Najbolj sočni in puhasto mehki nizkokalorični browniji!
Narejeni so samo z ovseno moko, grškim jogurtom in eritritolom – brez dodanega sladkorja, moke in jajc!
Najbolj mehki in zdravi browniji, pripravljeni hitro in v samo eni posodi.
Za pripravo sem uporabila ovseno moko in eritritol – sladilo brez kalorij, vi pa lahko uporabite sladilo po izbiri: kokosov sladkor, bel sladkor, itd.
Namesto jajc pa sem za dodano sočnost tokrat dodala kar grški jogurt, ki poskrbi za višji delež sestavin in sočno sredico, ki se ne izsuši.
Brownijem sem za višjo vsebnost beljakovin dodala še konopljine proteine (brez dodanega okusa ali arom), katere lahko nadomestite s proteini po izbiri.
Sočni browniji z grškim jogurtom in proteini
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 45mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kock
Sestavine
100gveganske temne čokolade brez sladkorja
225ggrškega jogurta
1čajna žličkavaniljeve arome
100geritritola oz. sladila po želji
40govsene moke(ali fino zmleti ovseni kosmiči)
30gkonopljinih proteinov
35g100% kakava v prahu
100gvode ali mleka po izbiri
pestčokoladnih kapljic
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Čokolado stopite v mikrovalovni pečici. Pustite stati 3 minute, da se ohladi.
V večjo posodo dodajte čokolado, jogurt, vanilijo in sladilo. Vse skupaj premešajte, da nastane gladka krema.
Dodajte moko, proteine, kakav in vodo ter premešajte dokler ne nastane gladka, gosta masa.
Nežno vmešajte še koščke temne čokolade/čokoladne kapljice in prelijte v pekač premera 18cm x 18cm, obložen s papirjem za peko in pecite 40-45 minut. Ko so robovi pečeni, sredina pa še malo mehka, takrat so browniji pečeni. Tako obdržimo mehko, sočno sredico.
Brownije pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo, nato jih razrežite in postrezite.
KLJUČNE BESEDE browniji, browniji brez moke, proteinska sladica
Sočni browniji z grškim jogurtom in proteini
Najbolj mehki in zdravi browniji, pripravljeni hitro in v samo eni posodi.
Za pripravo sem uporabila ovseno moko in eritritol – sladilo brez kalorij, vi pa lahko uporabite sladilo po izbiri: kokosov sladkor, bel sladkor, itd.
Namesto jajc pa sem za dodano sočnost tokrat dodala kar grški jogurt, ki poskrbi za višji delež sestavin in sočno sredico, ki se ne izsuši.
Brownijem sem za višjo vsebnost beljakovin dodala še konopljine proteine (brez dodanega okusa ali arom), katere lahko nadomestite s proteini po izbiri.
Sočni browniji z grškim jogurtom in proteini
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: