Posebnost moje solate? Solato sestavljajo domači krutoni z origanom in olivnim oljem, hrustljav piščanec, paniran v mletih slanih presticah in začimbah, pečen v pečici in božanski Cezarjev preliv. Izbrani zeleni solati dodamo še zrel avokado in parmezan in kosilo je pripravljeno! Solato lahko postrežete s slanimi vaflji (recept vas čaka spodaj), popečenim kruhom, krekerji ali grisini.
Na blogu imam že en recept za nizkokalorično Cezarjevo solato s hrustljavim piščancem s kornfleksom, pečenim v Air Fryerju. Za recept kliknite tukaj .
Preverjeno najboljša Cezarjeva solata!
Poleg solate predlagam slane vaflje, spodaj vas čaka najbolj preprost recept za puhaste slane vaflje, ki odlično sedejo k moji bogati Cezarjevi solati.
Namesto vafljev lahko postrežete tudi popečene kruhke, krekerje ali grisine.
Najboljši del solate pa je hrustljavo zapečen piščanec s slanimi presticami in izbranimi začimbami. Popečemo ga kar v pečici, tako da je manj kaloričen in masten, kot klasični ocvrti zrezki.
V solati so tudi BOŽANSKI domači krutoni, pripravljeni v manj kot 5 minutah! Za domače krutone lahko uporabite svež ali star kruh, ali pa kar toast rezinter Kruh začinite z olivnim oljem in začimbami in popecite na ponvi. V manj kot 5 minutah imate na ponvi hrustljavo zapečene krutone!
Vse skupaj pa prelijemo z božanskim Cezarjevim prelivom! Pripravljen iz 8 sestavin, večino imate najverjetneje že doma. Ena sestavina je bolj posebna in sicer Worcesterska omaka. Omako lahko tudi izpustite, jo pa vseeno toplo svetujem, saj doda prelivu piko na i.
Cezarjeva solata s pečenim hrustljavim piščancem, paniranim v slanih presticah
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Slani vaflji (namesto vafljev lahko poleg solate postrežete kruh, krekerje, grisine itd.)
200gpšenične bele moke tip 500
1čajna žličkapecilnega praška
300gmleka
3srednje velikajajca
50gstopljenega masla
sol, poper po okusu
Hrustljav piščanec s slanimi presticami
500gpiščančjih zrezkov
sol, poper
1srednje velikojajce
1jedilna žlicamleka
150gslanih prestic
1jedilna žlicaposušenega origana
1jedilna žlicaposušenega peteršilja
½čajne žličkečesna v prahu
½čajne žličkečebule v prahu
olivno olje
Krutoni
4kosikruha(svež ali star kruh, toast)
½čajne žličkečesna v prahu
1čajna žličkaposušenega origana
sol, poper
3jedilne žliceolivnega olja
Cezarjev preliv
55glahke majoneze
1strokčesna(drobno nariban)
30gparmezana(kupite parmezan v kosu in ga naribajte sami)
10golivnega olja
15glimoninega soka
sol, poper po okusu
1čajna žličkaWorcesterske omake(omako lahko tudi izpustite, jo pa vseeno toplo svetujem, saj doda prelivu piko na i)
1čajna žličkagorčice
1jedilna žlicavode(opcijsko, za razredčit omako, po želji dodajte več/manj)
Solata
300gzelene solate po izbiri (mehka, ledenka, itd.)
parmezan(okrušen na večje kose)
zrel avokado(narezan na manjše kocke)
svež origano
Postopek
Pripravite vaflje. V srednje veliki posodi zmešajte vse sestavine za vaflje. Premešajte s pomočjo železne metlice za stepanje, dokler ne nastane gladka masa brez grudic. Masa bo bolj gosta od mase za palačinke in manj gosta od mase za mafine.
Pustite na strani, medtem pa segrejte pekač za vaflje.
Ko je pekač segret premešajte maso. Segret pekač dobro naoljite, najbolje z oljem v sprejem.
Na en vafelj odmerite 1- 1,5 jedilne žlice mase za manjši vafelj (kot na fotografiji) ali 2 zvrhani jedilni žlici mase za večji vafelj (tak vafelj bo tako velik kot model v katerem pečete).
Aparat zaprite in pecite vsaj 5 minut, da se vafelj lepo zapeče in popolnoma odstopi od pekača. Aparata ne odpirajte predčasno, saj se lahko vafelj loči na dva dela.
Če želite hrustljave vaflje jih odlagajte vsakega posebej na krožnik ali na rešetko za hlajenje - ne zlagajte jih enega na drugega. V kolikor želite mehke vaflje pa jih zlagajte na krožnik, enega na drugega, vaflje pa vmes pokrijte z alufolijo. Tako v vafljih zadržite vlago, vaflji pa ostanejo mehki in puhasti.
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Piščančje zrezke potolčite s kladivom, nato pa popivnajte s čisto papirnato brisačko. Začinite s soljo in poprom.
V večji posodi zmešajte jajce in mleko. Dodajte piščančje zrezke in premešajte, da so zrezki popolnoma prekriti z jajčno mešanico.
V posodi kuhinjskega mešalnika zmešajte prestice, origano, peteršilj, česen in čebulo v prahu. Vse skupaj zmeljite, da dobite drobno peskasto zmes. Zmes nasujte v globok krožnik.
Zrezke pomočite v mešanico mletih prestic z obeh strani, naj bo zrezek dobro obložen z mešanico mletih prest.
Zrezke položite na večji pekač, obložen s papirjem za peko in prelijte z olivnim oljem.
Postavite v pečico in pecite 10-15 minut oz. tako dolgo, da je zrezek notri pečen, zunaj pa hrustljavo, zlato rjavo zapečen.
Pečene zrezke vzemite iz pečice in narežite na trakce.
Pripravite krutone. Kruh narežite na rezine, nato pa na manjše kocke premera približno 1 cm x 1 cm.
V manjši posodi zmešajte kocke kruha, začimbe za krutone in olivno olje. Premešajte, da se olje in začimbe enakomerno razporedijo po kruhkih.
Na srednjem ognju segrejte srednje veliko ponev.
Na segreto ponev dodajte krutone. Ob rednem mešanju pražite 5 minut oz. toliko časa, da se krutoni hrustljavo zlato zapečejo. Pečene krutone odstavite.
Pripravite preliv. Vse sestavine za preliv zmešajte in poskusite. Po želji dodajte več začimb, za bolj redek preliv pa dodajte več vode.
Pripravite solato. Solato operite in narežite/natrgajte na manjše kose. Prelijte s prelivom in premešajte. Dodajte piščanca, narezanega na trakce, krutone, avokado in okruške parmezana. Postrezite s slanimi vaflji, kruhom, krekerji ali grisini.
KLJUČNE BESEDE bogata solata, cezarjeva solata, solata, solata s piščancem
Cezarjeva solata s pečenim hrustljavim piščancem, paniranim v slanih presticah
Božanska Cezarjeva solata, pripravljena kar doma!
Posebnost moje solate? Solato sestavljajo domači krutoni z origanom in olivnim oljem, hrustljav piščanec, paniran v mletih slanih presticah in začimbah, pečen v pečici in božanski Cezarjev preliv. Izbrani zeleni solati dodamo še zrel avokado in parmezan in kosilo je pripravljeno! Solato lahko postrežete s slanimi vaflji (recept vas čaka spodaj), popečenim kruhom, krekerji ali grisini.
Na blogu imam že en recept za nizkokalorično Cezarjevo solato s hrustljavim piščancem s kornfleksom, pečenim v Air Fryerju. Za recept kliknite tukaj .
Preverjeno najboljša Cezarjeva solata!
Poleg solate predlagam slane vaflje, spodaj vas čaka najbolj preprost recept za puhaste slane vaflje, ki odlično sedejo k moji bogati Cezarjevi solati.
Namesto vafljev lahko postrežete tudi popečene kruhke, krekerje ali grisine.
Najboljši del solate pa je hrustljavo zapečen piščanec s slanimi presticami in izbranimi začimbami. Popečemo ga kar v pečici, tako da je manj kaloričen in masten, kot klasični ocvrti zrezki.
V solati so tudi BOŽANSKI domači krutoni, pripravljeni v manj kot 5 minutah! Za domače krutone lahko uporabite svež ali star kruh, ali pa kar toast rezinter Kruh začinite z olivnim oljem in začimbami in popecite na ponvi. V manj kot 5 minutah imate na ponvi hrustljavo zapečene krutone!
Vse skupaj pa prelijemo z božanskim Cezarjevim prelivom! Pripravljen iz 8 sestavin, večino imate najverjetneje že doma. Ena sestavina je bolj posebna in sicer Worcesterska omaka. Omako lahko tudi izpustite, jo pa vseeno toplo svetujem, saj doda prelivu piko na i.
Cezarjeva solata s pečenim hrustljavim piščancem, paniranim v slanih presticah
Nina ZorčičSestavine
Slani vaflji (namesto vafljev lahko poleg solate postrežete kruh, krekerje, grisine itd.)
Hrustljav piščanec s slanimi presticami
Krutoni
Cezarjev preliv
Solata
Postopek
Preberite še: