Najbolj kremna, osvežilna in lahkotna poletna kokosova pita z jagodami.
Popolnoma veganska, brez glutena in pripravljena brez peke!
Najbolj kremna, osvežilna in lahkotna poletna kokosova pita z jagodami.
Popolnoma veganska, brez glutena in pripravljena brez peke!
Moja veganska kokosova pita je pripravljena noro preposto, brez kompliciranja, brez peke, brez mlečnih izdelkov in brez glutena!
Potrebujete le dve posodi, en pekač in vaše najljubše jagodičevje. Pita je pripravljena brez peke, potrebuje pa le nekaj hlajenja v zamrzovalniku, da dobimo ledeno, kokosovo kremo.
Video recept za pripravo pite vas čaka na mojem Instagram profilu, kliknite tukaj!
Dno je pripravljeno iz datljev, oreščkov in nastrganega kokosa. Vse zmeljete v gosto maso, s katero oblikujete dno pite v manjšem pekaču.
Kokosova krema pa je sestavljena iz samo treh sestavin!
Pri kokosovi kremi bodite pozorni, da uporabite zelo ohlajeno kokosovo mleko iz pločevinke – mleko naj bo v hladilniku vsaj 12 ur pred pripravo pite, da se kokosovo meso v pločevinki loči od tekočine in strdi. Za pripravo kreme uporabite le trd, ohlajen del, brez tekočine.
Moja veganska kokosova pita je pripravljena noro preposto, brez kompliciranja, brez peke, brez mlečnih izdelkov in brez glutena!
Potrebujete le dve posodi, en pekač in vaše najljubše jagodičevje. Pita je pripravljena brez peke, potrebuje pa le nekaj hlajenja v zamrzovalniku, da dobimo ledeno, kokosovo kremo.
Video recept za pripravo pite vas čaka na mojem Instagram profilu, kliknite tukaj!
Dno je pripravljeno iz datljev, oreščkov in nastrganega kokosa. Vse zmeljete v gosto maso, s katero oblikujete dno pite v manjšem pekaču.
Kokosova krema pa je sestavljena iz samo treh sestavin!
Pri kokosovi kremi bodite pozorni, da uporabite zelo ohlajeno kokosovo mleko iz pločevinke – mleko naj bo v hladilniku vsaj 12 ur pred pripravo pite, da se kokosovo meso v pločevinki loči od tekočine in strdi. Za pripravo kreme uporabite le trd, ohlajen del, brez tekočine.
Vegansko kokosovo pito sem pripravila na res preprost način in s samimi klasičnimi sestavinami, ki so vsem poznane.
Datlje, kokosov sladkor in kokosov čips pa sem spet naročila pri eko-skrnicl.si.
Na spletni strani imajo pestro ponudbo stročnič, mok, začimb, riža in prehrambenih dodatkov. Odlična ekološka trgovina s kvalitetnimi izdelki.
Posebnih zamenjav v receptu ne svetujem, saj je pita že tako pripravljena čisto preprosto. Pomembno je, da uporabite samo strjeno mleko, drugače se krema ne bo stepla v sneg.
Vegansko kokosovo pito sem pripravila na res preprost način in s samimi klasičnimi sestavinami, ki so vsem poznane.
Datlje, kokosov sladkor in kokosov čips pa sem spet naročila pri eko-skrnicl.si.
Na spletni strani imajo pestro ponudbo stročnič, mok, začimb, riža in prehrambenih dodatkov. Odlična ekološka trgovina s kvalitetnimi izdelki.
Posebnih zamenjav v receptu ne svetujem, saj je pita že tako pripravljena čisto preprosto. Pomembno je, da uporabite samo strjeno mleko, drugače se krema ne bo stepla v sneg.
Veganska kokosova pita z jagodičevjem
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
200gbio datljev od Eko Škrnicl
55gnastrganega kokosa
200goreščkov po izbiri(indijski oreščki, arašidi itd.)
Kokosova krema
350gkokosovega mleka iz pločevinke(hlajen v hladilniku vsaj 12 ur, uporabite samo ohlajen, trd del)
20gjavorjevega sirupa
½čajne žličkevaniljeve arome
Sadni preliv
200gjagodičevja po izbiri(sveže ali zamrznjeno)
20gbio kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
1čajna žličkalimoninega soka
1čajna žličkaškroba
Dodatki
bio kokosov čips od Eko Škrnicl
ribez
Postopek
V večjo posodo ali skledo dodajte datlje. Prelijte jih z vročo vodo in namakajte 15-30 minut. Datlji naj bodo popolnoma prekriti z vročo vodo.
Namočene datlje odcedite in jih dodajte v posodo sekljalnika ali v večjo posodo.
Dodajte nastrgan kokos in izbrane oreščke. Vse skupaj zmešajte s pomočjo mešalnika ali blenderja, dokler ne nastane kompaktna, lepljiva zmes. Po potrebi, če mešalnik me more mešat dodajte 1 jedilno žlico vode, preveč vode pa ne dodajajte, saj se bo drugače masa preveč lepila. Maso lahko spasirate tudi s paličnim mešalnikom.
Gosto maso prestavite v rahlo naoljen pekač premera 18 cm in oblikujte dno. Pomagajte si z rahlo navlaženimi rokami in kozarcem z ravnim dnom, s katerim gladite površino in enakomerno razporedite maso. Dno lahko oblikujete čisto ravno, lahko pa naredite 2 cm visok debelejši rob, ki bo zajel vašo kokosovo kremo. Pekač postavite v hladilnik, medtem pa pripravite kokosovo kremo.
V večjo posodo dodajte ohlajeno kokosovo mleko iz pločevinke - uporabite samo ohlajen, trd del kokosovega mleka. Če boste dodali preveč tekočine se krema ne bo stepla v trden sneg.
Dodajte še javorjev sirup in vaniljevo aromo. S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj dobro premešajte in stepajte 3-5 minut oz. tako dolgo, da nastane stepena, gosta kokosova krema s trdnimi vrhovi.
Kremo premažite po ohlajenem dnu in postavite v zamrzovalnik za vsaj 3 ure oz. tako dolgo, da se krema strdi.
Nato v manjšem loncu zmešajte jagodičevje, kokosov sladkor, limonin sok in škrob. Premešajte in kuhajte na srednjem ognju 5-10 minut oz. tako dolgo, da se sadje segreje, zmehča, spusti sokove in nastane gost sadni preliv.
Odstavite in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Ohlajen preliv prelijte po ohlajeni piti, posujte s kokosovim čipsom, okrasite s svežim jagodičevjem in postrezite.
Pito hranite v zamrzovalniku, 15-20 minut pred uživanjem pa jo postavite na pult, da se malo odtali, saj je drugače ne morete rezati.
KLJUČNE BESEDE kokosova pita, pita brez peke, veganska kokosova pita, veganska pita
Veganska kokosova pita z jagodami
Najbolj kremna, osvežilna in lahkotna poletna kokosova pita z jagodami.
Popolnoma veganska, brez glutena in pripravljena brez peke!
Najbolj kremna, osvežilna in lahkotna poletna kokosova pita z jagodami.
Popolnoma veganska, brez glutena in pripravljena brez peke!
Moja veganska kokosova pita je pripravljena noro preposto, brez kompliciranja, brez peke, brez mlečnih izdelkov in brez glutena!
Potrebujete le dve posodi, en pekač in vaše najljubše jagodičevje. Pita je pripravljena brez peke, potrebuje pa le nekaj hlajenja v zamrzovalniku, da dobimo ledeno, kokosovo kremo.
Video recept za pripravo pite vas čaka na mojem Instagram profilu, kliknite tukaj!
Dno je pripravljeno iz datljev, oreščkov in nastrganega kokosa. Vse zmeljete v gosto maso, s katero oblikujete dno pite v manjšem pekaču.
Kokosova krema pa je sestavljena iz samo treh sestavin!
Pri kokosovi kremi bodite pozorni, da uporabite zelo ohlajeno kokosovo mleko iz pločevinke – mleko naj bo v hladilniku vsaj 12 ur pred pripravo pite, da se kokosovo meso v pločevinki loči od tekočine in strdi. Za pripravo kreme uporabite le trd, ohlajen del, brez tekočine.
Moja veganska kokosova pita je pripravljena noro preposto, brez kompliciranja, brez peke, brez mlečnih izdelkov in brez glutena!
Potrebujete le dve posodi, en pekač in vaše najljubše jagodičevje. Pita je pripravljena brez peke, potrebuje pa le nekaj hlajenja v zamrzovalniku, da dobimo ledeno, kokosovo kremo.
Video recept za pripravo pite vas čaka na mojem Instagram profilu, kliknite tukaj!
Dno je pripravljeno iz datljev, oreščkov in nastrganega kokosa. Vse zmeljete v gosto maso, s katero oblikujete dno pite v manjšem pekaču.
Kokosova krema pa je sestavljena iz samo treh sestavin!
Pri kokosovi kremi bodite pozorni, da uporabite zelo ohlajeno kokosovo mleko iz pločevinke – mleko naj bo v hladilniku vsaj 12 ur pred pripravo pite, da se kokosovo meso v pločevinki loči od tekočine in strdi. Za pripravo kreme uporabite le trd, ohlajen del, brez tekočine.
Vegansko kokosovo pito sem pripravila na res preprost način in s samimi klasičnimi sestavinami, ki so vsem poznane.
Datlje, kokosov sladkor in kokosov čips pa sem spet naročila pri eko-skrnicl.si.
Na spletni strani imajo pestro ponudbo stročnič, mok, začimb, riža in prehrambenih dodatkov. Odlična ekološka trgovina s kvalitetnimi izdelki.
Posebnih zamenjav v receptu ne svetujem, saj je pita že tako pripravljena čisto preprosto. Pomembno je, da uporabite samo strjeno mleko, drugače se krema ne bo stepla v sneg.
Vegansko kokosovo pito sem pripravila na res preprost način in s samimi klasičnimi sestavinami, ki so vsem poznane.
Datlje, kokosov sladkor in kokosov čips pa sem spet naročila pri eko-skrnicl.si.
Na spletni strani imajo pestro ponudbo stročnič, mok, začimb, riža in prehrambenih dodatkov. Odlična ekološka trgovina s kvalitetnimi izdelki.
Posebnih zamenjav v receptu ne svetujem, saj je pita že tako pripravljena čisto preprosto. Pomembno je, da uporabite samo strjeno mleko, drugače se krema ne bo stepla v sneg.
Veganska kokosova pita z jagodičevjem
Nina ZorčičSestavine
Dno
Kokosova krema
Sadni preliv
Dodatki
Postopek
Preberite še: