Tortica, ki jo lahko uživate tudi za zajtrk? Je mogoče!
Za vas sem kreirala recept za beljakovinsko tortico iz ovsene moke, quark jogurta in čokoladnih beljakovin. Dodala sem še malo medu in žlico čokoladnega namaza - nastala je odlična, beljakovinska Kinder Pingui tortica.
Tortico lahko uživate za zajtrk ali kot sladico. Odlična je tudi naslednji dan, tako da si jo lahko pripravite vnaprej in uživate v okusnem, sladkem zajtrku naslednje 4 dni!
Masa za torto je pripravljena v eni posodi v manj kot 5 minutah! Enako velja za medeno quark kremo in čokoladno kremo, ki krasi torto po vrhu. Za celotno torto in obe kremi potrebujete samo 9 sestavin!
Za pripravo lahko uporabite že zmlete Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka s čim manj grudic.
Torta je pripravljena izredno preprosto - vse sestavine za biskvit zmešajte v posodi. Prelijte v pekač in postavite v pečico.
Medtem zmešajte vse sestavine za medeno kremo in ločeni posodi vse sestavine za čokoladno kremo. Postavite na stran in premažite po popolnoma ohlajenem biskvitu. Uživate lahko takoj, ko je krema še bolj tekoča, lahko pa vse skupaj postavite v hladilnik, da se kreme malo utrdijo.
Kot omenjeno lahko v torti uživate tudi v prihodnjih dneh. Pekač pokrijte ali pa tortice razporedite v neprodušno zaprte posode. V hladilniku jih lahko hranite do 4 dni. Zamrzovanja tukaj ne svetujem, ker ne vem kako se po odmrzovanju obnaša mascarpone krema.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Torti lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem dodala samo nastrgano temno čokolado, lahko pa jo posujte z granolo, kakavovimi zrni, kokosom itd.
Kinder Pingui beljakovinska tortica za zajtrk
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Sladica
Količina 9porcij
Sestavine
Čokoladen biskvit
75govsene moke Instant Oats Myprotein ali mleti ovseni kosmiči
45g(veganskih) čokoladnih beljakovin v prahu
30gkakava v prahu
1 ½čajne žličkepecilnega praška(8g)
2jedilni žlicivaniljeve paste
105gquark ali skyr gostega jogurta
105gbeljakov(približno 4 beljaki)
45gmedu
160mlvode
Beljakovinska medena krema
600gquark jogurta
15gmedu
1jedilna žlicavaniljeve paste
2kapljiciFlavDrops kapljic okus vanilja(opcijsko, za dodatno aromo)
2jedilni žlicivode(dodajajte med mešanjem in po potrebi dodajte več/manj)
Posip
nastrgana temna čokolada
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Pekač premera 18 cm x 18 cm obložite s papirjem za peko.
V večji posodi zmešajte moko, beljakovine, kakav, pecilni prašek, vaniljevo pasto, jogurt, beljake, med in vodo. S pomočjo metlice za stepanje dobro premešajte, da dobite gladko maso brez grudic.
Maso prelijte v pripravljen pekač in postavite v segreto pečico. Pecite 20-25 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec, v sredino biskvita, na sebi nima mokre mase, lahko pa ima nekaj vlažnih drobtinic.
Pečen biskvit pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi.
Medtem pripravite medeno kremo. V večjii posodi zmešajte jogurt, med, vaniljevo pasto in dodajte FlavDrops kapljice. Poskusite in po želji dodajte več medu ali kapljic.
Pripravite še čokoladno kremo. V manjši posodi zmešajte jogurt, namaz in dodajte 1 jedilno žlico vode. Z metlico za stepanje premešajte, da dobite gladko maso. Če je masa pregosta dodajte še malo vode. Krema naj bo zelo gladka, sijoča in lepo mazljiva.
Ko je biskvit popolnoma ohlajen ga prerežite na polovico po dolžini, da dobite dva 18cm x 18xm kvadrata, vsak debeline malo manj kot 1 cm. Svetujem rezanje z kuhinjskim nožem za rezanje kruha.
V čist pekač premera 18 cm x 18 cm dodajte prvo plast biskvita (z notranjo stranico biskvita navzgor) in ga premažite s prilibžno polovico jedilne žlice medu. Po medu premažite polovico medene kreme. Dodajte še drugo polovico biskvita in ponovno premažite z malo medu, ne preveč. Po vrhu premažite s čokolado kremo in posujte z nastrgano belo čokolado.
Torto lahko uživate takoj, ali pa jo najprej za 30 minut postavite v hladilnik, da se jogurtove kreme malo utrdijo in okusi bolje povežejo. Odlična je tudi naslednji dan, če jo hranite pokrito v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE čokoladna torta s proteini, monte puding, monte tortica, proteinska sladica
Kinder Pingui beljakovinska tortica za zajtrk
Tortica, ki jo lahko uživate tudi za zajtrk? Je mogoče!
Za vas sem kreirala recept za beljakovinsko tortico iz ovsene moke, quark jogurta in čokoladnih beljakovin. Dodala sem še malo medu in žlico čokoladnega namaza - nastala je odlična, beljakovinska Kinder Pingui tortica.
Tortico lahko uživate za zajtrk ali kot sladico. Odlična je tudi naslednji dan, tako da si jo lahko pripravite vnaprej in uživate v okusnem, sladkem zajtrku naslednje 4 dni!
Masa za torto je pripravljena v eni posodi v manj kot 5 minutah! Enako velja za medeno quark kremo in čokoladno kremo, ki krasi torto po vrhu. Za celotno torto in obe kremi potrebujete samo 9 sestavin!
Za pripravo lahko uporabite že zmlete Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka s čim manj grudic.
Torta je pripravljena izredno preprosto - vse sestavine za biskvit zmešajte v posodi. Prelijte v pekač in postavite v pečico.
Medtem zmešajte vse sestavine za medeno kremo in ločeni posodi vse sestavine za čokoladno kremo. Postavite na stran in premažite po popolnoma ohlajenem biskvitu. Uživate lahko takoj, ko je krema še bolj tekoča, lahko pa vse skupaj postavite v hladilnik, da se kreme malo utrdijo.
Kot omenjeno lahko v torti uživate tudi v prihodnjih dneh. Pekač pokrijte ali pa tortice razporedite v neprodušno zaprte posode. V hladilniku jih lahko hranite do 4 dni. Zamrzovanja tukaj ne svetujem, ker ne vem kako se po odmrzovanju obnaša mascarpone krema.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Torti lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem dodala samo nastrgano temno čokolado, lahko pa jo posujte z granolo, kakavovimi zrni, kokosom itd.
Kinder Pingui beljakovinska tortica za zajtrk
Nina ZorčičSestavine
Čokoladen biskvit
Beljakovinska medena krema
Premaz biskvita
Čokoladna krema
Posip
Postopek
Preberite še: