Ste že poskusili kroglice z arašidovim maslom, presticami in vaniljo? Če še niste, je skrajni čas, da jih pripravite!
Narejene noro preprosto, brez peke in iz samo petih sestavin!
Potrebujete le arašidovo maslo – uporabila sem naravno, 100% arašidovo maslo brez dodanih olj, sladkorja in soli, katerekoli slane prestice ali bobi palčke, vaniljevo aromo in po potrebi še nekaj jedilnih žlic vode! Za preliv pa temno čokolado in žlico olja. TO JE VSE!
Namesto arašidovega masla lahko uporabite kakšno drugo maslo oreščkov, ampak arašidovo najbolje paše s presticami.
Namesto prestic pa lahko uporabite tudi bobi palčke.
Pri prelivu pa nujno uporabite temno čokolado, vsaj 85% ali giandujo, ker najbolje dopolni slan okus prest icin arašidovega masla.
Kroglice s presticami in arašidovim maslom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Vrsta obroka Malica, prigrizek, Sladica
Količina 12kroglic
Sestavine
Kroglice
100gslanih prestic(ali bobi palčk)
115gnaravnega 100% arašidovega masla(brez dodanih olj, sladkorja in soli)
1čajna žličkavaniljeve arome
3-5jedilnih žlicvode(dodajate po potrebi)
Preliv
100gtemne čokolade(vsaj 85 procentov, ali gianduja; stopljena, ohlajena)
1jedilna žlicarastlinskega ali kokosovega olja
Posip
sol
Postopek
V blenderju zmeljite prestice ali bobi palčke, da nastane grobemu pesku podobna zmes. Ni potrebno, da je zmes popolnoma gladka, lahko ostanejo tudi kakšni večji kosi, ki poskrbijo za hrustljavost znotraj kroglice.
V blenderju ali v manjši posodi zmešajte zmlete preste, arašidovo maslo in vaniljo. Mešajte, dokler ne nastane enotna zmes. V kolikor se iz mase še ne more oblikovati kroglice (če le-ta razpada) po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico vode, dodajajte pa jih postopoma, da ne bo zmes premokra. Tekstura mase je odvisna od tega, kako zelo zmlete so preste in kakšno je arašidovo maslo, tako da tukaj se sproti prilagajajte temu.
Ko dobite kompaktno maso, ki se drži skupaj, iz nje oblikujte kroglice. Odmerite nekje 20g na krogico in jo oblikujte med dlanmi. Najlažje, da maso v roki "stisnete" nato pa počasi in nežno oblikujete kroglice. Če ste v masi pustili več večjih kosov prestic, kroglic ne boste mogli enostavno valjati med rokami, ampak boste morali maso oblikovati v kroglico s pomočjo stiskanja med dlanjo.
Stopljeno temno čokolado ali giandujo zmešajte z jedilno žlico olja. Oblikovane kroglice pomočite v stopljeno temno čokolado in postavite na krožnik obložen s papirjem za peko (tako se strjena čokolada ne prime na krožnik).
Po želji posujte s soljo in postavite v hladilnik za 5-10 minut, da se čokolada strdi ali pa postrezite takoj.
Kroglice s presticami in arašidovim maslom
Kroglice s presticami in arašidovim maslom
Nina ZorčičSestavine
Kroglice
Preliv
Posip
Postopek
Preberite še: