15-minutno kosilo: testenine, ki jih imate na zalogi, božanska paradižnikova omaka z baziliko in burrata. Kaj bi še boljšega!
Priprava? Preprosta! Kuhanim testeninam vmešajte @bakinatajna omako, dodajte burrato, poper in olivno olje. To je vse in BOŽANSKO kosilo je na mizi.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Za različico brez mlečnih izdelkov lahko burrato izpustite, drugače pa jo toplo priporočam, saj naredi res tisto piko na i!
Božanske omake Bakina Tajna imajo res domač, tradicionalen okus in odlično sestavo s samo 36 kalorijami/100g!
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
15-minutno kosilo: testenine v paradižnikovi omaki z burrato
Čas priprave 5 minutesmins
Čas peke 10 minutesmins
Vrsta obroka Kosilo
Sestavine
1paradižnikova omaka z baziliko Bakina Tajna
testenine po izbiri
burrata + olivno olje, sol, poper
Postopek
Kuhanim testeninam vmešajte Bakina Tajna paradižnikovo omako, dodajte burrato, poper in olivno olje. To je vse, kosilo je na mizi!
KLJUČNE BESEDE burrata, burrata pasta, domača paradižnikova omaka, feta testenine s paradižnikom, kosilo v 15 minutah, testenine v paradižnikovi omaki
15-minutno kosilo: testenine v paradižnikovi omaki z burrato
15-minutno kosilo: testenine, ki jih imate na zalogi, božanska paradižnikova omaka z baziliko in burrata. Kaj bi še boljšega!
Priprava? Preprosta! Kuhanim testeninam vmešajte @bakinatajna omako, dodajte burrato, poper in olivno olje. To je vse in BOŽANSKO kosilo je na mizi.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Za različico brez mlečnih izdelkov lahko burrato izpustite, drugače pa jo toplo priporočam, saj naredi res tisto piko na i!
Božanske omake Bakina Tajna imajo res domač, tradicionalen okus in odlično sestavo s samo 36 kalorijami/100g!
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
15-minutno kosilo: testenine v paradižnikovi omaki z burrato
Sestavine
Postopek
Preberite še: