani. Če so kruhki bolj namočeni bodo zelo krhki zato jih obračajte previdno. Če ste kruh narezali na debelejše kose lahko na koncu popečete tudi stranice kruha.
Pečene kruhke odlagajte na rešetko za hlajenje ali na krožnik, enega na drugega. Ponovite, dokler ne zmanjka kruhkov oz. mase.
Dodajte dodatke po izboru in postrezite.
KLJUČNE BESEDE french toast, toast, veganska sladica, veganski zajtrk
Veganski “French toast”
Veganski "French toast"
Nina ZorčičSestavine
Toast
Dodatki
Postopek
Preberite še: