Pred vami je recept za zelo preproste, noro hrustljave krekerje, ki vas bodo obsedli!
Pred vami je recept za zelo preproste, noro hrustljave krekerje, ki vas bodo obsedli!
Ovsenim krekerjem sem dodala tudi različna semena, lahko pa jih posujete z dodatki po izboru. Poleg semen so odlični tudi s sirom – sir se lepo hrustljavo zapeče in vsi okusi se tako lepo povežejo – res BOŽANSKO!
Kot osnovo za krekerje sem uporabila ovseno moko – to so ovseni kosmiči zmleti v fino mleto moko. Mletja se lahko lotite sami, lahko pa naročite že zmleto in pripravljeno moko pri Vila Natura.
Mikrozelenje sem naročila pri Mikrozelenje Šebenik – s kodo NINAZ10 imate popust.
Ovsenim krekerjem sem dodala tudi različna semena, lahko pa jih posujete z dodatki po izboru. Poleg semen so odlični tudi s sirom – sir se lepo hrustljavo zapeče in vsi okusi se tako lepo povežejo – res BOŽANSKO!
Kot osnovo za krekerje sem uporabila ovseno moko – to so ovseni kosmiči zmleti v fino mleto moko. Mletja se lahko lotite sami, lahko pa naročite že zmleto in pripravljeno moko pri Vila Natura.
Mikrozelenje sem naročila pri Mikrozelenje Šebenik – s kodo NINAZ10 imate popust.
Ovseni krekerji
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Vrsta obroka Malica, prigrizek
Količina 20krekerjev
Sestavine
120gbio ovsene moke Vila Natura
30glanenih semen od Vila Natura(zmletih v fino moko)
1/2čajne žličkesoli
začimbe po izbiri (origano, timijan, peteršilj itd.)
110gvode
50golivnega olja
sezamova, bučna, lanena semena za posip
Postopek
Pečico segrejte na 150 stopinj.
V posodi zmešajte ovseno moko, mleta lanena semena, sol, olje in vodo.
Premešajte in pustite stati 5 minut.
Ker je zmes vlažna jo je najlažje razvaljati med dvema papirjema za peko. Zmes predevajte na večji kos papirja za peko. Na zmes položite še drug kos papirja za peko in razvaljajte na želeno debelino krekerja - najboljše je nekje 0,5 cm.
Razvaljano zmes, skupaj s papirjem za peko prestavite na večji pekač, odmaknite zgornji kos papirja za peko in posujte s semeni.
Pecite 20 minut, nato pekač vzemite iz pečice, nežno in previdno testo razrežite na želeno velikost krekerjev in na želeno obliko (kvadrati, krogi). Režite počasi, saj se lahko hitro zdrobijo.
Pekač postavite nazaj v pečico in pecite še 30 minut.
Pekač vzemite iz pečice, krekerje pa pustite na pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo, nato pa postrezite samostojne ali z omako po izbiri.
Ovseni krekerji
Ovsenim krekerjem sem dodala tudi različna semena, lahko pa jih posujete z dodatki po izboru. Poleg semen so odlični tudi s sirom – sir se lepo hrustljavo zapeče in vsi okusi se tako lepo povežejo – res BOŽANSKO!
Kot osnovo za krekerje sem uporabila ovseno moko – to so ovseni kosmiči zmleti v fino mleto moko. Mletja se lahko lotite sami, lahko pa naročite že zmleto in pripravljeno moko pri Vila Natura.
Mikrozelenje sem naročila pri Mikrozelenje Šebenik – s kodo NINAZ10 imate popust.
Ovsenim krekerjem sem dodala tudi različna semena, lahko pa jih posujete z dodatki po izboru. Poleg semen so odlični tudi s sirom – sir se lepo hrustljavo zapeče in vsi okusi se tako lepo povežejo – res BOŽANSKO!
Kot osnovo za krekerje sem uporabila ovseno moko – to so ovseni kosmiči zmleti v fino mleto moko. Mletja se lahko lotite sami, lahko pa naročite že zmleto in pripravljeno moko pri Vila Natura.
Mikrozelenje sem naročila pri Mikrozelenje Šebenik – s kodo NINAZ10 imate popust.
Ovseni krekerji
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: