Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila res samo najboljše sestavine.
Zelena solata kot osnova, leča kot noro hranljiv dodatek, jabolka za svežino in sladkobo, feta za malo kremoznosti in praženi oreščki, ki so pika na i. Iskreno svetujem, da uporabite pekan oreščke, le-te pa nujno najprej malo popražite na ponvi s ščepom soli. VRHUNSKO!
Prav tako pa ne izpustite mojega domačega preliva, ker odlično poveže vse okuse.
Leči sem dodala praženo mlado čebulo, šparglje in ameriške pekan orehe.
Za dodano svežino poskrbi sveža paprika in hiter domač preliv, narejen iz osnovih sestavin.
Solati lahko dodate dodatke po želji, jaz sem izbrala jabolko, pražene lešnike in mlado čebulo. Vrhunska kombinacija okusov za res osvežilen obrok.
Za piko na i pa poskrbi mešanica provansalskih začimb od Eko Škrnicl.
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila res samo najboljše sestavine.
Zelena solata kot osnova, leča kot noro hranljiv dodatek, jabolka za svežino in sladkobo, feta za malo kremoznosti in praženi oreščki, ki so pika na i. Iskreno svetujem, da uporabite pekan oreščke, le-te pa nujno najprej malo popražite na ponvi s ščepom soli. VRHUNSKO!
Prav tako pa ne izpustite mojega domačega preliva, ker odlično poveže vse okuse.
Leči sem dodala praženo mlado čebulo, šparglje in ameriške pekan orehe.
Za dodano svežino poskrbi sveža paprika in hiter domač preliv, narejen iz osnovih sestavin.
Solati lahko dodate dodatke po želji, jaz sem izbrala jabolko, pražene lešnike in mlado čebulo. Vrhunska kombinacija okusov za res osvežilen obrok.
Za piko na i pa poskrbi mešanica provansalskih začimb od Eko Škrnicl.
Solata z lečo, praženimi pekan oreščki, jabolki, feto in domačim prelivom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Kosilo, priloga, solata, vegansko kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Leča
100gbio zelene leče Eko Škrnicl
400gvode
Domač balzamični preliv z gorčico
45gekstra deviškega olivnega olja
20gbalzamičnega kisa
1jedilna žlicagorčice
10gjavorjevega sirupa
ščepsoli
ščeppopra
ščepčesna v prahu
Praženi pekan oreščki
pestpekan oreščkov
ščepsoli
Ostali dodatki
1glavazelene solate
1srednje velikosladko jabolko
češnjevi paradižniki
nadrobljena feta(klasična ali veganska)
½čajne žličkebio provansalske mešanice začimb od Eko Škrnicl(ali več/manj po okusu)
Postopek
Lečo sperite. Prestavite jo v večjo količino vode in jo na srednjem ognju kuhajte približno 20-30 minut oz. tako dolgo, da se leča skuha in zmehča.
Skuhano lečo dobro precedite in jo sperite s hladno vodo. Spirajte jo, dokler od nje ne odteče čista voda.
Pustite v cedilu, da se vsa odvečna voda odcedi, medtem pa pripravite preliv.
V manjšo stekleno posodico s pokrovom (ali pa v manjši skledi) zmešajte olivno olje, balzamični kis, gorčico, javorjev sirup, sol, poper in česen v prahu. Kozarec tesno zaprite s pokrovom in ga tresite tako dolgo, da se vse sestavine zmešajo in nastane gost preliv. V kolikor mešate v skledi, mešajte s pomočjo železne metlice za stepanje.
Postavite na stran, medtem pa popražite oreščke.
V manjši ponvi na srednjem ognju (brez maščobe!) popražite oreščke in dodajte ščep soli. Pražite tako dolgo, da se oreščki malo zapečejo in obarvajo - tako še dodatno upodarite njihovo aromo in okus. Pecite, dokler se robovi malenkost ne ožgejo. Odstavite, prestavite v manjšo posodo in pustite, da se ohladijo, nato pa jih grobo nasekljajte.
Nato pripravite še ostale dodatke. Solato operite in narežite na manjše trakce ali kose. Jabolko operite in narežite na tanjše rezine. Češnjev paradižnik operite in narežite na polovice ali četrtine.
Sestavite solato. V veliko skledo za solato dodajte drobno rezano zeleno solato. Po solati razporedite jabolko in češnjeve paradižnike. Posujte z lečo, nasekljanimi pekan oreščki in feto.
Prelijte s pripravljenim prelivom, začinite s provansalskimi začimbami in postrezite.
KLJUČNE BESEDE solata, solata z lečo, veganska solata, vegansko kosilo
Solata z lečo, praženimi pekan oreščki, jabolki, feto in domačim prelivom
Noro okusna solata z lečo, praženimi pekan oreščki, jabolki feto in vrhunskim domačim solatnim prelivom z gorčico in balzamičnim kisom.
Kombinacija okusov v tej solati je VRHUNSKA in verjamem, da bo noro všeč tudi vam!
Noro okusna solata z lečo, praženimi pekan oreščki, jabolki feto in vrhunskim domačim solatnim prelivom z gorčico in balzamičnim kisom.
Kombinacija okusov v tej solati je VRHUNSKA in verjamem, da bo noro všeč tudi vam!
Poletne solate so odličen lahek in hranljiv obrok, ki lahko hkrati tudi zelo nasitijo.
Polne vitaminov, zdravih maščob in nasitnih proteinov.
V svoji solati sem tokrat uporabila malo drugačne, a noro okusne kombinacije okusov, ki jih enostavno morate poskusiti.
Feta, jabolka, praženi oreščki in moj gorčični balzamični preliv – božansko!
Poletne solate so odličen lahek in hranljiv obrok, ki lahko hkrati tudi zelo nasitijo.
Polne vitaminov, zdravih maščob in nasitnih proteinov.
V svoji solati sem tokrat uporabila malo drugačne, a noro okusne kombinacije okusov, ki jih enostavno morate poskusiti.
Feta, jabolka, praženi oreščki in moj gorčični balzamični preliv – božansko!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila res samo najboljše sestavine.
Zelena solata kot osnova, leča kot noro hranljiv dodatek, jabolka za svežino in sladkobo, feta za malo kremoznosti in praženi oreščki, ki so pika na i. Iskreno svetujem, da uporabite pekan oreščke, le-te pa nujno najprej malo popražite na ponvi s ščepom soli. VRHUNSKO!
Prav tako pa ne izpustite mojega domačega preliva, ker odlično poveže vse okuse.
Leči sem dodala praženo mlado čebulo, šparglje in ameriške pekan orehe.
Za dodano svežino poskrbi sveža paprika in hiter domač preliv, narejen iz osnovih sestavin.
Solati lahko dodate dodatke po želji, jaz sem izbrala jabolko, pražene lešnike in mlado čebulo. Vrhunska kombinacija okusov za res osvežilen obrok.
Za piko na i pa poskrbi mešanica provansalskih začimb od Eko Škrnicl.
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila res samo najboljše sestavine.
Zelena solata kot osnova, leča kot noro hranljiv dodatek, jabolka za svežino in sladkobo, feta za malo kremoznosti in praženi oreščki, ki so pika na i. Iskreno svetujem, da uporabite pekan oreščke, le-te pa nujno najprej malo popražite na ponvi s ščepom soli. VRHUNSKO!
Prav tako pa ne izpustite mojega domačega preliva, ker odlično poveže vse okuse.
Leči sem dodala praženo mlado čebulo, šparglje in ameriške pekan orehe.
Za dodano svežino poskrbi sveža paprika in hiter domač preliv, narejen iz osnovih sestavin.
Solati lahko dodate dodatke po želji, jaz sem izbrala jabolko, pražene lešnike in mlado čebulo. Vrhunska kombinacija okusov za res osvežilen obrok.
Za piko na i pa poskrbi mešanica provansalskih začimb od Eko Škrnicl.
Solata z lečo, praženimi pekan oreščki, jabolki, feto in domačim prelivom
Nina ZorčičSestavine
Leča
Domač balzamični preliv z gorčico
Praženi pekan oreščki
Ostali dodatki
Postopek
Preberite še: