Božansko kosilo pripravljeno v enem pekaču! Božanski zapečeni polžki s paradižnikovo omako in hrustljavimi drobtinami s svežimi zelišči.
Priprava je neverjetno preprosta, rezultat pa odličen. Paradižnikova omaka je pripravljena iz popečenih, karameliziranih sladkih češnjevih paradižnikov in vas bo očarala. Paradižnike zapečemo z balzamičnim kisom in javorjevim sirupom - tako dobimo najboljšo domačo paradižnikovo omako.
Za piko na i sem dodala še nekaj hrustljavega - božansko zapečene drobtine s parmezanom in svežimi zelišč i- BOŽANSKI dodatek, ki ga ne smete izpustiti.
Priprava tega kosila je preprosta, prav tako pa si lahko recept prilagodite glede na sestavine, ki jih imate na zalogi. Namesto češnjevih paradižnikov lahko uporabite tudi klasičen paradižnik, najboljši pa bo sladek in mesnat. Namesto ribane mozzarelle lahko uporabite tudi kak drug riban mehek sir, najraje pa svetujem mozzarello, ker se najlepše topi. V receptu uporabim tudi mini mozzarelle, ki jih lahko nadomestite z manjšimi koščki drugega mehkega sira.
V receptu sem uporabila polžke Zlato polje, ki so odlični za tovrstno jed, saj so hitro skuhani, zaradi svoje zavite oblike pa lepo zajamejo tudi omako. Namesto tega lahko uporabite tudi peresnike, vseeno pa najbolj priporočam kar polžke.
Jed po vrhu obvezno posujte s hrustljavimi drobtinami z zelišči in parmezanom, saj dodajo piko na i in element hrustljavosti, ki odlično dopolni sočne testenine.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj.
Zapečeni polžki s paradižnikovo omako in zeliščnimi drobtinami
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 1hr15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Hrustljave drobtine z zelišči
4jedilne žliceolivnega olja
150gkrušnih drobtin ali zmletega posušenega kruha
pestnasekljanih svežih zelišč
30gnaribanega pecorino sira ali parmezana
Testenine
250gpolžkov Zlato Polje
Popečeni paradižniki
500gčešnjevih paradižnikov
4zmečkani strokičesna
75golivnega olja
2jedilni žlicijavorjevega sirupa
½čajne žličkepopra
2čajni žličkiorigana
1čajna žličkasoli
Zapečene testenine
70gribanega parmezana ali pecorino sira
2pestiribane mozarelle
pestsveže bazilike
80gmini mozzarelle
250mlvode
70gmini mozzarelle
30gribanega parmezana ali pecorino sira
Dodatki
sveža bazilika
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V ponvi na segretem olivnem olju popražite krušne drobtine ali zmlet posušen kruh, da se zlato zapeče. Odstavite in dodajte nasekljana sveža zelišča in riban sir. Premešajte in odstavite.
V osoljeni vreli vodi skuhajte testenine do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malo trde.
V pekaču zmešajte oprane češnjeve paradižnike, zmečkane stroke česna, olivno olje, javorjev sirup in začimbe. Premešajte in postavite v segreto pečico. Pecite 1 uro, nato vzemite iz pečice.
Paradižnik odstranite iz pekača (olje in sokove lahko pustite v pekaču) in spasirajte. V isti pekač dodajte kuhane polžke, nariban pecorino sir/parmezan, spasirane paradižnike, naribano mozzarello, svežo bazilko in 80g mini mozzarelle. Premešajte in zalijte z vodo. Ponovno premešajte.
Po vrhu dodajte 70g mini mozzarellic, hrustljavo zapečene drobtine in 30g ribanega pecorino sira/parmezana.
Postavite v pečico in pecite 15 minut oz. toliko časa, da se mozzarella raztopi.
Postrezite s svežo baziliko.
KLJUČNE BESEDE testenine s paradižnikovo omako, testenine z drobtinami, zapečene testenine, zapečeni polžki
Zapečeni polžki s paradižnikovo omako in zeliščnimi drobtinami
Božansko kosilo pripravljeno v enem pekaču! Božanski zapečeni polžki s paradižnikovo omako in hrustljavimi drobtinami s svežimi zelišči.
Priprava je neverjetno preprosta, rezultat pa odličen. Paradižnikova omaka je pripravljena iz popečenih, karameliziranih sladkih češnjevih paradižnikov in vas bo očarala. Paradižnike zapečemo z balzamičnim kisom in javorjevim sirupom - tako dobimo najboljšo domačo paradižnikovo omako.
Za piko na i sem dodala še nekaj hrustljavega - božansko zapečene drobtine s parmezanom in svežimi zelišč i- BOŽANSKI dodatek, ki ga ne smete izpustiti.
Priprava tega kosila je preprosta, prav tako pa si lahko recept prilagodite glede na sestavine, ki jih imate na zalogi. Namesto češnjevih paradižnikov lahko uporabite tudi klasičen paradižnik, najboljši pa bo sladek in mesnat. Namesto ribane mozzarelle lahko uporabite tudi kak drug riban mehek sir, najraje pa svetujem mozzarello, ker se najlepše topi. V receptu uporabim tudi mini mozzarelle, ki jih lahko nadomestite z manjšimi koščki drugega mehkega sira.
V receptu sem uporabila polžke Zlato polje, ki so odlični za tovrstno jed, saj so hitro skuhani, zaradi svoje zavite oblike pa lepo zajamejo tudi omako. Namesto tega lahko uporabite tudi peresnike, vseeno pa najbolj priporočam kar polžke.
Jed po vrhu obvezno posujte s hrustljavimi drobtinami z zelišči in parmezanom, saj dodajo piko na i in element hrustljavosti, ki odlično dopolni sočne testenine.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj.
Zapečeni polžki s paradižnikovo omako in zeliščnimi drobtinami
Nina ZorčičSestavine
Hrustljave drobtine z zelišči
Testenine
Popečeni paradižniki
Zapečene testenine
Dodatki
Postopek
Preberite še: