Puhasti, mehki, noro okusni in zelo nasitni vaflji s pirino polnozrnato moko in čokoladnimi proteini – a je še kaj boljšega kot takšen krožnik toplih čokoladni vafljev kar za zajtrk?
Še ena super ideja za hiter in zdrav zajtrk.
Vaflji so narejeni ultra preprosto, iz samih klasičnih sestavin, vsebujejo pa tudi vaše najljubše proteine!
Uporabila sem pirino polnozrnato moko, ki je lažja za prebavo, prav tako pa vas nasiti za dlje časa! Dodala sem ji še svoje najljubše veganske proteine z okusom čokolade in slane karamele. Naročam jih pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate tudi vi 38% popust na skoraj vse izdelke!
Vaflji so res noro mehki in puhasti, odlični za zajtrk ali za sladico!
Posebnih zamenjav ni, ker so uporabljene res klasične sestavine. Pirina moka je nadomestljiva s pšenično, v kolikor pa bi raje uporabili ovseno, si poglejte ta recept za ovsene proteinske vaflje, ki je hkrati tudi veganski.
Uporabite lahko proteine po želji, tudi whey.
Če imate radi hrustljave vaflje, jih po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup, da ohranite vlažnost in sočnost!
Proteinski vaflji
Nina Zorčič
Čas priprave 5min
Čas peke 15min
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 7vafljev
Sestavine
Vaflji
70gpirine polnozrnate moke
1mericaveganskih čokoladnih proteinov(30g, ali proteinov po izbiri)
1čajna žličkapecilnega praška
1/2čajne žličkesoda bikarbone
ščepsoli
1srednje velikojajce
145gvode ali mleka po izbiri(vodo dodajajte postopoma, ker se nekateri proteini hitreje zgostijo kot drugi)
½čajne žličkekisa ali limoninega soka
1čajna žličkavaniljeve arome
sladilo po želji(opcijsko)
Dodatki
skyr jogurt
javorjev sirup
maline, višnje itd.
temna čokolada
Postopek
V veliki skledi zmešajte moko, proteine, pecilni prašek, soda bikarbono in sol.
V ločeni posodi z železno metlico zmešajte jajce, 100g mleko ali vodo, kis in vaniljo.
Suhe sestavine prelijte v mokre in premešajte, dokler ne nastane enotna zmes. Po potrebi dodajte še 45g mleka ali vode - količino tekočine dodajajte glede na to, kako hitro se gosti masa. Nekateri proteini se hitreje zgostijo. Za pomoč glede ustrezne gostote mase: masa za vaflje mora biti bolj gosta od tiste za palačinke in manj gosta od tiste za mafine.
Po želji v maso dodajte še sladilo po izboru (jaz ga nisem dodajala, ker so slajeni že proteini) in pustite 5 minut pri miru, medtem pa dobro segrejte pekač za vaflje.
Pred peko maso malo premešajte.
Ko je aparat popolnoma segret, ga dobro naoljite (najbolje z oljem v spreju). Pekač napolnite z maso samo toliko, da je sredina dobro prekrita (nekje 3 jedilne žlice mase na en vafelj (to je odvisno od velikosti vašega pekača) - tako dobite na koncu 7 vafljev).
Aparat zaprite in pecite vsaj 5 minut, da se vafelj lepo zapeče in popolnoma odstopi od pekača. Aparata ne odpirajte predčasno.
Če želite hrustljave vaflje jih odlagajte vsakega posebej na krožnik ali na rešetko za hlajenje - ne zlagajte jih enega na drugega. V kolikor želite mehke vaflje pa jih zlagajte na krožnik, enega na drugega in vaflje vmes pokrijte z alufolijo. Tako v vafljih zadržite vlago.
Ko so pečeni jim dodajte dodatke po izboru. Odlično se jim poda skyr jogurt, javorjev sirup, maline ali temna čokolada.
KLJUČNE BESEDE vaflji, vaflji za zajtrk, waffles, zajtrk
Puhasti proteinski vaflji
Vaflji so res noro mehki in puhasti, odlični za zajtrk ali za sladico!
Posebnih zamenjav ni, ker so uporabljene res klasične sestavine. Pirina moka je nadomestljiva s pšenično, v kolikor pa bi raje uporabili ovseno, si poglejte ta recept za ovsene proteinske vaflje, ki je hkrati tudi veganski.
Uporabite lahko proteine po želji, tudi whey.
Če imate radi hrustljave vaflje, jih po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
Proteinski vaflji
Nina ZorčičSestavine
Vaflji
Dodatki
Postopek
Preberite še: