Spodaj vas čakajo preproste ideje za prigrizke za vaš naslednji “Brunch”!
Sladki mini “French toasti”, mini kestra hrustljavi čokoladni srčki in jogurtove ploščice, vse v družbi božanskih Bonne Maman namazov, ki so z razlogom eni mojih najljubših! Njihov najnovejši je lešnikov s koščki – božanski že sam, kar na žlico.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za sladice – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
3 ideje za prigrizke za vaš naslednji "Brunch"
Nina Zorčič
Čas priprave 30 minutesmins
Čas peke 20 minutesmins
Vrsta obroka Brunch
Količina 4porcije
Postopek
Jogurtove ploščice s čokoladnim namazom in malinami
Papir za peko premažite z jogurtom (meni je všeč Alpro kokos + skyr), pokapajte z @bonnemaman_si lešnikovim namazom in posujte z nadrobljenimi liofiliziranimi ali svežimi malinami.
Postavite v zamrzovalnik, da se strdi, nadrobite in uživajte.
Hrustljavi čokoladni srčki
Listnato testo premažite z lešnikovim namazom. Prvo polovico zavijte v rolado do sredine, nato ponovite enako z druge strani, da imate na sredini dve roladi. Razrežite na 1 cm debele kose in skupaj stisnite dno, da dobite srčke.
Pecite v segreti pečici na 200 stopinj 15 minut oz. do zlato zapečenega. Posujte s sladkorjem v prahu.
Iz kruha po želji izrežite poljubne oblike. Namočite v jajčno mešanico in popecite na segreti ponvi. Postrežite še tople, posute s sladkorjem v prahu in skupaj z lešnikovim namazom.
Dodajte še sveže sadje, sveže stisnjene sokove in kavico - najboljši brunch je pripravljen.
KLJUČNE BESEDE cheesecake french toast, hrustljavi srčki, ideje za brunch, ideje za pogostitev, ideje za prigrizke, ideje za zajtrk, nekaj na hitro, sladice iz listnatega testa
3 ideje za prigrizke za vaš naslednji “Brunch”
Spodaj vas čakajo preproste ideje za prigrizke za vaš naslednji “Brunch”!
Sladki mini “French toasti”, mini kestra hrustljavi čokoladni srčki in jogurtove ploščice, vse v družbi božanskih Bonne Maman namazov, ki so z razlogom eni mojih najljubših! Njihov najnovejši je lešnikov s koščki – božanski že sam, kar na žlico.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za sladice – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
3 ideje za prigrizke za vaš naslednji "Brunch"
Nina ZorčičPostopek
Jogurtove ploščice s čokoladnim namazom in malinami
Hrustljavi čokoladni srčki
French Toast s čokoladnim namazom
Preberite še: