Okusne, noro čokoladne in ultra sočne veganske "Cake Pops" lučke s kokosom.
Priprava "Cake Pops" lučk je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost lučk ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Ker je sam biskvit za torto izredno sočen in okusen sem mu za te "Cake Pops" lučke dodala samo še droben kokos. Ker je celoten recept za torto veganski, lahko pripravite tudi "Cake Popse" na veganski način - uporabite vegansko čokolado.
Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, mu pa dodamo kokos, da maso malo utrdimo, da dobimo kompaktne kroglice.
Maso oblikujte kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso. Po želji lahko oblikujete tudi kroglice. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se masa ohladi in bo oblivanje s čokolado lažje in hitrejše.
Ohlajene lučke in kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. To je vse!
Lučke lahko hranite tudi v zamrzovalniku. Jaz jih hranim kar v neprodušno zaprti posodi, po potrebi pa jih vzamem ven in odtalim na pultu.
Veganske "Cake Pops" lučke s temno čokolado in kokosom
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12lučk
Sestavine
Čokoladni biskvit
170gveganskega masla (povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
170gveganske temne čokolade 70% -75%
150gkokosovega sladkorja
1jedilna žlicainstant kave v zrnih (opcijsko ampak priporočljivo)
120gaquafabe(voda iz konzerve s čičeriko)
50gfinega belega sladkorja za peko(ali klasičen bel kristalni sladkor)
90govsene moke ali zmletih ovsenih kosmičev(lahko tudi brez glutena, povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
50gkakava
Dodatki
80-100gdrobnega kokosa
Preliv
bela, mlečna in temna čokolada
Posip
drobni kokos ali napihnjena kvinoja(opcijsko, za dekoracijo)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Pekač premera 20 cm naoljite in obložite s papirjem za peko. Dobro naoljite tudi robove pekača. Pripravite maso.
V mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli stopite vegansko maslo, temno čokolado in kokosov sladkor. Segrevajte toliko časa, da se maslo in čokolada popolnoma raztopita. Sladkor bo verjetno še imel grudice, nič zato.
Odstavite in dodajte kavo. Premešajte, da nastane enotna masa.
V ločeni, večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednji do višji hitrosti stepajte aquafabo vsaj 3-4 minute oz. toliko časa, da nastane mehek sneg z rahlimi vrhovi.
Dodajte sladkor in stepajte še vsaj 5 minut oz. toliko časa, da nastane kompakten, sijoč sneg s trdnimi vrhovi.
Dodajte čokoladno mešanico in s silikonsko lopatico na rahlo premešajte, da se vse skupaj delno poveže. Nato z ročnim mešalnikom vse skupaj stepajte, da nastane enotna zmes.
Dodajte ovseno moko in kakav ter z ročnim mešalnikom mešajte, da se vse poveže v enotno, gosto, gladko, sijočo maso. Svetujem, da na koncu s silikonsko lopatico vse še enkrat premešate, postrgate z robov in z dna, v kolikor bi kje kaj mase še ostalo. Vse še enkrat premešajte in prelijte v pripravljen pekač.
Postavite v pečico na nižjo rešetko in pecite 38 minut oz. toliko časa, da zobotrebec, vstavljen v sredino biskvita, na sebi nima mokrega testa, ki se kar vleče iz mase, ima pa nekaj vlažnih drobtinic. Za res sočno torto je potrebno biskvit peči kakšno minuto manj kot drugače, saj se med hlajenjem še do konca speče in utrdi. Pri svoji pečici sem ugotovila, da dobim najboljše rezultate po 38 minutah peke. Svetujem, da začnite preverjati po 35 minutah, ne pecite pa dlje kot 40 minut, razen če veste, da vam pečica manj greje oz. pride zobotrebec iz torte ven še vedno čisto moker.
Pečen biskvit vzemite iz pečice in pustite v pekaču še vsaj 30-35 minut oz. toliko časa, da se ohladi.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga z rokami nadrobite. Dodajte kokos in z rokami premešajte oz. pregnetite. Da boste lahko oblikovali lučke mora biti zmes dovolj kompaktna in ne premokra ali presuha oz. takšna, da lahko iz nje oblkujete kroglico, ki ne razpade. V kolikor je zmes premokra dodajte še kakšno žlico kakava, ovsene moke ali kokosa. V kolikor pa se ne drži skupaj, eno čajno žličko vode/mascarpone sira/čokoladnega namaza itd. Kar imate na zalogi.
Iz pripravljenga biskvita oblikujte lučke. V pekač za lučke dodajte toliko mase, da prekrijete celoten modelček in dodajte palčko. Zgladite površino, modelček pa nato postavite v hladilnik za vsaj 1 uro. Po želji lahko iz mase oblikujete tudi kroglice, ki jih na koncu samo prelijete z eno čajno žličko čokolade.
Ko so lučke ohlajene, pripravite preliv.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado in ji po potrebi, če je pregosta, dodajte olje. Olje dodajajte postopoma, dokler ne dobite gladke zmesi. Čokolada ne sme biti pregosta, niti preredka, saj se drugače ne bo oprijela biskvita.
Stopljeno čokolado prestavite v višji, ozek kozarec in vanjo pomočite ohlajene lučke. Odvečno čokolado odcedite. Ker so le-te zelo hladne, se čokolada na njih hitro ohladi. Prekrite lučke odložite na papir za peko. Po želji jih lahko posujete s kokosom ali napihnjeno kvinojo.
V kolikor želite podoben marble vzorec, kot na fotografiji: v posodico mlečne ali temne čokolade pokapajte belo čokolado s pomočjo s čajne žličke. Nato z zobotrebcem oblikujte marble vzorec. Z zobotrebcem čokoladi rahlo premešajte, samo toliko, da se oblikuje nek vzorec. Ne mešajte preveč, saj ne želimo, da se čokoladi združita v eno.
V kolikor se čokolada ne strdi takoj pa lahko lučke postavite za par minut v hladilnik ali na hladno.
KLJUČNE BESEDE cake pops, cake pops lučke, cake pops s čokolado, cake pops s kokosom, čokoladna torta, čokoladne cake pops lučke, veganska sladica, veganski cake pops
Veganske “Cake Pops” lučke s temno čokolado in kokosom
Okusne, noro čokoladne in ultra sočne veganske "Cake Pops" lučke s kokosom.
Priprava "Cake Pops" lučk je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost lučk ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Ker je sam biskvit za torto izredno sočen in okusen sem mu za te "Cake Pops" lučke dodala samo še droben kokos. Ker je celoten recept za torto veganski, lahko pripravite tudi "Cake Popse" na veganski način - uporabite vegansko čokolado.
"Cake Pops lučke so pripravljene izredno preprosto, pripravite pa jo lahko v različnih okusih in kombinacijah. Če ste ljubitelji limone vam priporočam te veganske "Cake Pops" lučke z limono, makom in belo čokolado. Za ljubitelje kave pa nujno te čokoladne lučke s kavno čokolado. Na spletu vas čaka tudi recept za božanske "Cake Pops" lučke s karamelo, jabolki in oreščki .
Postopek? Izredno preprost!
Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, mu pa dodamo kokos, da maso malo utrdimo, da dobimo kompaktne kroglice.
Maso oblikujte kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso. Po želji lahko oblikujete tudi kroglice. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se masa ohladi in bo oblivanje s čokolado lažje in hitrejše.
Ohlajene lučke in kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. To je vse!
Lučke lahko hranite tudi v zamrzovalniku. Jaz jih hranim kar v neprodušno zaprti posodi, po potrebi pa jih vzamem ven in odtalim na pultu.
Veganske "Cake Pops" lučke s temno čokolado in kokosom
Nina ZorčičSestavine
Čokoladni biskvit
Dodatki
Preliv
Posip
Postopek
Preberite še: