"Cake Pops" lučke s karamelo, jabolki in oreščki so neverjetno sočne, polne slastne karamelne arome in hrustljavih dodatkov, ki se odlično dopolnjujejo z mehko, sočno sredico.
V sredici se skriva izredno sočen biskvit s klasično in polnozrnato moko, karamelo, slastnimi jabolkam in nasekljanimi oreščki. Po vrhu pa so oblite s čokolado - za dodatno hrustljavost priporočam čokolado z nasekljanimi lešniki ali z nasekljanim piškotom - BOŽANSKA KOMBINACIJA, ki je presenetila še mene. Pripravite jo lahko tudi doma: v stopljeno čokolado dodajte drobno nasekljane lešnike ali piškote.
Priprava "Cake Pops" lučk je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost lučk ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo eno sestavino, ki poskrbi, da je sladica res vrhunska - hitro domačo karamelo, ki vse sestavine poveže v celoto in poskrbi za ekstra sočno sladico.
Maso oblikujte kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso. Po želji lahko oblikujete tudi kroglice. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se masa ohladi in bo oblivanje s čokolado lažje in hitrejše.
Ohlajene lučke in kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. Svetujem čokolado, ki vsebuje kak hrustljav dodatek, kot so nasekljani lešniki, nadrobljeni piškoti itd.
Lučke lahko hranite tudi v zamrzovalniku. Jaz jih hranim kar v neprodušno zaprti posodi, po potrebi pa jih vzamem ven in odtalim na pultu.
"Cake Pops" lučke s karamelo, jabolki, oreščki in čokoladno granolo
Nina Zorčič
Čas priprave 45mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 18lučk
Sestavine
Biskvit
1jedilna žlicamletih lanenih semen
2jedilni žlicivode
80gjavorjevega sirupa, medu ali datljevega sirupa
65garašidovega masla (ali drugo 100% naravno maslo oreščkov, brez dodanih olj, soli, sladkorjev)
120g120 g kokosovega mleka iz pločevinke - uporabitre strjen del na vrhu (meso) (sobna temperatura)
1čajna žličkavaniljeve paste
ščepsoli
Dodatki
2jedilni žlici100% naravnega arašidovega masla
1jedilna žlicaruma(opcijsko, lahko izpustite)
Preliv
200gčokolade z drobno nasekljanimi lešniki ali drobno nasekljanimi piškoti
Dodatki
hrustljava čokoladna granola
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V večji posodi zmešajte mleta lanena semena in vodo. Pustite stati 5 minut, da se zgosti.
V posodo dodajte sirup/med, mandljevo maslo in vodo/mleko. Vse skupaj s pomočjo metlice za stepanje dobro premešajte.
V ločeni posodi zmešajte belo in polnozrnato moko, pecilni prašek, oba sladkorja, cimet in sol.
Suhe sestavine dodajte mokrim in dobro premešajte. Zmes bo zelo gosta.
Dodajte drobno narezana jabolka in nasekljane oreške ter premešajte, da se dodatki enakomerno razporedijo po masi.
Zmes prelijte v pekač, premera 22 x 18cm, obložen s papirjem za peko in pecite 20 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surove mase, lahko pa ima kakšne vlažne drobtine.
Pustite v pekaču in pokrijte s čisto kuhinjsko krpo. Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, vmes pa pripravite domačo karamelo.
V manjšem loncu na srednjem ognju segrevajte sladkor. Med segrevanjem redno mešajte z metlico za stepanje. Ko se sladkor začne topiti ga premešajte s koščki sladkorja, ki so še ostali.
Ko je ves sladkor raztopljen odstavite lonec in karameli dodajte maslo in kokosovo mleko (oboje naj bo sobne temperature, po želji pa ju lahko tudi malo pogrejete). Takrat bo masa začela vreti - pustite na miru pol minute, brez mešanja. Ko se karamela umiri nadaljujte z mešanjem. S pomočjo metlice za stepanje mešajte tako dolgo, da nastane enotna zmes.
V kolikor so v njej večji kosi karamele ali se zmes ni povezala, pristavite lonec na srednje močan ogenj in ob stalnem mešanju segrevajte, dokler se vse ne poveže.
Karamelo nato odstavite in prelijte v pripravljeno skodelico - v kolikor je ostalo še kaj koščkov jo skozi sito precedite v pripravljen kozarec in pustite, da se ohladi.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga z rokami nadrobite. Dodajte polovico ohlajene karamele, žlico arašidovega masla in rum (opcijsko, lahko izpustite). Z rokami premešajte oz. pregnetite. Da boste lahko oblikovali lučke mora biti zmes dovolj kompaktna in ne premokra ali presuha oz. takšna, da lahko iz nje oblkujete kroglico, ki ne razpade. V kolikor je zmes premokra dodajte še kakšno žlico kakava, ovsene/mandljeve moke, mletih lešnikov itd. V kolikor pa se ne drži skupaj, pa eno čajno žličko vode/arašidovega masla itd. Kar imate na zalogi.
Iz pripravljenga biskvita oblikujte lučke. V pekač za lučke dodajte toliko mase, da prekrijete celoten modelček in vstavite palčko. Zgladite površino, modelček pa nato postavite v hladilnik za vsaj 1 uro. Po želji lahko iz mase oblikujete tudi kroglice, ki jih na koncu samo prelijete z eno čajno žličko čokolade.
Ko so lučke ohlajene, pripravite preliv.Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado in ji po potrebi, če je pregosta, dodajte olje. Olje dodajajte postopoma, dokler ne dobite gladke zmesi. Čokolada ne sme biti pregosta, niti preredka, saj se drugače ne bo oprijela biskvita.
Stopljeno čokolado prestavite v višji, ozek kozarec in vanjo pomočite ohlajene lučke. Odvečno čokolado odcedite. Ker so le-te zelo hladne, se čokolada na njih hitro ohladi. Prekrite lučke odložite na papir za peko. Po želji jih lahko posujete z dodatki po izbiri - odlično sede hrustljava čokoladna granola.
V kolikor se čokolada ne strdi takoj pa lahko lučke postavite za par minut v hladilnik ali na hladno.
KLJUČNE BESEDE cake pops, cake pops lučke, cake pops lučke s karamelo, cake pops s kokosom, čokoladne cake pops lučke, sadne cake pops lučke
“Cake Pops” lučke s karamelo, jabolki, oreščki in čokoladno granolo
"Cake Pops" lučke s karamelo, jabolki in oreščki so neverjetno sočne, polne slastne karamelne arome in hrustljavih dodatkov, ki se odlično dopolnjujejo z mehko, sočno sredico.
V sredici se skriva izredno sočen biskvit s klasično in polnozrnato moko, karamelo, slastnimi jabolkam in nasekljanimi oreščki. Po vrhu pa so oblite s čokolado - za dodatno hrustljavost priporočam čokolado z nasekljanimi lešniki ali z nasekljanim piškotom - BOŽANSKA KOMBINACIJA, ki je presenetila še mene. Pripravite jo lahko tudi doma: v stopljeno čokolado dodajte drobno nasekljane lešnike ali piškote.
Priprava "Cake Pops" lučk je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost lučk ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
"Cake Pops" lučke so pripravljene izredno preprosto, pripravite pa jo lahko v različnih okusih in kombinacijah. Če ste ljubitelji limone vam priporočam te veganske "Cake Pops" lučke z limono, makom in belo čokolado. Za ljubitelje kave pa nujno te čokoladne lučke s kavno čokolado. Na spletu vas pa čakajo tudi neverjetno sočne veganske "Cake Pops" lučke s temno čokolado in kokosom .
Postopek? Izredno preprost!
Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo eno sestavino, ki poskrbi, da je sladica res vrhunska - hitro domačo karamelo, ki vse sestavine poveže v celoto in poskrbi za ekstra sočno sladico.
Maso oblikujte kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso. Po želji lahko oblikujete tudi kroglice. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se masa ohladi in bo oblivanje s čokolado lažje in hitrejše.
Ohlajene lučke in kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. Svetujem čokolado, ki vsebuje kak hrustljav dodatek, kot so nasekljani lešniki, nadrobljeni piškoti itd.
Lučke lahko hranite tudi v zamrzovalniku. Jaz jih hranim kar v neprodušno zaprti posodi, po potrebi pa jih vzamem ven in odtalim na pultu.
"Cake Pops" lučke s karamelo, jabolki, oreščki in čokoladno granolo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Domača karamela
Dodatki
Preliv
Dodatki
Postopek
Preberite še: