“Dutch baby” oz. velika napihnjena palačinka je pečena v ponvito in kar v pečici.
Odlična za zajtrk ali večerjo. V kolikor pa ste ljubitelj sladkih palačink, pa si oglejte še sladko različico napihnjene palačinke (recept tukaj).
“Dutch baby” oz. velika napihnjena palačinka je pečena v ponvito in kar v pečici.
Odlična za zajtrk ali večerjo. V kolikor pa ste ljubitelj sladkih palačink, pa si oglejte še sladko različico napihnjene palačinke (recept tukaj).
Testo za palačinko pripravite zelo enostavno in sicer vse sestavine zmešate v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijete po stopljenem maslu v ponev, ki je primerna za peko v pečici (alternativno lahko uporabite tudi pekač).
Za dodatno aromo sem napihnjeni palačinki “Dutch Baby” dodala še mešanico parmezana in mozarelle. Zaradi sira se je skorja tudi lepo hrustljavo zapekla – po okusu spominja na sirovo štručko.
Testo za palačinko pripravite zelo enostavno in sicer vse sestavine zmešate v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijete po stopljenem maslu v ponev, ki je primerna za peko v pečici (alternativno lahko uporabite tudi pekač).
Za dodatno aromo sem napihnjeni palačinki “Dutch Baby” dodala še mešanico parmezana in mozarelle. Zaradi sira se je skorja tudi lepo hrustljavo zapekla – po okusu spominja na sirovo štručko.
Posebnosti pri pripravi ni, saj je priprava zelo enostavna. Na pečeno palačinko lahko dodate dodatke po izboru.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Posebnosti pri pripravi ni, saj je priprava zelo enostavna. Na pečeno palačinko lahko dodate dodatke po izboru.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Slana palačinka "Dutch Baby"
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Kosilo, Malica
Količina 1palačinka / 4 porcije
Sestavine
Palačinka
65gbio pšenične bele moke Vila Natura
¼čajne žličkesoli
¼čajne žličkepopra
¼čajna žličkatimijana(ali začimbe po želji)
4srednje velikajajca(sobna temperatura)
75gmleka(sobna temperatura)
35gmasla
40gparmezana ali sira po izbiri
Dodatki
jajce, rukola, avokado, parmezan itd.
Postopek
Pečico segrejte na 235 stopinj.
V mešalniku (blender ali naprava za smuti) zmešajte moko, začimbe, jajca in mleko. Mešajte, dokler ne dobite enotne, gladke zmesi brez grudic. Postavite na stran.
Ko je pečica segreta, pripravite ponev.
Na litoželezni ponvi premera 26 cm (ali ponvi, ki je primerna za pečico/pekač) na nizkem ognju stopite maslo. Maslo topite tako dolgo, da rahlo porjavi, pena se obarva zlato, vonj pa ima po praženih oreščkih. Ko je rjavo maslo končano, ponev previdno odstavite.
V ponev vlijte zmes za palačinko - mase ne mešajte z maslom, zmes samo vlijte v ponev, posujte s sirom in parmezanom ter postavite v pečico. Pecite 15-17 minut oz. tako dolgo, da palačinka naraste čez rob ponve, postane puhasta, robovi pa se obarvajo zlato rjavo.
Medtem pripravite dodatke za palačinko.
Pečeno palačinko previdno vzemite iz pečice, dodajte dodatke in postrezite takoj.
KLJUČNE BESEDE dutch baby, palačinka, slana palačinka
Slana palačinka “Dutch Baby”
“Dutch baby” oz. velika napihnjena palačinka je pečena v ponvito in kar v pečici.
Odlična za zajtrk ali večerjo. V kolikor pa ste ljubitelj sladkih palačink, pa si oglejte še sladko različico napihnjene palačinke (recept tukaj).
“Dutch baby” oz. velika napihnjena palačinka je pečena v ponvito in kar v pečici.
Odlična za zajtrk ali večerjo. V kolikor pa ste ljubitelj sladkih palačink, pa si oglejte še sladko različico napihnjene palačinke (recept tukaj).
Testo za palačinko pripravite zelo enostavno in sicer vse sestavine zmešate v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijete po stopljenem maslu v ponev, ki je primerna za peko v pečici (alternativno lahko uporabite tudi pekač).
Za dodatno aromo sem napihnjeni palačinki “Dutch Baby” dodala še mešanico parmezana in mozarelle. Zaradi sira se je skorja tudi lepo hrustljavo zapekla – po okusu spominja na sirovo štručko.
Testo za palačinko pripravite zelo enostavno in sicer vse sestavine zmešate v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijete po stopljenem maslu v ponev, ki je primerna za peko v pečici (alternativno lahko uporabite tudi pekač).
Za dodatno aromo sem napihnjeni palačinki “Dutch Baby” dodala še mešanico parmezana in mozarelle. Zaradi sira se je skorja tudi lepo hrustljavo zapekla – po okusu spominja na sirovo štručko.
Posebnosti pri pripravi ni, saj je priprava zelo enostavna. Na pečeno palačinko lahko dodate dodatke po izboru.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Posebnosti pri pripravi ni, saj je priprava zelo enostavna. Na pečeno palačinko lahko dodate dodatke po izboru.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Slana palačinka "Dutch Baby"
Nina ZorčičSestavine
Palačinka
Dodatki
Postopek
Preberite še: