Odlična lahka, osvežila in okusna veganska lečina solata!
Zeleni leči sem dodala svežo zelenjavo, pražene šparglje, popečene oreščke, domača sladka jabolka in najboljši hitro pripravljen preliv za solato!
Odlična lahka, osvežila in okusna veganska lečina solata!
Zeleni leči sem dodala svežo zelenjavo, pražene šparglje, popečene oreščke, domača sladka jabolka in najboljši hitro pripravljen preliv za solato!
Poletne solate so odličen lahek in hranljiv obrok, ki nas zelo nasitijo.
Polne vitaminov in mineralov, zdravih maščob in nasitnih proteinov.
V svoji solati sem tokrat uporabila malo drugačne, a noro okusne kombinacije okusov, ki jih enostavno morate poskusiti!
Poletne solate so odličen lahek in hranljiv obrok, ki nas zelo nasitijo.
Polne vitaminov in mineralov, zdravih maščob in nasitnih proteinov.
V svoji solati sem tokrat uporabila malo drugačne, a noro okusne kombinacije okusov, ki jih enostavno morate poskusiti!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo najboljše sestavine.
Kot osnovo sem izbrala bio zeleno lečo od Eko Škrnicl. Lečo skuhajte, precedite in dobro sperite s hladno vodo.
Leči sem dodala praženo mlado čebulo, šparglje in ameriške pekan orehe.
Za dodano svežino poskrbi sveža paprika in hiter domač preliv, narejen iz osnovih sestavin.
Solati lahko dodate dodatke po želji, jaz sem izbrala jabolko, pražene lešnike in mlado čebulo. Vrhunska kombinacija okusov za res osvežilen obrok.
Za piko na i pa poskrbi mešanica provansalskih začimb od Eko Škrnicl.
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo najboljše sestavine.
Kot osnovo sem izbrala bio zeleno lečo od Eko Škrnicl. Lečo skuhajte, precedite in dobro sperite s hladno vodo.
Leči sem dodala praženo mlado čebulo, šparglje in ameriške pekan orehe.
Za dodano svežino poskrbi sveža paprika in hiter domač preliv, narejen iz osnovih sestavin.
Solati lahko dodate dodatke po želji, jaz sem izbrala jabolko, pražene lešnike in mlado čebulo. Vrhunska kombinacija okusov za res osvežilen obrok.
Za piko na i pa poskrbi mešanica provansalskih začimb od Eko Škrnicl.
Veganska solata z lečo, praženimi oreščki, jabolki in domačim prelivom
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Čas peke 25min
Vrsta obroka Kosilo, priloga, solata, vegansko kosilo
Količina 5porcij
Sestavine
Leča
200gbio zelene leče od Eko Škrnicl
700gvode
Domač solatni preliv
45gekstra deviškega olivnega olja
20gbalzamičnega kisa
1jedilna žlicagorčice
10gjavorjevega sirupa
ščepsoli
ščeppopra
ščepčesna v prahu
Praženi dodatki
1jedilna žlicaekstra deviškega olivnega olja
10špargljev
2mladi čebuli
pestpekan oreščkov
1čajna žličkabalzamičnega kisa
ščepsoli
ščepčesna v prahu
Ostali dodatki
1srednje velikarumena paprika
1srednje velikazelena paprika
1srednje velikosladko jabolko
pestgrobo nasekljanih praženih lešnikov
½čajne žličkebio provansalske mešanice začimb od Eko Škrnicl(ali več/manj po okusu)
Postopek
Lečo sperite. Prestavite jo v večjo količino vode in jo na srednjem ognju kuhajte približno 20-30 minut oz. tako dolgo, da se leča skuha in zmehča.
Skuhano lečo dobro precedite in jo sperite s hladno vodo. Spirajte jo, dokler od nje ne odteče čista voda.
Pustite v cedilu, da se vsa odvečna voda odcedi, medtem pa pripravite preliv.
V manjšo stekleno posodico s pokrovom (ali pa v manjši skledi) zmešajte olivno olje, balzamični kis, gorčico, javorjev sirup, sol, poper in česen v prahu. Kozarec tesno zaprite s pokrovom in ga tresite tako dolgo, da se vse sestavine zmešajo in nastane gost preliv. V kolikor mešate v skledi, mešajte s pomočjo železne metlice za stepanje.
Postavite na stran, medtem pa pripravite dodatke, ki jih boste popražili.
Na srednje veliki ponvi na srednjem ognju segrejte žlico olivnega olja.
Medtem operite in narežite šparglje in mlado čebulo. Čebulo (celo, z zelenim delom vred) narežite na tanke kolobarje, šparglje pa na 1 cm debele kose.
Na segreto olje dodajte šparglje, mlado čebulo in pekan oreščke. Premešajte in dodajte balzamični kis, sol ter česen v prahu.
Vse skupaj premešajte in opražite 5-7 minut oz. tako dolgo, da se šparglji zmegčajo, čebula postekleni, oreščki pa se po robovih dobro zapečejo - nič narobe, če so kje po robovih malo črni. Ko je vse popečeno odstavite ponev.
Nato pripravite še ostale dodatje. Papriko in jabolko operite in poljubno narežite. Papriko je najbolje na manjhne kocke, jabolko pa lahko tudi na rezine.
Sestavite solato. V veliko skledo za solato dodajte lečo, popečene šparglje, čebulo in pekan oreščke, narezano papriko in jabolka ter grobo nasekljane pražene lešnike.
Vse skupaj dobro premešajte, prelijte s pripravljenim prelivom, začinite s provansalskimi začimbami in postrezite!
KLJUČNE BESEDE solata, solata z lečo, veganska solata, vegansko kosilo
Veganska solata z lečo, praženimi oreščki, jabolki in domačim prelivom
Odlična lahka, osvežila in okusna veganska lečina solata!
Zeleni leči sem dodala svežo zelenjavo, pražene šparglje, popečene oreščke, domača sladka jabolka in najboljši hitro pripravljen preliv za solato!
Odlična lahka, osvežila in okusna veganska lečina solata!
Zeleni leči sem dodala svežo zelenjavo, pražene šparglje, popečene oreščke, domača sladka jabolka in najboljši hitro pripravljen preliv za solato!
Poletne solate so odličen lahek in hranljiv obrok, ki nas zelo nasitijo.
Polne vitaminov in mineralov, zdravih maščob in nasitnih proteinov.
V svoji solati sem tokrat uporabila malo drugačne, a noro okusne kombinacije okusov, ki jih enostavno morate poskusiti!
Poletne solate so odličen lahek in hranljiv obrok, ki nas zelo nasitijo.
Polne vitaminov in mineralov, zdravih maščob in nasitnih proteinov.
V svoji solati sem tokrat uporabila malo drugačne, a noro okusne kombinacije okusov, ki jih enostavno morate poskusiti!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo najboljše sestavine.
Kot osnovo sem izbrala bio zeleno lečo od Eko Škrnicl. Lečo skuhajte, precedite in dobro sperite s hladno vodo.
Leči sem dodala praženo mlado čebulo, šparglje in ameriške pekan orehe.
Za dodano svežino poskrbi sveža paprika in hiter domač preliv, narejen iz osnovih sestavin.
Solati lahko dodate dodatke po želji, jaz sem izbrala jabolko, pražene lešnike in mlado čebulo. Vrhunska kombinacija okusov za res osvežilen obrok.
Za piko na i pa poskrbi mešanica provansalskih začimb od Eko Škrnicl.
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo najboljše sestavine.
Kot osnovo sem izbrala bio zeleno lečo od Eko Škrnicl. Lečo skuhajte, precedite in dobro sperite s hladno vodo.
Leči sem dodala praženo mlado čebulo, šparglje in ameriške pekan orehe.
Za dodano svežino poskrbi sveža paprika in hiter domač preliv, narejen iz osnovih sestavin.
Solati lahko dodate dodatke po želji, jaz sem izbrala jabolko, pražene lešnike in mlado čebulo. Vrhunska kombinacija okusov za res osvežilen obrok.
Za piko na i pa poskrbi mešanica provansalskih začimb od Eko Škrnicl.
Veganska solata z lečo, praženimi oreščki, jabolki in domačim prelivom
Nina ZorčičSestavine
Leča
Domač solatni preliv
Praženi dodatki
Ostali dodatki
Postopek
Preberite še: