Tokrat sem za vas pripravila okusne in mehke polnozrnate palačinke iz samo treh sestavin, sestavljene v popolno torto s sočnim, kremnim namazom!
Tokrat sem za vas pripravila okusne in mehke polnozrnate palačinke iz samo treh sestavin, sestavljene v popolno torto s sočnim, kremnim namazom!
Priprava palačink je zelo enostavna, vse sestavine samo zmešate in pečete na srednje močnem ognju.
Pri peki palačink je pomembna temperatura na kateri se palačinke pečejo. Za najboljše rezultate priporočam segrevanje ponve na močnem ognju, tik pred peko pa ogenj zmanjšajte na sredinsko moč in na njej specite palačinke. S tem ponev hitro segrejete, prav tako pa je vroča ponev ključna za lepe, mehke in enakomerno debele palačinke.
Druge skrivnosti za mehke palačinke? Dobro ohlajena masa in zadostna količina mase za palačinke. Še en trik, kako mehčati robove, ki se med peko včasih posušijo? Po peki zlagajte palačinke eno na drugo in jih na nežno ovijte z alu folijo. Vlaga vročih palačink poskrbi, da se palačinke po peki še dodatno zmehčajo in navlažijo posušene robove.
Priprava palačink je zelo enostavna, vse sestavine samo zmešate in pečete na srednje močnem ognju.
Pri peki palačink je pomembna temperatura na kateri se palačinke pečejo. Za najboljše rezultate priporočam segrevanje ponve na močnem ognju, tik pred peko pa ogenj zmanjšajte na sredinsko moč in na njej specite palačinke. S tem ponev hitro segrejete, prav tako pa je vroča ponev ključna za lepe, mehke in enakomerno debele palačinke.
Druge skrivnosti za mehke palačinke? Dobro ohlajena masa in zadostna količina mase za palačinke. Še en trik, kako mehčati robove, ki se med peko včasih posušijo? Po peki zlagajte palačinke eno na drugo in jih na nežno ovijte z alu folijo. Vlaga vročih palačink poskrbi, da se palačinke po peki še dodatno zmehčajo in navlažijo posušene robove.
Tokrat sem ustvarjala z bio sestavinami od Spar in z njihovimi beljaki, ki so stalnica v mojem jedilniku in peki.
Beljaki v tetrapaku so odlična izbira, kadar za določene sladice potrebujete samo beljake. Tokrat sem ustvarila malo bolj zdrave palačinke, ki so povrh vsega še polne proteinov.
Tokrat sem ustvarjala z bio sestavinami od Spar in z njihovimi beljaki, ki so stalnica v mojem jedilniku in peki.
Beljaki v tetrapaku so odlična izbira, kadar za določene sladice potrebujete samo beljake. Tokrat sem ustvarila malo bolj zdrave palačinke, ki so povrh vsega še polne proteinov.
Torta iz polnozrnatih palačink
Nina Zorčič
Čas priprave 1hr5mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 25palačink
Sestavine
Palačinke
360gbio pirine polnozrnate moke Spar Natur Pur
1 ½čajne žličkepecilnega praška
ščepsoli
360gjajčnih beljakov Despar
2čajni žličkibio ekstrakta iz burbonske vanilje Spar Natur Pur
300-340gvode ali mleka po izbiri
Krema
250gsvežih ali zamrznjenih jagod Spar
½čajne žličkeškroba
1čajna žličkabio ekstrakta iz burbonske vanilje Spar Natur Pur
200gkokosove kreme za stepanje
sladkor/sladilo po okusu
Dekoracija
200gkokosove kreme za stepanje
Postopek
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Na sredini naredite jamico in vanjo nalijte beljake, vaniljo in vodo oz. mleko. Vodo dodajajte postopoma in vmes dobro premešajte, da dobite primerno maso. Masa mora biti gladka, da se bo po ponvi lepo razlila in bodo nastale lepe, tanke palačinke.
Maso pustite stati 5 minut, medtem pa segrejte manjšo ponev ali ponev za palačinke na srednjem ognju. Segrevajte vsaj 5-8 minut, da bo ponev dovolj vroča, ko boste pričeli s peko. Ponev je dovolj vroča takrat, kadar se masa, po tem ko jo vlijete v ponev, lepo razlije po ponvi (v kolikor se masa ne oprime ponve ampak tekočina spolzi po površini, je ponev premalo segreta).
Segreto ponev rahlo namastite, odvečno olje pa popivnajte s papirnato brisačko. Na ponev odmerite nekje 1/4 skodelice mase oz. toliko, da pokrijete celotno dno. Vlito maso po ponvi enakomerno razporedite in pecite nekje 1-2 minuti na eni strani oz. tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni. Obrnite in pecite nekje 1 minuto na drugi strani.
Pečene palačinke odlagajte na krožnik, eno na drugo in jih vmes pokrijte s kosom alu folije (na tak način ostanejo tople, mehke in puhaste, ter se ne posušijo).
Nato pripravite kremo.
Zamrznjene jagode odtalite v manjšem loncu na srednjem ognju. Odtaljene jagode skupaj s škrobom in vaniljo, prestavite v mešalnik oz. sekljalnik in zmešajte do gladke mase.
V ločeni posodi stepajte kokosovo kremo za stepanje, dokler ne nastane gladka, puhasta krema. Kremo primešajte k spasiranim jagodam in poskusite. Po okusu dodajte še sladilo, nato pa s kremo premažite palačinke.
Sestavite svojo torto iz palačink. Na krožnik postavite eno palačinko, jo na tanko premažite s kremo in nanjo položite drug kos palačinke. Postopek ponovite, dokler ne zložite na kup vseh palačink.
Po vrhu dekorirajte s stepeno kokosovo kremo za stepanje in postrezite.
Torta iz polnozrnatih palačink
Priprava palačink je zelo enostavna, vse sestavine samo zmešate in pečete na srednje močnem ognju.
Pri peki palačink je pomembna temperatura na kateri se palačinke pečejo. Za najboljše rezultate priporočam segrevanje ponve na močnem ognju, tik pred peko pa ogenj zmanjšajte na sredinsko moč in na njej specite palačinke. S tem ponev hitro segrejete, prav tako pa je vroča ponev ključna za lepe, mehke in enakomerno debele palačinke.
Druge skrivnosti za mehke palačinke? Dobro ohlajena masa in zadostna količina mase za palačinke. Še en trik, kako mehčati robove, ki se med peko včasih posušijo? Po peki zlagajte palačinke eno na drugo in jih na nežno ovijte z alu folijo. Vlaga vročih palačink poskrbi, da se palačinke po peki še dodatno zmehčajo in navlažijo posušene robove.
Priprava palačink je zelo enostavna, vse sestavine samo zmešate in pečete na srednje močnem ognju.
Pri peki palačink je pomembna temperatura na kateri se palačinke pečejo. Za najboljše rezultate priporočam segrevanje ponve na močnem ognju, tik pred peko pa ogenj zmanjšajte na sredinsko moč in na njej specite palačinke. S tem ponev hitro segrejete, prav tako pa je vroča ponev ključna za lepe, mehke in enakomerno debele palačinke.
Druge skrivnosti za mehke palačinke? Dobro ohlajena masa in zadostna količina mase za palačinke. Še en trik, kako mehčati robove, ki se med peko včasih posušijo? Po peki zlagajte palačinke eno na drugo in jih na nežno ovijte z alu folijo. Vlaga vročih palačink poskrbi, da se palačinke po peki še dodatno zmehčajo in navlažijo posušene robove.
Tokrat sem ustvarjala z bio sestavinami od Spar in z njihovimi beljaki, ki so stalnica v mojem jedilniku in peki.
Beljaki v tetrapaku so odlična izbira, kadar za določene sladice potrebujete samo beljake. Tokrat sem ustvarila malo bolj zdrave palačinke, ki so povrh vsega še polne proteinov.
Tokrat sem ustvarjala z bio sestavinami od Spar in z njihovimi beljaki, ki so stalnica v mojem jedilniku in peki.
Beljaki v tetrapaku so odlična izbira, kadar za določene sladice potrebujete samo beljake. Tokrat sem ustvarila malo bolj zdrave palačinke, ki so povrh vsega še polne proteinov.
Torta iz polnozrnatih palačink
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Krema
Dekoracija
Postopek
Preberite še: