BOŽANSKA "Mon Cheri" kremna ovsena kaša z vročimi višnjami, pripravljena kar v BLENDERJU!
Neverjetno kremasta, polna okusa, nasitna in hranljiva, pripravljena pa je kar v blenderju, brez kuhanja!
Za bolj bogato aromo in okus sem dodala par kapljic mandljeve arome, ki nežno spominja na marcipan. To lahko izpustite ali pa nadomestite z vaniljevo aromo. da je kaša bolj nasitna sem dodala še vaniljeve beljakovine. Svoje naročam pri Myprotein, saj imajo na voljo tudi 30g testerje, s katerimi lahko preizkusite več različnih beljakovin s specifičnimi okusi (speculoos, kokos, višnja, banana, malina itd.). Tako lahko preizkusite različne okuse beljakovin in odkrijete svoje najljubše. Koda NINAMYP vedno velja, prinese pa vsaj 33% popusta, odvisno od trenutnih akcij.
Za pripravo lahko uporabite že zmlete Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko v blender dodate kar cele ovsene kosmiče, saj bomo vse skupaj zblendali v gladko kašo.
Ovsene kaše so pripravljene res preprosto in hitro, kadar pa vse sestavine skupaj kar zblendamo, pa je priprava še hitejša, okusi pa so še bolje povezani. Uporabljam Ariete "Vintage" blender, ki pa ni samo blender, ampak zaradi svojega retro dizajna tudi čudovit kos dekoracije v moji kuhinji. Velik plus, s katerim prihranite prostor pri shranjevanju: 1,5-litrsko posodo lahko obrnete na glavo, kar naredi mešalnik bolj kompakten pri pospravljanju.
Te kaše ni potrebno kuhati, saj v blender dodamo vročo vodo, ki jo kosmiče zmehčala in na hitro pokuhala. Tako je kaša pripravljena v parih minutah in brez kompliciranja!
Kašo si lahko pripravite tudi vnaprej in v njej uživate kar zjutraj za zajtrk ali jo vzamete s seboj na pot za okusno, hranljivo malico. Skuhane porcije kaš lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi (v kolikor dodate dodatke skupaj s kašo, se le-ti napojijo vlage in granola/drugi dodatki, ne bodo tako hrustljavi in okusni).
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kaši lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem dodala vroče višnje, čokoladice z višnjami in mandljeve lističe. Vi se lahko z dodatki igrate in dodate karkoli: granolo, čokoladne kapljice, kakavova zrna, kakav itd.
"Mon Cheri" proteinska ovsena kaša z vročimi višnjami iz blenderja brez kuhanja
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 1porcija
Sestavine
Ovsena kaša
35ginstant mletih ovsenih kosmičev oz. ovsene moke(Myprotein Instant Oats) ali ovsenih kosmičev
35gmletih mandljev ali mandljeve moke
35gveganskih proteinov okus vanilja
45g(proteinskega) vaniljevega pudinga(domači ali kupljen: Zbregov, Zott)
1-2kapljicimandljeve arome(več/manj po okusu)
200-300mlvroče (ne vrele) vode(dodajte po potrebi, glede na to kako zelo goato kašo želite)
Vroče višnje
pestzamrznjenih višenj
2jedilni žlicivode
½jedilne žlicesladkorja, eritritola, medu, javorjevega sirupa ali sladila po izbiri
½čajne žličkeškroba(dodamo zato, da se tekočina zgosti v sirup, lahko pa tudi izpustite)
Dodatki
Griotte, Mon Cheri ali druga čokoladica po izbiri
mandljevi lističi
Postopek
V posodo blenderja dodajte ovseno moko, mlete mandlje, proteine, puding, aromo in vročo (ne vrele) vodo. Zblendajte, da nastane gladka krema, bo pa prisotnih nekaj grudic zaradi mandljev, kar je v redu. V kolikor se vam je kaša preveč zgostila oz. bi želeli bolj redko kašo, dodajte več vode.
Pripravljeno kašo prelijte v skledico in dodajte vroče višnje. Višnje lahko samo pokuhate v manjšem loncu ali v mikrovalovni pečici, za bolj gost višnjev sirup pa svetujem, da višnje (zamrznjene ali sveže) pokuhate z vodo, kančkom sladila po izbiri in ½ čajne žličke škroba - škrob dodamo zato, da se tekočina zgosti v sirup, lahko ga pa po želji tudi izpustite. Kuhajte na srednjem ognju ob rednem mešanju, da se sladilo raztopi, sirup pa zgosti.
Vroče višnje prelijte po kaši in dodajte čokoladico po izbiri (ali čokoladne kapljice), vse skupaj pa posujte z mandljevimi lističi.
Kašo lahko pripravite v večjih količinah in jo, po porcijah, hranite v neprodušno zaprtih posodah v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodajate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi.
KLJUČNE BESEDE blender oats, mon cheri oats, overnight oats, ovsena kaša, ovsena kaša brez kuhanja, ovsena kaša čez noč, ovsena kaša iz blenderja, ovsena kaša z višnjami, proteinska ovsena kaša
“Mon Cheri” proteinska ovsena kaša z vročimi višnjami iz blenderja brez kuhanja
BOŽANSKA "Mon Cheri" kremna ovsena kaša z vročimi višnjami, pripravljena kar v BLENDERJU!
Neverjetno kremasta, polna okusa, nasitna in hranljiva, pripravljena pa je kar v blenderju, brez kuhanja!
Za bolj bogato aromo in okus sem dodala par kapljic mandljeve arome, ki nežno spominja na marcipan. To lahko izpustite ali pa nadomestite z vaniljevo aromo. da je kaša bolj nasitna sem dodala še vaniljeve beljakovine. Svoje naročam pri Myprotein, saj imajo na voljo tudi 30g testerje, s katerimi lahko preizkusite več različnih beljakovin s specifičnimi okusi (speculoos, kokos, višnja, banana, malina itd.). Tako lahko preizkusite različne okuse beljakovin in odkrijete svoje najljubše. Koda NINAMYP vedno velja, prinese pa vsaj 33% popusta, odvisno od trenutnih akcij.
Za pripravo lahko uporabite že zmlete Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko v blender dodate kar cele ovsene kosmiče, saj bomo vse skupaj zblendali v gladko kašo.
Ovsene kaše so pripravljene res preprosto in hitro, kadar pa vse sestavine skupaj kar zblendamo, pa je priprava še hitejša, okusi pa so še bolje povezani. Uporabljam Ariete "Vintage" blender, ki pa ni samo blender, ampak zaradi svojega retro dizajna tudi čudovit kos dekoracije v moji kuhinji. Velik plus, s katerim prihranite prostor pri shranjevanju: 1,5-litrsko posodo lahko obrnete na glavo, kar naredi mešalnik bolj kompakten pri pospravljanju.
Te kaše ni potrebno kuhati, saj v blender dodamo vročo vodo, ki jo kosmiče zmehčala in na hitro pokuhala. Tako je kaša pripravljena v parih minutah in brez kompliciranja!
Kašo si lahko pripravite tudi vnaprej in v njej uživate kar zjutraj za zajtrk ali jo vzamete s seboj na pot za okusno, hranljivo malico. Skuhane porcije kaš lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi (v kolikor dodate dodatke skupaj s kašo, se le-ti napojijo vlage in granola/drugi dodatki, ne bodo tako hrustljavi in okusni).
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kaši lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem dodala vroče višnje, čokoladice z višnjami in mandljeve lističe. Vi se lahko z dodatki igrate in dodate karkoli: granolo, čokoladne kapljice, kakavova zrna, kakav itd.
"Mon Cheri" proteinska ovsena kaša z vročimi višnjami iz blenderja brez kuhanja
Nina ZorčičSestavine
Ovsena kaša
Vroče višnje
Dodatki
Postopek
Preberite še: