Najbolj sočni browniji brez dodane moke, sladkorja ali jajc!
Pripravljeni hitro in v samo eni posodi!
Moji sočni browniji so pripravljeni malo drugače. Namesto olja in jajc sem uporabila jogurt, namesto moke sem dodala kar ovseno moko brez glutena oz. zmlete ovsene kosmiče, namesto sladkorja pa dodala kar eritritol.
Čokoladne izdelke sem tokrat naročila pri Torras.si,kjer najdete ogromno različnih čokolad in čokoladnih izdelkov, prav tako pa imajo bogato ponudbo tudi drugih izdelkov za peko.
Čokolado stopite v mikrovalovni pečici. Pustite stati 3 minute, da se ohladi.
V večjo posodo dodajte čokolado, jogurt, vanilijo in sladilo. Vse skupaj premešajte, da nastane gladka krema.
Dodajte moko, kakav in vodo ter premešajte dokler ne nastane gladka, gosta masa.Nežno vmešajte še koščke temne čokolade/čokoladne kapljice in prelijte v pekač premera 18cm x 18cm, obložen s papirjem za peko in pecite 40-45 minut. Ko so robovi pečeni, sredina pa še malo mehka, takrat so browniji pečeni. Tako obdržimo mehko, sočno sredico.Brownije pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo, nato jih razrežite in postrezite.
KLJUČNE BESEDE brownies, browniji, browniji brez moke, sočni browniji
Iskala sem recept za brownije z manj sladkorja in nalezela na vasega z ovseno moko. 👌Hvala za ta recept. Pecivo je več kot odlično. Zdaj si bom ogledala še ostale,sem prepričana,da me bodo ravno tako navdušili.
Sočni browniji z ovseno moko
Sočni browniji z ovseno moko
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Sočni browniji z ovseno moko”
Mina
Iskala sem recept za brownije z manj sladkorja in nalezela na vasega z ovseno moko. 👌Hvala za ta recept. Pecivo je več kot odlično. Zdaj si bom ogledala še ostale,sem prepričana,da me bodo ravno tako navdušili.
Nina Zorčič
Pozdravljena,
najlepša hvala za vaš komentar in vse lepe besede! Sem izredno vesela, da so vam browniji všeč! 🙂
Lep pozdrav, Nina