Tale galeta je brez glutena, mlečnih izdelkov, jajc, masla in sladkorja!
Kljub temu, pa je moja veganska galeta z breskvami naravnost božanska!
Tale galeta je brez glutena, mlečnih izdelkov, jajc, masla in sladkorja!
Kljub temu, pa je moja veganska galeta z breskvami naravnost božanska!
Pita galeta je najlažja pita pripravljena brez kompliciranja. S svojim osvežilnim rustikalnim videzom, osvežilno sadno sredico in kepico vaniljevega sladoleda je najboljša poletna poslastica!
Testo za pito galeto je pripravljen noro preprosto! Vse sestavine zmešate v posodi in dobro pregnetete. Ko dobite gladko, prožno testo ga razvaljajte.
Svetujem vam, da testo razvaljate med dvema papirjema za peko, saj se tako ne sprime na dno ali podlago. Prav tako je pomembno, da testo res tanko razvaljate, debelo naj bo samo par milimetrov, saj bo drugače testo trdo in žvečljivo.
V oblikovano testo dodate sadje po izbiri in postavite v pečico! Jaz sem dodala sveže breskve, lahko pa dodate tudi jagodičevje, jabolka, banane itd.
Pita galeta je najlažja pita pripravljena brez kompliciranja. S svojim osvežilnim rustikalnim videzom, osvežilno sadno sredico in kepico vaniljevega sladoleda je najboljša poletna poslastica!
Testo za pito galeto je pripravljen noro preprosto! Vse sestavine zmešate v posodi in dobro pregnetete. Ko dobite gladko, prožno testo ga razvaljajte.
Svetujem vam, da testo razvaljate med dvema papirjema za peko, saj se tako ne sprime na dno ali podlago. Prav tako je pomembno, da testo res tanko razvaljate, debelo naj bo samo par milimetrov, saj bo drugače testo trdo in žvečljivo.
V oblikovano testo dodate sadje po izbiri in postavite v pečico! Jaz sem dodala sveže breskve, lahko pa dodate tudi jagodičevje, jabolka, banane itd.
Za dno sem uporabila brezglutensko moko, indijski trpotec, ki deluje kot vezivo in ohlajeno kokosovo olje.
Pomembno je, da je olje ohlajeno, drugače bo testo preveč vlažno in bo po peki razpadalo.
Namesto vode sem tokrat uporabila ohlajen rastlinski rižev napitek Plana Plus.
Za dno sem uporabila brezglutensko moko, indijski trpotec, ki deluje kot vezivo in ohlajeno kokosovo olje.
Pomembno je, da je olje ohlajeno, drugače bo testo preveč vlažno in bo po peki razpadalo.
Namesto vode sem tokrat uporabila ohlajen rastlinski rižev napitek Plana Plus.
Veganska galeta z breskvami, brez glutena
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6kosov
Sestavine
Testo za pito
150gbrezglutenske moke
20geritritola(ali drugega sladila po izbiri)
1čajna žličkamletega indijskega trpotca
ščepsoli
¼čajne žličkecimeta
30gohlajenega kokosovega olja
100gkokosovega jogurta
1jedilna žlicarastlinskega riževega napitka Plana Plus
Breskve
4breskve
15geritritola(ali drugega sladila po izbiri)
¼čajne žličkecimeta
1čajna žličkalimoninega soka
Posip
eritritol(ali drugo sladilo po izbiri)
Dodatki
eritritol v prahu(ali drugo sladilo po izbiri)
mandlji v lističih
vaniljev sladoled
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V večji posodi zmešajte moko, eritritol, indijski trpotec, sol in cimet.
Dodajte ohlajeno (strjeno) kokosovo olje in kokosov jogurt.
Vse skupaj dobro premešajte, nato pa pregnetite. Dodajte eno jedilno žlico rastlinskega napitka in pregnetite, dokler ne dobite enotnega, gladkega testa. V kolikor je testo presuho in se po nekajminutnem gnetenju ne oblikuje v gladko testo, dodajte še eno jedilno žlico napitka in ponovno premešajte.
Testo prestavite med dva papirja za peko in razvaljajte, dokler ne dobite okroglega testa. Testo dobro razvaljajte na debelino par milimetrov. Testo naj bo tanko razvaljano, saj bo drugače zelo žvečljivo in trdo. Testo en rabi biti razvaljano v popoln krog, saj so pite galete vedno rustikalne z neenakomernimi robovi.
Razvaljano testo pustite na strani in pripravite nadev.
Breskve narežite na kolobarje in jim dodajte eritritol, cimet in limonin sok. Vse skupaj dobro premeešajte in razporedite po sredini razvaljanega testa, okoli pa pustite vsaj 4 cm roba.
Robove galete zasukajte na notri in z njimi prekrijte zunanji del nadeva. Nadaljujte, dokler ne dobite oblike, kot je prikazana na fotografiji.
Po želji lahko testo posujete z malo eritritola.
Papir za peko, skupaj z galeto, previdno prestavite na pekač in postavite v pečico. Pecite 35-45 minut oz. tako dolgo, dokler se robovi ne obarvajo zlato rjavo, sadni nadev pa v sredini malo vre.
Pečeno pito vzemite iz pečice in pustite na pekaču, dokler se ne ohladi na sobno temperaturo. Po želji posujte s sladkorjem ali eritritolom v prahu, posujte z mandlji in okrasite s kepico sladoleda. Postrezite takoj.
KLJUČNE BESEDE pita galeta, sadna pita, veganska pita
Veganska galeta z breskvami, brez glutena
Pita galeta je najlažja pita pripravljena brez kompliciranja. S svojim osvežilnim rustikalnim videzom, osvežilno sadno sredico in kepico vaniljevega sladoleda je najboljša poletna poslastica!
Testo za pito galeto je pripravljen noro preprosto! Vse sestavine zmešate v posodi in dobro pregnetete. Ko dobite gladko, prožno testo ga razvaljajte.
Svetujem vam, da testo razvaljate med dvema papirjema za peko, saj se tako ne sprime na dno ali podlago. Prav tako je pomembno, da testo res tanko razvaljate, debelo naj bo samo par milimetrov, saj bo drugače testo trdo in žvečljivo.
V oblikovano testo dodate sadje po izbiri in postavite v pečico! Jaz sem dodala sveže breskve, lahko pa dodate tudi jagodičevje, jabolka, banane itd.
Pita galeta je najlažja pita pripravljena brez kompliciranja. S svojim osvežilnim rustikalnim videzom, osvežilno sadno sredico in kepico vaniljevega sladoleda je najboljša poletna poslastica!
Testo za pito galeto je pripravljen noro preprosto! Vse sestavine zmešate v posodi in dobro pregnetete. Ko dobite gladko, prožno testo ga razvaljajte.
Svetujem vam, da testo razvaljate med dvema papirjema za peko, saj se tako ne sprime na dno ali podlago. Prav tako je pomembno, da testo res tanko razvaljate, debelo naj bo samo par milimetrov, saj bo drugače testo trdo in žvečljivo.
V oblikovano testo dodate sadje po izbiri in postavite v pečico! Jaz sem dodala sveže breskve, lahko pa dodate tudi jagodičevje, jabolka, banane itd.
Za dno sem uporabila brezglutensko moko, indijski trpotec, ki deluje kot vezivo in ohlajeno kokosovo olje.
Pomembno je, da je olje ohlajeno, drugače bo testo preveč vlažno in bo po peki razpadalo.
Namesto vode sem tokrat uporabila ohlajen rastlinski rižev napitek Plana Plus.
Za dno sem uporabila brezglutensko moko, indijski trpotec, ki deluje kot vezivo in ohlajeno kokosovo olje.
Pomembno je, da je olje ohlajeno, drugače bo testo preveč vlažno in bo po peki razpadalo.
Namesto vode sem tokrat uporabila ohlajen rastlinski rižev napitek Plana Plus.
Veganska galeta z breskvami, brez glutena
Nina ZorčičSestavine
Testo za pito
Breskve
Posip
Dodatki
Postopek
Preberite še: