Noro puhasti in mehki vaflji, polni beljakovin. Preliti z lešnikovim proteinskim pudingom in posut z nasekljanimi lešniki.
Vaflji so narejeni neverjetno preprosto – potrebujete samo nekaj osnovnih sestavin, vse zmešate v eni posodi in spečete. To je vse!
Še ena super ideja za hiter in zdrav zajtrk.
Uporabila sem pirino polnozrnato moko, ki je lažja za prebavo, prav tako pa vas nasiti za dlje časa. V vaflje pa sem dodala še svoje najljubše veganske proteine z okusom čokolade in slane karamele. Naročam jih pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate tudi vi vsaj 33% popust na skoraj vse izdelke!
Vaflji so noro mehki in puhasti, odlični za zajtrk ali za sladico.
Posebnih zamenjav ni, ker so uporabljene res klasične sestavine. Pirina moka je nadomestljiva s pšenično, v kolikor pa bi raje uporabili ovseno, si poglejte ta recept za ovsene proteinske vaflje, ki je hkrati tudi veganski.
Uporabite lahko proteine po želji, tudi whey.
Če imate radi hrustljave vaflje, jih po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup in pokrijte z alufolijo, da ohranite vlažnost in sočnost.
Puhasti polnozrnati proteinski vaflji
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 7vafljev
Sestavine
Vaflji
70gpirine polnozrnate moke
30gveganskih čokoladnih proteinov(ali proteinov po izbiri)
1čajna žličkapecilnega praška
½čajne žličkesoda bikarbone
ščepsoli
1srednje velikojajce
145gvode, mleka ali rastlinskega "mleka"/napitka po izbiri(vodo dodajajte postopoma, ker se nekateri proteini hitreje zgostijo kot drugi)
½čajne žličkekisa ali limoninega soka
1čajna žličkavaniljeve arome
sladilo po želji(opcijsko)
Dodatki
proteinski puding: lešnik/čokolada/vanilja
skyr jogurt
javorjev sirup
jagode, maline, višnje
temna čokolada
nasekljani oreščki
Postopek
V veliki skledi zmešajte moko, proteine, pecilni prašek, soda bikarbono in sol.
Dodajte jajce, 100g vode ali mleka, kis in vaniljo ter premešajte s pomočjo metlice za stepanje. Dodajte še preostanek vode/mleka in premešajte, da nastane enotna zmes brez grudic. Masa mora biti bolj gosta, kakor tista za palačinke in manj gosta, kot masa za mafine.
Po želji v maso dodajte še sladilo po izboru (jaz ga nisem dodajala, ker so slajeni že proteini) in pustite 5 minut pri miru, da se masa dodatno zgosti, medtem pa segrejte pekač za vaflje.
Ko je pekač segret premešajte maso. Segret pekač dobro naoljite, najbolje z oljem v sprejem.
Na en vafelj odmerite 1- 1,5 jedilne žlice mase za manjši vafelj (kot na fotografiji) ali 2 zvrhani jedilni žlici mase za večji vafelj (tak vafelj bo tako velik kot model v katerem pečete).
Aparat zaprite in pecite vsaj 5 minut, da se vafelj lepo zapeče in popolnoma odstopi od pekača. Aparata ne odpirajte predčasno, saj se lahko vafelj loči na dva dela.
Če želite hrustljave vaflje jih odlagajte vsakega posebej na krožnik ali na rešetko za hlajenje - ne zlagajte jih enega na drugega. V kolikor želite mehke vaflje pa jih zlagajte na krožnik, enega na drugega, vaflje pa vmes pokrijte z alufolijo. Tako v vafljih zadržite vlago, vaflji pa ostanejo mehki in puhasti.
Ko so pečeni jim dodajte dodatke po izboru. Nekaj predlogov zgoraj, jaz sem jim dodala lešnikov proteinski puding, nasekljane lešnike in maline.
KLJUČNE BESEDE vaflji, vaflji za zajtrk, waffles, zajtrk
Puhasti polnozrnati proteinski vaflji
Vaflji so noro mehki in puhasti, odlični za zajtrk ali za sladico.
Posebnih zamenjav ni, ker so uporabljene res klasične sestavine. Pirina moka je nadomestljiva s pšenično, v kolikor pa bi raje uporabili ovseno, si poglejte ta recept za ovsene proteinske vaflje, ki je hkrati tudi veganski.
Uporabite lahko proteine po želji, tudi whey.
Če imate radi hrustljave vaflje, jih po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
Puhasti polnozrnati proteinski vaflji
Nina ZorčičSestavine
Vaflji
Dodatki
Postopek
Preberite še: