Predlog za božansko kosilo, ki bo navdušilo vse: polnjene testenine s kremnim bučnim sirovim nadevom in bolognese omako, zapečene v pečici s slastno sirovo skorjico!
Pripravljeno hitro in preprosto, okus pa neverjetno bogat! Testenine so polnjene z bučno sirovo omako. V omaki se skriva slasten stopljen sir in neverjetno aromatičen staran čedar (nadomestljiv s parmezanom) ki doda NEVERJETEN okus!
Okoli njih pa moja najboljša bolognese omaka! Okusna in sočna, pripravljena hitro in preprosto. Za najboljšo bolognese omako pa je potrebnih nekaj trikov: čas in skrivne sestavine. Vse trike delim z vami spodaj!
Domača bolognese omaka je neprimerljivo boljša od kupljenih. Moja omaka je narejena s paradižnikovo mezgo oz. passato in paradižnikovim koncentratom. Kombinacija obeh je ključna za res okusno omako. Prav tako v omako dodam vedno večjo količino mezge, saj tako nastane bolj bogata in aromatična omaka. Ker pa je mezga po naravi malo bolj kisla, omaki dodam še jedilno žlico sladkorja. Kanček sladkobe še dodatno zbudi vaše brbončice.
Kot verjetno že veste, je pri bolognese omaki izredno pomembno, da ste potrpežljivi in jo kuhate vsaj 45 minut. Tako se meso zmehča, omaka zgosti, okusi pa povežejo. Pomemben trik, ki pripelje do najboljše omake.
Bolognese omaki pa tokrat dodamo testenine, polnjene s kremnim bučnim nadevom. Testenine pred peko skuhajte samo do "al dente" stanja, torej da so na ugriz še malo trde, saj se do konca skuhajo v pečici. Po kuhanju jih tudi prestavite v mrzlo vodo, da se ohladijo, saj jih boste tako lažje napolnili z nadevom.
Vse skupaj nadevamo v pekač in posujemo s sirom (slika spodaj levo, preden smo posuli z ribano mozzarello in postavili v pečico).
Preprosto kosilo, a izredno okusno in nasitno. Bogata bolognese omaka, kremast bučni nadev in aroma staranega čedarja ustvarijo pravo poezijo okusov, ki bo, preverjeno, navdušila tudi najbolj zahtevne jedce.
Pečene polnjene testenine s kremnim bučnim nadevom in bolognese omako
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Kosilo
Količina 5porcij
Sestavine
Bolognese omaka
1jedilna žlicaolivnega olja
1srednje velikardeča čebula(drobno nasekljana)
2srednje velikakorenčka(narezan na majhne koščke)
1strokčesna(drobno nasekljan)
500gmletega govejega mesa
1čajna žličkasoli(več/manj po okusu)
¼čajne žličkepopra(več po okusu)
1čajna žličkasladke paprike v prahu
1dcl(sladkega) belega vina
2jedilni žliciparadižnikovega koncentrata
1pločevinkaparadižnikove omake s koščki paradižnika, origanom in baziliko(ali 400g passate + 1 čajna žlička bazilike + 1 čajna žlička origana)
300mlvode(dodajte več po potrebi)
1čajna žličkarjavega sladkorja
Testenine
300gvečjih školjkastih testenin po izbiri(oz. toliko testenin, da z njimi napolnite cel pekač, brez da se testenine prekrivajo)
osoljena vrela voda
Bučni nadev
350gpasirane buče
2jedilni žlicikremne rikote
1čajna žličkajavorjevega sirupa(ali medu)
150gribane mozzarelle
70gnaribanega staranega čedarja ali parmezana
¼čajne žličkesladke paprike v prahu
¼čajne žličkemuškatnega oreščka
½čajne žličkesoli
¼čajne žličkepopra
Posip
150gnaribanega staranega čedarja ali parmezana
100gribane mozzarelle
Postopek
V večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje.
Na segreto olje dodajte nasekljano čebulo in korenček.
Premešajte in pražite par minut, da čebula postekleni.
Dodajte drobno nasekljan česen in premešajte. Pražite dobro minuto.
Dodajte mleto meso, sol, poper in sladko papriko ter premešajte. Na srednjem ognju kuhajte 10 minut, da meso porjavi.
Zalijte z vinom in pražite toliko časa, da vsa tekočina izhlapi.
Dodajte paradižnikov koncentrat in mezgo ter premešajte. Zalijte z vodo, nato dodajte sladkor in ponovno premešajte.
Na nizkem do srednjem ognju ob rednem mešanju kuhajte 30-45 minut oz. tako dolgo, da se meso zmehča, omaka pa zgosti. Po potrebi vmes dodajte kakšen dcl vode. Omako poskusite in po želji dodajte več soli.
Bolognese omako odstavite in pokrijte. Pečico segrejte na 205 stopinj.
V velikem loncu v večji količini osoljene vode skuhajte izbrane testenine do "al dente" stanja, kar pomeni, da so na ugriz še malo trde. Testenine se bodo do konca skuhale v pečici.
Kuhane testenine odcedite in prestavite v večjo posodo z mrzlo vodo, da jih ohladite.
Medtem pripravite bučni nadev za testenine.
V srednje veliki posodi zmešajte pire buče, kremno rikoto, javorjev sirup, ribane sire in začimbe ter premešajte. Poskusite in po želji dodatno začinite.
V večji pekač dodajte 3/4 bolognese omake.
Vsak kos testenine (najlažje v rokah) napolnite z zvrhano jedilno žlico bučnega nadeva. Napolnjeno testenino položite na bolognese omako. Ponovite z vsemi testeninami, dokler ne napolnite pekača in skoraj v celoti prekrijete omako. V kolikor vam je ostalo kaj nadeva z njim dodatno napolnite testenine, da porabite celoten nadev. Med testenine in po njih nadevajte preostanek bolognese omake. Porabite ves nadev in vso omako.
Vse skupaj posujte z ribanim čedarjem in mozzarello ter postavite v pečico. Pecite 20 - 25 minut oz. toliko časa, da se sir zlato zapeče, testenine pa so mehko kuhane.
KLJUČNE BESEDE bolognese omaka, gratinirane testenine, pečene polnjene testenine, pečene testenine, polnjene testenine, polnjene testenine z bučo
Pečene polnjene testenine s kremnim bučnim nadevom in bolognese omako
Predlog za božansko kosilo, ki bo navdušilo vse: polnjene testenine s kremnim bučnim sirovim nadevom in bolognese omako, zapečene v pečici s slastno sirovo skorjico!
Pripravljeno hitro in preprosto, okus pa neverjetno bogat! Testenine so polnjene z bučno sirovo omako. V omaki se skriva slasten stopljen sir in neverjetno aromatičen staran čedar (nadomestljiv s parmezanom) ki doda NEVERJETEN okus!
Okoli njih pa moja najboljša bolognese omaka! Okusna in sočna, pripravljena hitro in preprosto. Za najboljšo bolognese omako pa je potrebnih nekaj trikov: čas in skrivne sestavine. Vse trike delim z vami spodaj!
Domača bolognese omaka je neprimerljivo boljša od kupljenih. Moja omaka je narejena s paradižnikovo mezgo oz. passato in paradižnikovim koncentratom. Kombinacija obeh je ključna za res okusno omako. Prav tako v omako dodam vedno večjo količino mezge, saj tako nastane bolj bogata in aromatična omaka. Ker pa je mezga po naravi malo bolj kisla, omaki dodam še jedilno žlico sladkorja. Kanček sladkobe še dodatno zbudi vaše brbončice.
Kot verjetno že veste, je pri bolognese omaki izredno pomembno, da ste potrpežljivi in jo kuhate vsaj 45 minut. Tako se meso zmehča, omaka zgosti, okusi pa povežejo. Pomemben trik, ki pripelje do najboljše omake.
Bolognese omaki pa tokrat dodamo testenine, polnjene s kremnim bučnim nadevom. Testenine pred peko skuhajte samo do "al dente" stanja, torej da so na ugriz še malo trde, saj se do konca skuhajo v pečici. Po kuhanju jih tudi prestavite v mrzlo vodo, da se ohladijo, saj jih boste tako lažje napolnili z nadevom.
Vse skupaj nadevamo v pekač in posujemo s sirom (slika spodaj levo, preden smo posuli z ribano mozzarello in postavili v pečico).
Preprosto kosilo, a izredno okusno in nasitno. Bogata bolognese omaka, kremast bučni nadev in aroma staranega čedarja ustvarijo pravo poezijo okusov, ki bo, preverjeno, navdušila tudi najbolj zahtevne jedce.
Pečene polnjene testenine s kremnim bučnim nadevom in bolognese omako
Nina ZorčičSestavine
Bolognese omaka
Testenine
Bučni nadev
Posip
Postopek
Preberite še: