Najboljši hrustljavi piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado! Skrivoma tudi veganski in brez glutena!
Piškoti so noro hrustljavi in pripravljeni čisto preprosto, brez uporabe mešalnika ali kuhinjskega robota!
Slajeni s kokosovim sladkorjem in vegansko temno čokolado. Za zdrae maščobe poskrbi arašidovo maslo, za dodano sočnost pa jabolčna čežana, ki se je v piškotih ne občuti!
Noro okusni in tako zelo hrustljavi - brez glutena in brez jajc! Namesto jajc sem za vezivo uporabila lanena semena, za sočnost pa poskrbi čežana. Namesto masla sem dodala mešanico kokosovega sladkorja in arašidovega masla.
Vse brezglutenske, veganske in bio sestavine sem nakupila v Spar trgovinah, kjer imajo ogromno ponudbo različnih izdelkov. Liniji Free From in Veganz sta namenjeni brezglutenskim izdelkom in veganskim izdelkom.
Kljub temu, da so piškoti veganski so uporabljene klasične sestavine in nič posebnih veganskih nadomestkov. Mlečne sestavine sem zamenjala za sestavine, ki so naravno veganske.
Posebnih nasvetov pri pripravi ni, saj je recept zelo preprost, piškoti pa so narejeni hitro in brez kompliciranja.
Za lepše oblikovanje in lepšo obliko pečenih piškotov upoštevajte čas hlajenja.
Hrustljavi veganski piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado
V manjši posodi zmešajte mleta lanena semena in rastlinski napitek. Premešajte in pustite stati 5-10 minut.
V ločeni posodi zmešajte kokosovo olje in kokosov sladkor. Z vilicami vse skupaj premešajte, da nastane pasta.
Dodajte vaniljevo aromo, arašidovo maslo, jabolčno čežano in laneno mešanico z rastlinskim mlekom.
S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane gladka masa.
Dodajte moko, škrob, soda bikarbono in sol. S pomočjo silikonske lopatice premešajte, da nastane enotna zmes.
Dodajte ovsene kosmiče in 100g nasekljane čokolade in premešajte. Nastala bo gosta masa.
Posodo tesno ovijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut, medtem pa segrejte pečico na 185 stopinj.
Iz ohlajene mase oblikujte kroglice težke približno 45g. Kroglice odlagajte na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Kroglice odlagajte vsaj 2 cm narazen. Oblikovane kroglice ob pekač sploščite, da bo debelina oblikovanega piškota približno 1 cm. Po vrhu oblikovanih piškotov posujte preostalo nasekljano temno čokolado.
Piškote pecite 15 minut. Po peki jih pustite na pekaču, dokler se ne ohladijo, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje. Ponovite, dokler ne zmanjka mase.
KLJUČNE BESEDE chocolate chip piškoti, čokoladni piškoti, hrustljavi piškoti, piškoti s čokolado, piškoti z ovsenimi kosmiči
Hrustljavi veganski piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado
Najboljši hrustljavi piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado! Skrivoma tudi veganski in brez glutena!
Piškoti so noro hrustljavi in pripravljeni čisto preprosto, brez uporabe mešalnika ali kuhinjskega robota!
Slajeni s kokosovim sladkorjem in vegansko temno čokolado. Za zdrae maščobe poskrbi arašidovo maslo, za dodano sočnost pa jabolčna čežana, ki se je v piškotih ne občuti!
Noro okusni in tako zelo hrustljavi - brez glutena in brez jajc! Namesto jajc sem za vezivo uporabila lanena semena, za sočnost pa poskrbi čežana. Namesto masla sem dodala mešanico kokosovega sladkorja in arašidovega masla.
Vse brezglutenske, veganske in bio sestavine sem nakupila v Spar trgovinah, kjer imajo ogromno ponudbo različnih izdelkov. Liniji Free From in Veganz sta namenjeni brezglutenskim izdelkom in veganskim izdelkom.
Kljub temu, da so piškoti veganski so uporabljene klasične sestavine in nič posebnih veganskih nadomestkov. Mlečne sestavine sem zamenjala za sestavine, ki so naravno veganske.
Posebnih nasvetov pri pripravi ni, saj je recept zelo preprost, piškoti pa so narejeni hitro in brez kompliciranja.
Za lepše oblikovanje in lepšo obliko pečenih piškotov upoštevajte čas hlajenja.
Hrustljavi veganski piškoti z ovsenimi kosmiči, arašidovim maslom in temno čokolado
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: