Ideja za malo drugačen zajtrk - hranljiv, nasiten, neverjetno sočen in okusen!
Pečena jagodna tsampa s svežimi jagodami, hitrim vaniljevim jogurtom in hrustljavo granolo. Po vrhu pa še malo stopljenega proteinskega čokoladnega namaza - BOŽANSKA kombinacija jagod in bele čokolade vas bo očarala. Kašam rada dodajam proteinske namaze - uporabljam pa te namaze od Myproteini . P.S. koda NINAMYP vedno prinese vsaj 35% popust na Myprotein izdelke.
Sočna sredica se odlično ujema z vaniljevim jogurtom in hrustljavo granolo. Vaniljev jogurt sem pripravila kar sama - quark ali skyr jogurt (lahko tudi grški jogurt) zmešajte s parimi kapljicami vaniljevih FlavDrops od Myprotein - jogurtu dodajo neverjetn okus, brez da bi dodajali sladkor. Količino kapljic prilagodite okusu, začnite pa samo s tremi kapljicami, saj so zelo koncentrirane.
Pečena tsampa je odlična tudi za "mealprep", saj si jo lahko pripravite vnaprej in jo shranite v hladilnik do 4 dni, v neprodušno zaprti posodi. Tsampa ostane sočna tudi po treh dneh v hladilniku! Svetujem pa, da dodate dodatke kar sproti, saj ostane tako granola bolj hrustljava sadje pa bolj sveže.
Priprava? Neverjetno preprosta in v samo eni posodi!
Vse sestavine zmešajte v eni posodi in prelijte v pekač. Dodajte sveže jagode, bogato posujte z granolo in postavite v pečico. Pecite 25-30 minut za res sočno tsampo. Za bolj kompaktno, manj sočno tsampo pa pecite 40 minut.
Pečeni tsampi potem dodajte dodatke po izbiri - moja najljubša kombinacija je skyr jogurt, sveže jagode, proteinski namaz bela čokolada in dodatna granola, da dodamo element hrustljavosti.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Pečena jagodna tsampa z vaniljevim jogurtom in granolo
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 5porcij
Sestavine
150gspasirane banane
250gvode ali rastlinskega mleka po izbiri
2beljaka
220gjagodne tsampe
50gveganskih proteinov okus vanilja
2na rezine narezanijagodi
pestgranole
Vaniljev jogurt
100gquark ali skyr jogurta(ali grški jogurt)
parkapljicFlavDrops kapljic vanilja(povezava do izdelka zgoraj)
1-2jedilni žlicivode
Dodatki
sveže jagode
granola
stopljen proteinski namaz bela čokolada Myprotein(povezava do izdelka zgoraj)
Postopek
Pečico segrejte na 185 stopinj.
V večji posodi s pomočjo metlice za stepanje dobro zmešajte spasirano banano, vodo/mleko in beljake.
Dodajte tsampo in beljakovine ter premešajte, da nastane enotna, gosta masa.
Maso nadevajte v pekač premera 18 cm x 18 cm in zgladite površino.
Po vrhu razporedite rezine jagode in posujte z granolo.
Postavite v pečico in pecite 25-35 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, lahko pa ima vlažne drobtine saj želimo sočno pečeno tsampo.
Pečeno tsampo vzemite iz pečice in pustite par minut, da se rahlo ohladi.
V ločeni posodi zmešajte quark/skyr in 3 FlavDrops kapljice. Poskusite in po želji dodajte več kapljic, za bol intenziven okus. Za bolj tekoč jogurt dodajte jedilno žlico ali dve vode.
Po pečeni tsampi pokapajte jogurt in dodajte narezane jagode. Prelijte s segretim proteinskim namazom (tako je bolj tekoč) in posujte z granolo.
KLJUČNE BESEDE jagodna tsampa, pečena kaša, pečena tsampa, tsampa
Pečena jagodna tsampa z vaniljevim jogurtom in granolo
Ideja za malo drugačen zajtrk - hranljiv, nasiten, neverjetno sočen in okusen!
Pečena jagodna tsampa s svežimi jagodami, hitrim vaniljevim jogurtom in hrustljavo granolo. Po vrhu pa še malo stopljenega proteinskega čokoladnega namaza - BOŽANSKA kombinacija jagod in bele čokolade vas bo očarala. Kašam rada dodajam proteinske namaze - uporabljam pa te namaze od Myproteini . P.S. koda NINAMYP vedno prinese vsaj 35% popust na Myprotein izdelke.
Sočna sredica se odlično ujema z vaniljevim jogurtom in hrustljavo granolo. Vaniljev jogurt sem pripravila kar sama - quark ali skyr jogurt (lahko tudi grški jogurt) zmešajte s parimi kapljicami vaniljevih FlavDrops od Myprotein - jogurtu dodajo neverjetn okus, brez da bi dodajali sladkor. Količino kapljic prilagodite okusu, začnite pa samo s tremi kapljicami, saj so zelo koncentrirane.
Pečena tsampa je odlična tudi za "mealprep", saj si jo lahko pripravite vnaprej in jo shranite v hladilnik do 4 dni, v neprodušno zaprti posodi. Tsampa ostane sočna tudi po treh dneh v hladilniku! Svetujem pa, da dodate dodatke kar sproti, saj ostane tako granola bolj hrustljava sadje pa bolj sveže.
Priprava? Neverjetno preprosta in v samo eni posodi!
Vse sestavine zmešajte v eni posodi in prelijte v pekač. Dodajte sveže jagode, bogato posujte z granolo in postavite v pečico. Pecite 25-30 minut za res sočno tsampo. Za bolj kompaktno, manj sočno tsampo pa pecite 40 minut.
Pečeni tsampi potem dodajte dodatke po izbiri - moja najljubša kombinacija je skyr jogurt, sveže jagode, proteinski namaz bela čokolada in dodatna granola, da dodamo element hrustljavosti.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Pečena jagodna tsampa z vaniljevim jogurtom in granolo
Nina ZorčičSestavine
Vaniljev jogurt
Dodatki
Postopek
Preberite še: