Najbolj mehki, sočni in puhasti brezglutenski mafini s koščki božanske temne čokolade!
Moji najbolj sočni mafini so ravno ti – brez glutena in z veliko odlične temne čokolade!
Mafini so tako zelo sočni, da se kar stopijo v ustih. V kolikor jih boste hranili v neprodušno zaprti posodi bodo ostali sočni še nekaj dni!
Priprava je otročje lahka!
Vse suhe sestavine zmešate. Dodate maslo in na hitro premešate z rokami ali z ročnim mešalnikom. Dodate mokre sestavine in mešate, dokler ne naste enotna zmes brez grudit. Nadevate čisto do vrha (izredno pomembno, če želite res noro velike in puhaste mafine!).
Ena izmed zadev, ki jo pri peki zelo rada uporabljam pa so tudi mini čokoladne kapljice. Za peko so odlične, ker so majhne in lahke, zato posledičn ne padejo na dno v biskvitih in mafinih. Tokrat sem svoje naročila v spletni trgovini torras.si.
Posebnih zamenjav pri receptu ne bi svetovala, saj je recept narejen zelo natančno. S temi sestavinami in s temi količinami dobite najboljše brezglutenske mafine na svetu!
Edina zamenjava, ki je možna, je menjava mandljeve moke na makadamijevo. Ni pa zamenljiva s kokosovo moko!
Brezglutenski mafini s čokoladnimi kapljicami
Nina Zorčič
Čas priprave 8min
Čas peke 18min
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 7velikih, puhastih mafinov
Sestavine
140gbrezglutenske moke
40gmandljeve moke(ali makadamijeve moke)
50geritritola
1čajna žličkapecilnega praška
½čajne žličkesode bikarbone
½čajne žličkekonjak moke
¼čajne žličkesoli
75gmasla, narezan na kocke(sobna temperatura)
1srednje velikojajce
70mlrastlinskega mleka po izbiri
70ggrškega jogurta po izbiri
1čajna žličkavaniljeve arome
1 ½čajne žličkesoka iztisnjene limone
100gbio kapljice iz temne čokolade od Torras.si
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj in prestavite rešetko na sredino.
V posodi zmešajte moko, mandljevo moko, eritritol, pecilni prašek, sodo bikarbono, konjak moko in sol. Dodajte maslo, narezano na kocke in premešajte z ročnim mešalnikom, da nastane krušnim drobtinam podobna tekstura.
V ločeni posodi zmešajte mleko, jogurt, jajce, vanilijo in sok iztisnjene limone. Mokre sestavine dodajte k suhim in mešajte tako dolgo, da nastane gosto testo brez grudic. Na koncu na rahlo vmešajte še kapljice iz temne čokolade.
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko in ga napolnite do vrha - iz mase dobite 7 velikih, puhastih mafinov. Po želji posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite v ogreti pečici 17-18 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Mafine vzemite iz pečice, pustite v pekaču še 3-5 minut da se ohladi, nato pa prestavite na rešetko za hlajenje, kjer se bodo do konca ohladili.
KLJUČNE BESEDE brezglutensko, mafini, muffini, muffins, pugasti mafini, sladice brez glutena, sladice brez sladkorja
Brezglutenski mafini s čokoladnimi kapljicami
Brezglutenski mafini s čokoladnimi kapljicami
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: